مریم خیامیپور در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: آوریل، بهعنوان ماه جهانی اطلاعرسانی نسبت به اختلال اوتیسم نامگذاری شده است و هر سال در جهان، برنامههای مختلفی باهدف آگاهیبخشی جامعه نسبت به اخلال اوتیسم در جهان برگزار میشود.
وی افزود: تقویت ارتباط بین خانوادههایی که فرزند مبتلا به اوتیسم دارند و ایجاد فرصتهای تازه برای مبتلایان از جمله هدفهای برگزاری این برنامه است که در قالب نمایشگاه آثار کودکان اوتیسم، غرفه غربالگری، پخش موسیقی، رادیو محیطی، حرکت عروسکهای غولپیکر، نقالی و نمایش عروسکی اجرا میشود.
این فعال اجتماعی بیان کرد: باورپذیری جامعه نسبت به استعدادها و توانایی کودکان اوتیسم، از دیگر هدفهای برگزاری این رویداد است که اگر مبتلایان این اختلال در زمان مناسب شناسایی شده و آموزش داده شوند، میتوانند به متن جامعه برگردند.
خیامیپور ادامه داد: میتوانیم انتخاب کنیم که با پرورش مبتلایان اوتیسم، برای جامعه فرصتسازی کنیم یا اینکه نسبت به شرایط آنها بیتفاوت شده و هزینههای نگهداری از این افراد را تهدید بدانیم.
وی با اشاره به روند روبه گسترش اوتیسم تصریح کرد: بنا بر آمار سازمانهای جهانی، اختلال اوتیسم تا سال ۲۰۰۰ نسبت یک به ۱۵۰ تولد بود که در ۲۰۲۴ بهنسبت یک به ۳۱ تولد رسید و در صورت استمرار بیتوجهی، این رقم به نسبت یک به ۱۰ تولد طی یک دهه آینده خواهد رسید.
این فعال اجتماعی گفت: مقابله با گسترش اوتیسم، نیازمند راهکارهای منطقی و درست است تا مبتلایان به این اختلال و خانواده آنها به آرامش برسند و جامعه نیز توانمندیها و ظرفیتهای آنها را باور کند.
مدیرعامل یکی از مؤسسههای خدمات درمانی کاشان گفت: فاجعهانگاری نسبت به اختلال اوتیسم، شیوه درستی نیست، زیرا خانوادهها را مجبور میکند که نسبت به بیماری فرزند خود پنهانکاری کرده و آنها را وادار به انزوا میکند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که ۳۰۰ فرد مبتلابه اختلال طیف اوتیسم در منطقه کاشان وجود دارند که ۱۵۰ نفر آنها از خدمات مؤسسه سرای امید کاشان استفاده میکنند.
خیامیپور اظهار کرد: سن ۷۰ نفر از مبتلایان به اوتیسم، بالای ۱۵ سال است که اگر خدمات آموزشی و توانبخشی دریافت نکنند، آموزش آنها بینتیجه مانده و حتی وارد رفتارهای ناهنجار و فاز کمتوان ذهنی میشوند که شرایط دشوار نگهداری آنها آسیبهای جسمی و روحی فراوانی به خانواده آنها وارد میکند.
مدیرعامل یکی از مؤسسههای خدمات درمانی کاشان تأکید کرد: برنامههای این ماه، یک پویش همگانی است تا با هم موانع را کنار بزنیم و آینده روشنی برای این قشر از فرزندان رقم بزنیم و از همه فعالان اجتماعی و بهخصوص رسانهها و فعالان حوزه خبر دعوت میکنیم همراه خانواده اوتیسم شوند.
وی گفت: بنابر آمار در منطقه کاشان هرماه پنج کودک اوتیسم متولد میشود که با شناسایی آنها در ماههای نخست تولد همراه با آموزش و درمانهای علمی و تخصصی میتوان نارسایی آنها را تا حد زیادی بهبود بخشید.
انتهای پیام
نظرات