سیدرضا صالحیامیری، امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت در اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در اصفهان ضمن خوشآمدگویی به مهمانانی که به ایران و دیار تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران زمین آمدهاند، اظهار کرد: به نمایندگی از رئیس جمهور و معاون اول ایشان در این جمع حاضر شدهام تا از نزدیک از حضور شما در این کلانشهر دیار ایران زمین قدرشناسی کنم.
وی در پاسخ به سؤال چرا اصفهان را برای این دیدار انتخاب کردیم افزود: اصفهان در فرهنگ ایران دارای کانونی است که ما آن را قطب مینامیم، قطب یعنی ظرفیت بزرگی که تمام فرصتهای ممکن را برای توسعه در درون خود جمع کرده، اصفهان با تمامی ارزشهای فرهنگی که ما در فرهنگ ایرانی و اسلامی داریم بهعنوان قطب فرهنگی شناخته میشود و قطب تمدنی است، زیرا در تمدن ایرانزمین تمدن اصفهان جایگاه والا و بالایی دارد، بنده در تفسیر تمدن اصفهان وا مانده و همیشه از یک مفهومی به نام اصفهان سرزمین رمزها و رازها سخن میگویم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: بیش از سه دهه مطالعه، تحقیق و پژوهش هنوز ابعاد و اضلاع و اجزای این تمدن برای بنده و ایرانیان کشف نشده است، درون این جغرافیا آنچه که شما دیدید در ایامی که در این شهر حاضر بودید از جمله جسم شهر، کارخانهها، صنعت، تجارت و اتاق بازرگانی یک ضرورت غیر قابل انکار است، اما من آن را جسم اصفهان مینامم، روح اصفهان بسیار زیباتر از جسم آن است.
صالحیامیری گفت: اصفهان قطب تمدنی و اقتصادی است که شما بخشی از آن را بازدید کردید، همچنین این استان قطب گردشگریست و همیشه یکی از مقصدهایی است که ایرانیان و جهانیان برای سفر به آن فکر میکنند که این خود نکته بسیار مهمی است، به تعبیر بنده اصفهان همیشه به مثابه آهنربایی است که جاذبه درونی آن، انسان را به سمت خودش هدایت میکند.
وی در ادامه افزود: اصفهان قطب هنر و موسیقی و نقاشیست، استاد فرشچیان که یکی از بزرگترین و چیره دستترین نقاشان امروز ایران و جهان است، از این شهر برخاسته، ما در موزه بزرگ سعدآباد یکی از کانونهای موزه را به این شخصیت اختصاص دادهایم، نقاشی که هر انسانی را به فکر فرو میبرد، این استان قطب دانشگاهیست، چرا که بسیاری از دانشمندان ما در سراسر جهان از این جغرافیا برخواستهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: این استان قطب صنعتی و پزشکی است، همچنین قطب علمی و فناوری و هوش مصنوعی است، صادقانه بگویم از همه سخنها که بگذریم ما ایرانیها به اصفهان هم دلبسته و هم وابستهایم.
صالحیامیری در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا جمهوری اسلامی ایران روی آفریقا تمرکز کرده است، مطرح کرد: ما باور داریم، آفریقا دارای فرهنگ و تمدن دیرینهای است که باید جهانیان آن را بشناسند و درک کنند، همچنین باور داریم در آفریقا مردمان با ویژگیهای انسانی، اخلاقی، عاطفی و سخت کوشی اشتغال دارند، این کشور ظرفیتهای بزرگ اقتصادی، معدنی، گردشگری، صنایعدستی و بسیاری از جذابیتهای دیگر از جمله جنگل، کوه و دریا را در خودش قرار داده است.
وی افزود: باور داریم بسیاری از ظرفیتهای این کشور ناشناخته مانده است و از همه مهمتر در تفکر انقلاب اسلامی، آفریقا بهدلیل تاریخ طولانی استعمار و استثمار نیازمند یک توسعه عادلانه براساس ارزشهای ایرانی است که در تفکر انقلاب اسلامی توسعه آفریقا بهعنوان یک احساس نیاز و ضرورت شناخته میشود و ما با توسعه آفریقا احساس غرور میکنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران افزود: در این جغرافیا بیش از یک میلیون اثر تاریخی داریم و هیچ جغرافیایی در دنیا چنین ظرفیتی را ندارد، بدون شک پدیده ایرانهراسی اجازه نمیدهد تا تصویر ایران زیبا در جهان امروز بدرخشد، دنیای استکباری تلاش میکند تصویر ایران زیبا را که شما امروز در گوشهای از ایران قرار دارید که هم جذاب، امن است و هم تمامی ظرفیتهای لازم را برای ایرانیان و جهانیان فراهم کرده، اما این ایرانهراسی یک حلقه دروغین برای تشویش افکار عمومی جهان است که به ایران سفر نکنند، اما با همین تبلیغات دروغین در ۲۰۲۴ بیش از هفت میلیون ۳۰۰ هزار نفر از سراسر دنیا به ایران سفر کردند.
صالحیامیری در ادامه با اشاره به نظرسنجیهای انجام شده موقع خروج مهمانها از کشور گفت: بیش از ۸۵ درصد جذابیتهای ایران را بسیار عالی تعریف کردهاند.
وی اظهار کرد: دعوت میکنم از زبان شما به تمامی آفریقاییها، دانشمندان، فرهیختگان اصحاب صنعت و تجارت و دانشگاه که به اصفهان و ایران برای جذابیتهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنعتی سفر کنند چرا که تمامی ۲۰ شاخه گردشگری موجود در جهان را یکجا در ایران داریم.
انتهای پیام
نظرات