ایوب درویشی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در جمع سفیران نهاد بینالمللی اتحاد و منادیان، همبستگی صلح اجتماعی (صلح و سازش) با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات با سازوکارهای محلی و گفتوگو و مشارکت نهادهای مدنی حل و فصل میشود، اظهار کرد: از قدیم الایام بین اقوام یک همبستگی در برابر تهدیدات خارجی و همواره الگویی برای وحدت ملی وجود داشته است.
وی افزود: حل اختلافات پیش از تبدیل شدن به بحران، نیازمند همکاری نهادهای حاکمیتی، بزرگان اقوام و جامعه مدنی است و در این بین ایجاد «شوراهای سازش محلی» با حضور ریشسفیدان، معتمدان و روحانیون بعنوان یک راهکار مؤثر معرفی شده است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان ادامه داد: این شوراها در برخی استانها با مشارکت دولت و مردم شکل گرفته و با بهرهگیری از فرهنگ و عادات بومی، به کاهش تنشها کمک شایانی کردهاند.
درویشی نقش استان اصفهان بهعنوان الگوی همزیستی مسالمتآمیز را موفق عنوان کرد و گفت: استان اصفهان بعنوان نمونهای موفق از همزیستی اقوام مختلف سالهای سال است که مطرح بوده و با وجود تنوع قومی و فرهنگی در این استان، استفاده از سازوکارهای محلی و همکاری نهادهای دولتی با بزرگان اقوام، زمینهساز ایجاد صلح و همدلی شده است.
وی در ادامه بر لزوم ساماندهی میراث معنوی و ظرفیتهای ناملموس استان اصفهان برای تقویت این الگو تأکید کرد و افزود: البته آموزشها میتواند از ناآگاهی فرهنگ محلی و نظام ریشسفیدی و تشدید اختلافات پیشگیری کند.
وی در ادامه خواستار حمایت دولت از شوراهای محلی و جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی برخی افراد تحت عنوان «بزرگان قوم» برای منافع شخصی شد.
گفتنی است؛ علیرضا گرداب بعنوان نماینده نهاد بینالمللی اتحاد و منادیان، همبستگی صلح اجتماعی (صلح و سازش) معرفی شد.
انتهای پیام
نظرات