• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404021308656
  • خبرنگار : 71654

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

نور فرابنفش به خاطر توانایی‌اش در از بین بردن میکروب‌ها، از جمله میکروب‌هایی که باعث فساد غذا می‌شوند، شناخته می‌شود و این در حالی است که به طور معمول هیچ نور فرابنفشی به عنوان نگهدارنده غذا در یخچال‌های ما وجود ندارد و اکنون یک دستگاه جدید برای تغییر این شرایط عرضه شده است.

به گزارش ایسنا، این دستگاه که اکولاک (EcoLoc) نام دارد، در واقع از دو بخش تشکیل شده است. یک ماژول لامپ فرابنفش کوچک باتری‌دار و یک درب ظرف غذای شیشه‌ای شفاف با یک پایه که ماژول در آن قرار می‌گیرد.

به نقل از نیواطلس، در قلب این ماژول یک تراشه ویژه وجود دارد که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور و شرکت سوئدی پیور فریز (PureFize Technologies) طراحی شده است. این تراشه نور فرابنفش موج کوتاه معروف به UVC تولید می‌کند که مؤثرترین نوع برای از بین بردن میکروب‌ها است و این کار را بدون استفاده از جیوه سمی انجام می‌دهد که معمولا در لامپ‌های UVC معمولی استفاده می‌شود.

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

در عوض، این تراشه از فرآیندی به نام کاتدولومینسانس استفاده می‌کند. به طور خلاصه، این فرآیند با عبور الکترون‌ها از یک کاتد اکسید روی، از طریق یک میدان الکتریکی که آنها را شتاب می‌دهد به یک کاتد تبدیل می‌شود. کاتد با ماده‌ای پوشانده شده است که هنگام تحریک توسط الکترون‌ها، عمدتا نور UVC  همراه با مقداری UVA و UVB  ساطع می‌کند.

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

یک بار شارژ باتری ماژول لامپ اکولاک برای ۲۰ چرخه روشنایی کافی است. البته اکولاک قرار نیست به طور مداوم روشن باشد. ایده کلی این است که در ابتدا برای چند دقیقه روشن می‌شود، زمانی که غذا برای اولین بار در ظرف قرار می‌گیرد و یک تایمر یکپارچه به طور خودکار آن را خاموش می‌کند. سپس کاربران می‌توانند پس از آن هر روز چند دقیقه آن را روشن کنند.

در آزمایش‌های انجام شده در آزمایشگاه، مشخص شد که این دستگاه در ریشه‌کن کردن باکتری‌های مضر سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلی و لژیونلا پنوموفیلا روی سطح مواد غذایی بسیار مؤثر است. همچنین عمر نگهداری گوجه‌فرنگی در یخچال را هفت روز، نان‌ها را ۲۲ روز و بلوبری را تا ۲۸ روز افزایش داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha