عبدالرضا باقری در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک هفته معلم اظهار کرد: پیشرفت در زمینههای مختلف که امروزه در کشور شاهد آن هستیم، همه حاصل زحمات معلمانی است که تلاش کردند تا چنین شاگردانی را پرورش دهند؛ همه افرادی که دستاندرکار در کشور هستند، روزی مسیر یادگیری آنها از آموزش و معلمی آغاز شده است.
وی با اشاره به معلم کلاس قرآن خود، بیان کرد: زمانی که سه سال داشتم، به مکتب و در محضر بیبی فاطمه ملا مشغول یادگیری قرآن بودم. خانه بیآلایش ایشان اولین محل یادگیری من بود. تمام معلمان جامعه ارزشمند هستند و باید از همه این افراد به نیکی یاد کنیم.
معاون اسبق وزیر علوم با اشاره به مقدس بودن روز معلم، گفت: معلمی شغلی است که باید راجع به آن عشق داشته باشی تا بتوانی وظایف خود را به درستی انجام دهی؛ ضمن اینکه مسئولیت بزرگی بر دوش افراد خواهد گذاشت. اگر بخواهی نقش معلمی را به درستی ایفا کنی، باید به یاد داشته باشی درست است که دانشجو تمایل دارد با نمره بالا دروس را پشت سر بگذراند اما اگر به درستی درس خود را یاد نداشته باشد، تو نمیتوانی به آن نمره دهی.
باقری تصریح کرد: همیشه به دانشجویان خود میگویم که اگر درسی را پاس نشدی، به حساب معلم بودن من بگذار نه به حساب رفتار من، چراکه معلمی مرا به انجام این امر ایجاب میکند. از نظر من شغل معلمی دانشگاه سختتر است زیرا باید مداوم فکر و مطالعه داشته باشی.
وی با بیان اینکه شاگردان ما، فرزندان جامعه هستند، تصریح کرد: بنده هر وقت به دانشگاه میآیم تصور میکنم که این شاگردان فرزندان خود من هستند و باید برای موفقیت آنان از هیچ تلاشی فروگذاری نکنم.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: معلم به نوعی الگو برای شاگردان خود است، انضباط و نحوه برگزاری کلاس مورد توجه دانشجو قرار میگیرد. یکی از وظایف معلمی تدریس و وظیفه دیگر آن الگوهایی است که در ذهن بچهها قرار میدهد.
باقری تصریح کرد: ما در شرایط فعلی گذر نسلی دانشگاه هستیم، دانشگاههایی که دوره آموزش و پژوهش پشت سر گذاشته و به دانشگاههای جامعهمحور ورود پیدا میکنند؛ اگر دانشگاه قبلا تنها کارشناس پرورش میداد، اکنون دیگر این گونه نیست و دانشگاه باید پاسخگو نیاز و حل مشکلات جامعه باشد.
وی افزود: دانشجوی فارغالتحصیل باید بتواند نه تنها برای خود بلکه برای دیگران موقعیت شغلی ایجاد کند.
معاون اسبق وزیر علوم با اشاره به جایگاه مهم و بااهمیت معلم در جامعه، گفت: معلم جایگاه بسیار والا و مقدسی دارد که ما باید بدانیم در چه جایگاه ارزشمندی قرار گرفتهایم و قدر آن را بدانیم.
باقری با بیان اینکه زمانی در کشور استرالیا مشغول به تحصیل بود، اظهار کرد: استاد راهنمای بنده در استرالیا یکی از متخصصین معروف بود اما همیشه خیلی ساده و بیآلایش در میان ما حضور پیدا میکرد و دائم در تکاپو تلاش و کار بود. این افراد الگو بینظیری برای من هستند چرا که این افراد هیچ چشمداشتی به هیچ کس نداشته و همین دلیلی برای پیشرفت و موفقت این افراد است.
وی ادامه داد: معلم در هر کجای دنیا، باید عشق و تعهد به کار خود داشته باشد چرا که شاید به لحاظ مالی هیچوقت تامین نشود ولی مسیری است که افراد انتخاب کرده و باید با تمام عشق در آن مسیر گام بردارند. امیدوارم توانسته باشیم به سهم خود به درستی انجام وظیفه کرده باشیم.
این استاد دانشگاه افزود: بنده هروقت متوجه میشوم فردی معلم است، برای آن احترام ویژهای در هر سطح که قرار دارد، قائل هستم. جامعه ما بدلیل اعتقادات مذهبی و باورهای دینی آن که پیامبر اسلام یک معلم و راهنما برای همه ما بود، احترام بیشتری برای معلمان قائل هستند.
باقری با اشاره به نقش پرورشی معلمان در کنار نقش آموزشی آنها، بیان کرد: جزو مسئولیتهای ذاتی معلم است که باید رفتار خود را اصلاح کند تا بتواند الگویی برای شاگردان خود شود، اما به طور مطلق نمیتوان گفت که هرکس استاد دانشگاه است، الزاما الگو اخلاقی برای دانشجویان خود است. مقام معلمی ایجاب میکند که رفتار خود را متناسب با جایگاه خود تنظیم کنیم. شرایط دانشگاه باید طوری باشد که انتظارات جامعه را برآورده کند.
انتهای پیام
نظرات