• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404021108008
  • خبرنگار : 50455

آیت‌الله جوادی آملی:

ابعاد تمدنی شخصیت امیرالمؤمنین (ع) منتشر شود

ابعاد تمدنی شخصیت امیرالمؤمنین (ع) منتشر شود

ایسنا/قم این مرجع تقلید با تقدیر از تلاش سترگ علامه امینی در نگارش «الغدیر» گفت: باید بسیاری از ابعاد جهانی و تمدنی شخصیت امیرالمؤمنین (ع) نیز در یک مجموعه گردآوری و منتشر شود؛ امیرالمؤمنین (ع) الگوی مدیریت، کشورداری، عدالت اجتماعی و وحدت است.

آیت‌الله‌ عبدالله جوادی آملی در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی که امروز ۱۱ اردیبهشت انجام شد، با تبیین لزوم نگارش کتابی متناسب با شخصیت جهانی امیرالمؤمنین(ع)، تصریح کرد: در مجموعه کتاب «الغدیر»، علامه امینی عمدتاً به مستندات کلامی میان شیعه و اهل سنت پرداخته‌اند؛ اما شخصیت امیرالمؤمنین (ع) فراتر از این دسته‌بندی‌هاست. حضرت وقتی می‌فرماید: «سَلونی قبل أن تفقدونی»، تنها مسلمانان را خطاب قرار نمی‌دهند؛ بلکه این سخن، پیام جهانی دارد.

این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت توجه به مسئله وحدت در اندیشه علوی اظهار کرد: حضرت در خطبه ۱۲۷ نهج‌البلاغه پس از توصیه به وحدت می‌فرمایند: «وَإِیّاکُمْ وَالْفُرْقَةَ، فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّیْطَانِ کَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ». یعنی از تفرقه بپرهیزید، زیرا کسانی که از جماعت فاصله می‌گیرند، طعمه شیطان می‌شوند؛ همان‌طور که گوسفند جدا از گله طعمه گرگ می‌شود. همچنین حضرت می‌فرماید: اگر کسانی بخواهند در جامعه اسلامی فتنه‌انگیزی و اختلاف‌افکنی کنند و جامعه را شقه‌شقه کنند، حتی اگر لباس دین بر تن داشته باشند، باید با قاطعیت با آن‌ها برخورد شود؛ این سخنان باید به گوش دیگران برسد.

وی یکی دیگر از ابعاد شخصیت امیرالمؤمنین (ع) را آداب رفتاری ایشان با دوستان و دشمنان دانست و تأکید کرد: باید با مسلمانان و هم‌کیشان جامعه با شرح صدر و تحمل دیدگاه‌های متفاوت، مسیر مشورت و همدلی را پیش گرفت. باید با محبت با برادر مسلمان رفتار کرد؛ حتی به ما سفارش شده که بدی را با خوبی پاسخ دهیم: ﴿وَیَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ﴾. اما در مقابل بیگانگان، حضرت می‌فرمایند باید محکم ایستاد و پاسخ قاطع داد: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ»؛ سنگ را از همان‌جا که آمده، بازگردانید. همچنین فرمودند: «لَا یَمْنَعُ الضَّیْمَ الذَّلِیلُ»؛ ستم را جز ملت فرومایه نمی‌پذیرد. این سخنان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان دغدغه‌های اجتماعی حضرت علی (ع) افزود: یکی از سخنان نورانی حضرت در مسائل اجتماعی جامعه این است که «ما ضرب الله العباد بسوط أوجع من الفقر»؛ هیچ تازیانه‌ای دردناک‌تر از فقر نیست. «الفقر، الموت الأکبر»؛ فقر مرگ بزرگ است. اگر جامعه‌ای دچار فقر می‌شود، به‌دلیل عدم عدالت در توزیع ثروت در آن جامعه است. این مباحث اجتماعی نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی یکی دیگر از مباحث جهانی در کلام امیرالمؤمنین(ع) را اصل آزاد بودن انسان دانست و گفت: این اصل که «الناس کلهم أحرار» که حضرت فرموده‌اند، سال‌هاست در کتاب‌ها خاک می‌خورد و مورد توجه قرار نگرفته است. امروز باید این مباحث به‌صورت جدی و عملیاتی مطرح شود و پیام‌های آن حضرت را به گوش جهان رساند.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین مروی ضمن تبریک دهه کرامت، گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی ارائه داد.  

وی با اشاره به توصیه‌های راهبردی آیت‌الله‌ جوادی آملی در حوزه فرهنگ اظهار کرد: از جمله توصیه‌های مهم که همواره مورد توجه ما بوده، تأکید بر نگارش کتابی مانند «الغدیر» متناسب با شرایط امروز است. این مسئله اکنون در دستور کار بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha