کیانوش بیرانوند امروز (۱۵ اردیبهشت) در مراسم معارفه نماینده ولی فقیه در شیلات لرستان که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: ما موفق شدیم تخم چشمزده ماهیان را که قبلاً از خارج وارد میشد، در استان بومیسازی و اصلاح نژاد کنیم. امروز محصولاتی با کیفیت بالاتر از استانداردهای اروپایی تولید و به استانهای دیگر صادر میکنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای استان در حوزه پرورش ماهیان خاویاری، خاطرنشان کرد: استان لرستان با بهرهگیری از ظرفیتهای ویژه خود موفق شده ماهیان خاویاری دریای خزر را در این منطقه بومیسازی کند.
مدیرکل شیلات لرستان اضافه کرد: امسال حدود یک تن خاویار و بیش از ۲۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در استان تولید شده که نشاندهنده ظرفیت بالای لرستان در این زمینه است.
بیرانوند با اشاره به موفقیتهای کسبشده در زمینه پرورش ماهیان خاویاری، گفت: ما ثابت کردیم که حتی در سردترین نقطه استان مانند اشترانکوه و همچنین در گرمترین مناطق لرستان میتوان خاویار باکیفیت تولید کرد. این دستاورد مورد توجه سازمان شیلات ایران قرار گرفته و رکوردهای خوبی در این حوزه ثبت شده است.
وی بیان کرد: ماهیان خاویاری که از شمال کشور به لرستان منتقل شدند، در این استان رشد بهتری داشتهاند. بهطوریکه میانگین وزن آنها از ۷ کیلوگرم به نزدیک ۱۰ کیلوگرم رسیده است.
مدیرکل شیلات لرستان از واگذاری مجتمعهای پرورش ماهی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با استفاده از ماده ۲۷، این مجتمعها به سرمایهگذاران واگذار میشوند. بهعنوان مثال، منطقه درب گنبد کوهدشت که قبلاً با مشکلاتی مانند آب آلوده و نامساعد روبهرو بود، امروز به یکی از بهترین مزارع پرورش ماهی تبدیل شده است و بهزودی در سال ۱۴۰۴ افتتاح خواهد شد.
بیرانوند با اشاره به خودکفایی استان در تولید تخمماهیان خاویاری، بیان کرد: ما موفق شدیم تخم چشمزده ماهیان خاویاری را که قبلاً از خارج وارد میشد، در استان بومیسازی و اصلاح نژاد کنیم. امروز محصولاتی با کیفیت بالاتر از استانداردهای اروپایی تولید و به استانهای دیگر صادر میکنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل شیلات لرستان، وی همچنین از راهاندازی یکی از بزرگترین بازارچههای توزیع آبزیان در کشور خبر داد و افزود: این بازارچه نهتنها نیازهای مردم را تأمین میکند، بلکه به عنوان یک جاذبه گردشگری در خرمآباد مطرح شده و بیش از ۲۰۰ فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات