• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021007273
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی تشریح کرد

تاثیر تغییرات اقلیمی بر کشاورزی

تاثیر تغییرات اقلیمی بر کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه تغییرات اقلیمی اثرات گسترده‌ای بر حوزه کشاورزی و عملکرد گیاهان گذاشته است، بر ضرورت تجدیدنظر در روش‌های کشت و پرورش تاکید کرد.

عبدالرضا باقری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تغییرات اقلیمی و تاثیر آن در سطح کره زمین اظهار کرد: این تغییرات در کشور ما و به ویژه در حوزه کشاورزی، به دلیل قرار گرفتن در یک اقلیم خشک و کم باران اثرات شدیدی داشته است و در مناطقی مانند اروپا این اثر به دلیل بارندگی بالا آنچنان ملموس نیست.

وی افزود: مطالعاتی که در گذشته در دانشگاه انجام شده بود، پیش‌بینی‌هایی بر کاهش عملکرد گیاهان در اثر این تغییرات اقلیمی داشت که در حال حاضر به واقعیت تبدیل شده و گیاهان ما به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفته‌اند؛ البته نه تنها بر روی گیاهان بلکه بر روی تغییرات اکوسیستم، نوع بروز آفات و بیماری‌ها نیز اثرگذار است.

استاد دانشگاه فردوسی ادامه داد: همه این اثرات گسترده ایجاب می‌کند که ما در الگوهای کشت و روش‌های خود تجدیدنظر کنیم؛ با توجه به کمبود بارندگی‌ که با آن مواجه هستیم باید در نوع بهره‌بردای از اراضی تغییراتی صورت گیرد و این موضوع واقعیتی است که امنیت غذایی ما در آینده به برنامه‌ریزی در این زمینه گره خورده است.

باقری تاکید کرد: محور کار دانشکده کشاورزی ما باید تصمیم‌گیری در این حوزه باشد که چطور می‌توان با این موضوع مواجه شد و با توجه به این تغییرات چطور می‌خواهیم برای نوع کشت و کشاورزی خود الگوسازی کنیم؛ برای مواجهه با این وضعیت باید خیلی از کشت‌های ما در سطح گلخانه و با روش‌های جدید ادامه پیدا کند. آموزش ما هم باید متناسب با این موضوع تغییر کند که این خود نیاز به فناوری‌های جدید دارد.

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به الگوهای مصرف و روش‌های مورد استفاده گفت: در حال حاضر تقریباً ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ما هدر می‌رود؛ بنابراین بسته‌بندی ما هم باید دستخوش این تغییر شود. همه سیستم‌های ما نیازمند به کارگیری فناوری‌های جدید هستند تا بتوانیم در برابر این تغییرات پاسخگوی نسل آینده باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha