• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404021308804
  • خبرنگار : 50402

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد

افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، بدون زیرساخت اسکان مناسب در همدان

افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی، بدون زیرساخت اسکان مناسب در همدان

ایسنا/همدان دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی همدان با انتقاد از عدم تناسب زیرساخت‌ها با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی، از وضعیت نامناسب خوابگاه‌ها و مشکلات متعدد دانشجویان در حوزه اسکان خبر داد.

سروش عظیمی در میزگرد بررسی وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی همدان که در ایسنا برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته اما توسعه زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه خوابگاه‌ها با این روند همراه نبوده است. این موضوع اکنون به یکی از چالش‌های جدی در دانشگاه علوم پزشکی همدان تبدیل شده است.

عظیمی تصریح کرد: دانشجویان ورودی سال اول به دلیل نبود ظرفیت در خوابگاه‌های ملکی، مجبور به اقامت در خوابگاه‌های استیجاری هستند؛ در حالی که این خوابگاه‌ها از نظر کیفیت خدمات و امکانات رفاهی، بسیار ضعیف‌تر از خوابگاه‌های ملکی بوده و شهریه‌های سنگینی از دانشجویان دریافت می‌کنند. با این حال، دانشگاه هیچ‌گونه حمایتی در پرداخت این هزینه‌ها به دانشجویان ارائه نمی‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های خودگردان تصریح کرد: خوابگاه بوعلی یکی از خوابگاه‌های پسرانه خودگردان دانشگاه است که ۹۰ دانشجو را در خود جای داده اما تنها دو سرویس بهداشتی و یک حمام در آن وجود دارد. اتاق‌های این خوابگاه فاقد پنجره هستند و فضای آن از نظر تهویه و نور کاملاً غیراستاندارد است. با این وجود، شهریه ماهیانه این خوابگاه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان بر اساس ظرفیت اتاق‌ها است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: متأسفانه خوابگاه‌های خودگردان به دلیل عدم نظارت مؤثر و نبود الزام به رعایت استانداردهای مشخص، در بسیاری موارد به صورت سلیقه‌ای اداره می‌شوند.

عظیمی با بیان اینکه در روند اسکان، بی‌عدالتی‌هایی صورت می‌گیرد، گفت: در حالی که بر اساس قانون، دانشگاه موظف است در ابتدا دانشجویان روزانه را در خوابگاه‌های ملکی اسکان دهد، این رویه در دانشگاه علوم پزشکی همدان رعایت نمی‌شود. دانشجویان روزانه را به بهانه نبود ظرفیت به خوابگاه‌های استیجاری می‌فرستند اما دانشجویان شهریه‌پرداز سال دوم به بعد، در خوابگاه‌های ملکی اسکان داده می‌شوند.

وی یادآوری کرد: در حال حاضر هشت خوابگاه ملکی و شش خوابگاه خودگردان در اختیار دانشگاه قرار دارد اما ظرفیت آن‌ها پاسخگوی جمعیت دانشجویی نیست.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی همدان از راه‌اندازی سامانه اسکان دانشجویان خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته اسکان دانشجویان به صورت دستی انجام می‌شد اما امسال سامانه‌ای برای توزیع اتاق‌ها راه‌اندازی شده تا آمار و اطلاعات دقیق‌تری از ظرفیت‌ها در اختیار داشته باشیم.

عظیمی همچنین با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های متأهلی عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ واحد خوابگاه متأهلی در دانشگاه وجود دارد و ۳۰ واحد دیگر در دست بهره‌برداری قرار دارد. تقاضا برای خوابگاه متأهلی، به‌ویژه از سوی دستیاران تخصصی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار بالاست.

ضعف امنیتی برخی بخش‌های دانشگاه

وی با اشاره به ضعف امنیتی برخی بخش‌های دانشگاه، مطرح کرد: قسمت‌هایی از محوطه دانشگاه که به باغ‌های فخرآباد و گنجنامه منتهی می‌شود، فاقد دیوارکشی و حصار است و این موضوع باعث ورود افراد متفرقه به محوطه دانشگاه شده که در برخی موارد برای دانشجویان آزاردهنده بوده است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به فشار افزایش ظرفیت بر حوزه آموزش، اظهار کرد: در مواردی تا ۲۵۰ دانشجو در یک کلاس آموزشی حضور دارند و این مسئله کیفیت آموزش را به‌شدت پایین آورده است. از طرفی پروژه احداث کتابخانه و مرکز آزمون دانشگاه که نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است، به دلیل نبود بودجه متوقف شده است. از طرفی کلنگ ساخت دانشکده بهداشت نیز در سال ۱۴۰۲ بر زمین خورده و از آن زمان، بلاتکلیف رها شده است. این در حالی است که صحبت از ساخت بیمارستان هزار تخت‌خوابی توسط دانشگاه علوم پزشکی همدان می‌شود. دانشگاهی که قادر به تکمیل پروژه‌های محدود نیست، چگونه می‌تواند از پس اجرای چنین طرح بزرگی برآید؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha