به گزارش ایسنا، یک رصدخانه فضایی که برای نقشهبرداری از کل آسمان در مدت دو سال طراحی شده است تا درک ما از کیهان اولیه را بیشتر کند، شروع به گرفتن تصاویر کرده است.
به نقل از ناسا، تلسکوپ فضایی «SPHEREx» که اوایل ماه مارس ۲۰۲۵ به فضا پرتاب شد، با مشاهدات خود در هفته گذشته پس از بیش از یک ماه مراحل راهاندازی و بررسی سامانهها، اکنون رسما شروع به کار کرده است.
این تلسکوپ فضایی روزانه حدود ۱۴.۵ بار زمین را دور می زند و تقریباً روزانه ۳۶۰۰ عکس از آسمان میگیرد و آسمان را در ۱۰۲ طول موج فروسرخ بیسابقه رصد میکند.
ترجمه نام کامل این تلسکوپ فضایی «طیفنورسنج تاریخچه گیتی، دوران بازیونش و کاوشگر یخها» است که به اختصار «SPHEREx» ذکر میشود. این یک تلسکوپ فضایی طیف فروسرخ است که کار نقشهبرداری از تمامی آسمان برای اندازهگیری طیف فروسرخ نزدیک از تقریباً ۴۵۰ میلیون کهکشان را انجام خواهد داد.
این ماموریت در تاریخ ۸ مارس ۲۰۲۵ توسط موشک «فالکون ۹» شرکت «اسپیسایکس» به همراه ریزماهوارههای «PUNCH» از پایگاه نیروی هوایی «وندنبرگ» به فضا پرتاب شد.
مشاهدات این تلسکوپ فضایی در نهایت برای ایجاد چهار نقشه از تمام آسمان ترکیب میشود.
فعالیت ۲۵ ماهه تلسکوپ فضایی «SPHEREx» یک بررسی جامع خواهد بود. ناسا میگوید این فضاپیما در جهت شمال به جنوب به دور زمین میچرخد و از روی قطبهای زمین میگذرد و هر روز در یک نوار دایرهای از آسمان عکس میگیرد.
با گذشت روزها و حرکت سیاره زمین به دور خورشید، میدان دید «SPHEREx» نیز تغییر میکند، به طوری که پس از ۶ ماه، این تلسکوپ فضایی از تمام جهات به فضا نگاه خواهد کرد.
محققان از مشاهدات «SPHEREx» برای مطالعه انبساط جهان در لحظات پس از «مهبانگ» و جستجوی مواد تشکیل دهنده حیات در جاهای دیگری از کهکشان راه شیری استفاده خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات