محمد رضایی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: در جریان سند تحول دستگاه قضایی برای پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی و کاهش ورودی محاکم و با توجه به اهمیت و تأثیرات سازنده امر پیشگیری، طرح نامهای با محوریت این موضوع در دادگستری تیران و کرون تدوین شد.
وی افزود: طرح نامه پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی بر اساس آمار پروندههای قضایی و نگرانیهای اجتماعی و مطالعات علمی و راهکارهای عملی در سال گذشته تدوین و در شورای قضایی دادگستری کل استان اصفهان به تصویب رسید و تاکنون فصلهایی از این طرح اجرایی شده است.
رئیس دادگستری تیران و کرون بیان کرد: اساس و پایه این طرح بر مبنای مشارکت مردمی و فعالسازی نقش تشکلهای مردمنهاد و رسانهها قرار گرفته تا با همافزایی بین این پتانسیل و نهادهای متولی تحول جدی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم صورت پذیرد.
رضایی، کاهش جرائم بهویژه سرقت، اعتیاد به مواد مخدر، آسیبهای اجتماعی، تصادفات، نگرانیهای فضای مجازی را در اولویت پیشگیری از وقوع جرم در این شهرستان بیان کرد و گفت: در خصوص پیشگیری از سرقت با مشارکت بخش خصوصی و حمایت مردمی، ضریب امنیت در مناطق صنعتی و تولیدی افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: مجتمعهای مسکونی نیز با حمایت خیران امنیت ساز از خدمات امنیتی برخوردار خواهند شد تا پروندههای سرقت خُرد در این مناطق نیز کاهش پیدا کند.
رئیس دادگستری تیران و کرون با بیان اینکه سرقت سیمهای برق یکی از پروندههای متعدد در این منطقه است، تصریح کرد: با تعویض سیمهای برق از نوع مسی به سیم، ۷۵ درصد این مدل از سرقتها کاهش یافته است.
رضایی خاطرنشان کرد: موقعیتهای وقوع جرم و ایجاد انگیزه برای فعالیت مجرمانه بر اساس طرح پیشگیری از بین رفته و افراد سودجو و بر هم زنندگان امنیت فرصت برای تحقق اهداف خود نخواهند داشت.
وی یادآورشد: علاوه بر اقدامات عملیاتی و شناسایی کانونهای جرم و ناامنسازی این مناطق، آموزش و ارتقای سطح دانش عمومی مورد توجه قرار گرفته که زنگ قانون در مدارس و ارائه مباحث قانونی از جمله آن بوده که البته در این راستا به همکاری دیگر نهادهای اداری نیاز است.
رئیس دادگستری تیران و کرون با اشاره به آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد به مواد مخدر و جرائم و تخلفات فضای مجازی، طلاق و خودکشی خاطرنشان کرد: مأموریت خاص برای بهزیستی و شبکه بهداشت و درمان در این خصوص در نظر گرفته شده تا فعالیتهای آموزشی و مداخله داشته باشند و نقش اورژانس اجتماعی تقویت شود.
به اعتقاد رضایی، پایش سلامت روان شهروندان مثل سلامت جسم وظیفهای است که باید عموم مردم از آن بهره ببرند و گروههای آسیبپذیر مثل کسانی که پرونده قضایی دارند و نوجوانان که در معرض پیامدهای شوم اجتماعی هستند در اولویت قرار گیرند.
وی وابستگی به فضای مجازی و محتواهای ضد فرهنگی در محیط اینترنت و اختلافات خانوادگی را از عوامل اصلی در تقویت و گرایش به آسیبهای اجتماعی بیان کرد و افزود: این عوامل بر اساس بررسی و مطالعه پروندههای افراد گرفتار در این آسیبهای شهرستان کسب شده که مطابق با آن برنامه تدوین و مؤلفههای پیشگیرانه تقویت خواهد شد.
به باور این مقام قضایی، نهادهای متولی باید نسبت به این اتفاقات برنامهریزی جدی داشته باشند و برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برنامهریزی هدفمند و مطابق با نیاز آنان داشته باشند و نبود منابع مالی را بهانه پیش روی این نیازها تلقی نکنند، چراکه در بسیاری از مؤلفههای پیشگیری نهادهای متولی برنامهای نداشته و نگاه آماری صرف به مأموریتهای خود دارند.
رضایی ترک فعل مدیران را در این خصوص مشمول مجازات دانست و اظهارکرد: در کارگروه پیشگیری از وقوع جرم تیران و کرون نقش و مأموریت هر دستگاه در حال بررسی است و راهی جز اقدام هدفمند نهادهای مردمی و مشارکت بخشی مؤسسات و گروههای مردم نهاد در این خصوص نیست.
انتهای پیام
نظرات