• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021308685
  • خبرنگار : 50260

برگزاری نخستین رویداد هنری کودکان اوتیسم کاشان

برگزاری نخستین رویداد هنری کودکان اوتیسم کاشان

ایسنا/اصفهان مدیرعامل یکی از موسسه‌های خدمات درمانی کاشان گفت: اولین رویداد فرهنگی، هنری کودکان اوتیسم کاشان با عنوان «راه امید» از روز جمعه ۱۲ اردیبهشت به مدت دو روز در کوشک صفویه کاشان با مشارکت سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری کاشان برگزار می‌شود.

مریم خیامی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: آوریل، به‌عنوان ماه جهانی اطلاع‌رسانی نسبت به اختلال اوتیسم نام‌گذاری شده است و هر سال در جهان، برنامه‌های مختلفی باهدف آگاهی‌بخشی جامعه نسبت به اخلال اوتیسم در جهان برگزار می‌شود.

وی افزود: تقویت ارتباط بین خانواده‌هایی که فرزند مبتلا به اوتیسم دارند و ایجاد فرصت‌های تازه برای مبتلایان از جمله هدف‌های برگزاری این برنامه است که در قالب نمایشگاه آثار کودکان اوتیسم، غرفه غربالگری، پخش موسیقی، رادیو محیطی، حرکت عروسک‌های غول‌پیکر، نقالی و نمایش عروسکی اجرا می‌شود.

این فعال اجتماعی بیان کرد: باورپذیری جامعه نسبت به استعدادها و توانایی‌ کودکان اوتیسم، از دیگر هدف‌های برگزاری این رویداد است که اگر مبتلایان این اختلال در زمان مناسب شناسایی شده و آموزش داده شوند، می‌توانند به متن جامعه برگردند.

خیامی‌پور ادامه داد: می‌توانیم انتخاب کنیم که با پرورش مبتلایان اوتیسم، برای جامعه فرصت‌سازی کنیم یا اینکه نسبت به شرایط آن‌ها بی‌تفاوت شده و هزینه‌های نگهداری از این افراد را تهدید بدانیم.

وی با اشاره به روند روبه گسترش اوتیسم تصریح کرد: بنا بر آمار سازمان‌های جهانی، اختلال اوتیسم تا سال ۲۰۰۰ نسبت یک به ۱۵۰ تولد بود که در ۲۰۲۴ به‌نسبت یک به ۳۱ تولد رسید و در صورت استمرار بی‌توجهی، این رقم به نسبت یک به ۱۰ تولد طی یک دهه آینده خواهد رسید.

این فعال اجتماعی گفت: مقابله با گسترش اوتیسم، نیازمند راهکارهای منطقی و درست است تا مبتلایان به این اختلال و خانواده آن‌ها به آرامش برسند و جامعه نیز توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آن‌ها را باور کند.

مدیرعامل یکی از مؤسسه‌های خدمات درمانی کاشان گفت: فاجعه‌انگاری نسبت به اختلال اوتیسم، شیوه درستی نیست، زیرا خانواده‌ها را مجبور می‌کند که نسبت به بیماری فرزند خود پنهان‌کاری کرده و آن‌ها را وادار به انزوا می‌کند.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۳۰۰ فرد مبتلابه اختلال طیف اوتیسم در منطقه کاشان وجود دارند که ۱۵۰ نفر آن‌ها از خدمات مؤسسه سرای امید کاشان استفاده می‌کنند.

خیامی‌پور اظهار کرد: سن ۷۰ نفر از مبتلایان به اوتیسم، بالای ۱۵ سال است که اگر خدمات آموزشی و توان‌بخشی دریافت نکنند، آموزش‌ آن‌ها بی‌نتیجه مانده و حتی وارد رفتارهای ناهنجار و فاز کم‌توان ذهنی می‌شوند که شرایط دشوار نگهداری آن‌ها آسیب‌های جسمی و روحی فراوانی به خانواده‌ آن‌ها وارد می‌کند.

مدیرعامل یکی از مؤسسه‌های خدمات درمانی کاشان تأکید کرد: برنامه‌های این ماه، یک پویش همگانی است تا با هم موانع‌ را کنار بزنیم و آینده‌ روشنی برای این قشر از فرزندان رقم بزنیم و از همه فعالان اجتماعی و به‌خصوص رسانه‌ها و فعالان حوزه خبر دعوت می‌کنیم همراه خانواده اوتیسم شوند.

وی گفت: بنابر آمار در منطقه کاشان هرماه پنج کودک اوتیسم متولد می‌شود که با شناسایی آن‌ها در ماه‌های نخست تولد همراه با آموزش و درمان‌های علمی و تخصصی می‌توان نارسایی آن‌ها را تا حد زیادی بهبود بخشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha