شریفی در گفتوگو با ایسنا در تشریح وضعیت بحرانی کشاورزان اظهار کرد: متاسفانه ما سال گذشته تجربه سرمای زودرس پاییز و سرمای زمستانه را داشتیم و بهار امسال هم تجربه سرما و بارش تگرگ در اواسط و اواخر فروردین سبب افزایش خسارتها به کشاورزان را دوچندان کرده است.
وی افزود: در بررسیهایی که در شهرستانها صورت گرفته است، اغلب خسارات به محصولات هستهدار، انگور، گردو و توت فرنگی وارد شده و شهرستانهای سقز، کامیاران و مریوان به ترتیب بیشترین گزارشات خسارات را داشتهاند.
شریفی با اشاره به خسارات وارده به مزارع توت فرنگی، که از مرغوبترین محصولات استان به شمار میرود، بیان کرد: متاسفانه بارش تگرگ و سرما باعث از بین رفتن سری اول گلهای توت فرنگی که از نوع مرغوبنرین برداشتها بوده، شده است.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی کردستان در ادامه به ارائه راهکارهایی برای کمک به کشاورزان پرداخت و گفت: اولین و مهمترین موردی که کشاورزان برای مقابله با خسارات باید در نظر بگیرند، این است که از تنش ثانویه دیگری به باغات خود خودداری کنند، بنابراین انجام آبیاری منظم و جلوگیری از تنش خشکی میتواند خیلی به این موضوع کمک کند.
وی بر اقدامات ترمیمی تاکید کرد: کشاورزان خیلی مهم است که حذف شاخههای خشک و سرما دیده را در برنامههای خود قرار دهند و ترمیم بافتهای آسیب دیده را به وسیله محلولپاشی و آبیاری با کودهایی که توصیه شده توسط مرکز تحقیقات انجام دهند.
شریفی، کشت توت فرنگی در داخل تونلهای پلاستیکی را به عنوان یک راهکار اساسی برای پیشگیری از خسارات مشابه در سالهای آینده معرفی کرد و افزود: اگر کشت پلاستیکی به خوبی اجرا شده باشد، باعث پیشرفت زودهنگام محصول میشود و محصول نوبرانه با قیمت مناسبی میتواند به بازار عرضه و همچنین باعث افزایش عملکرد میشود و از همه مهمتر میتواند از تنشهایی که در سال جاری مثلاً هر سال اوایل سال تجربه میکنیم، پیشگیری کند.
انتهای پیام
نظرات