به گزارش ایسنا، این دستگاه که اکولاک (EcoLoc) نام دارد، در واقع از دو بخش تشکیل شده است. یک ماژول لامپ فرابنفش کوچک باتریدار و یک درب ظرف غذای شیشهای شفاف با یک پایه که ماژول در آن قرار میگیرد.
به نقل از نیواطلس، در قلب این ماژول یک تراشه ویژه وجود دارد که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور و شرکت سوئدی پیور فریز (PureFize Technologies) طراحی شده است. این تراشه نور فرابنفش موج کوتاه معروف به UVC تولید میکند که مؤثرترین نوع برای از بین بردن میکروبها است و این کار را بدون استفاده از جیوه سمی انجام میدهد که معمولا در لامپهای UVC معمولی استفاده میشود.
در عوض، این تراشه از فرآیندی به نام کاتدولومینسانس استفاده میکند. به طور خلاصه، این فرآیند با عبور الکترونها از یک کاتد اکسید روی، از طریق یک میدان الکتریکی که آنها را شتاب میدهد به یک کاتد تبدیل میشود. کاتد با مادهای پوشانده شده است که هنگام تحریک توسط الکترونها، عمدتا نور UVC همراه با مقداری UVA و UVB ساطع میکند.
یک بار شارژ باتری ماژول لامپ اکولاک برای ۲۰ چرخه روشنایی کافی است. البته اکولاک قرار نیست به طور مداوم روشن باشد. ایده کلی این است که در ابتدا برای چند دقیقه روشن میشود، زمانی که غذا برای اولین بار در ظرف قرار میگیرد و یک تایمر یکپارچه به طور خودکار آن را خاموش میکند. سپس کاربران میتوانند پس از آن هر روز چند دقیقه آن را روشن کنند.
در آزمایشهای انجام شده در آزمایشگاه، مشخص شد که این دستگاه در ریشهکن کردن باکتریهای مضر سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلی و لژیونلا پنوموفیلا روی سطح مواد غذایی بسیار مؤثر است. همچنین عمر نگهداری گوجهفرنگی در یخچال را هفت روز، نانها را ۲۲ روز و بلوبری را تا ۲۸ روز افزایش داد.
انتهای پیام
نظرات