• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404021510637
  • خبرنگار : 50046

آیا استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده جایگزین شست‌وشو با آب و صابون می‌شود؟

آیا استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده جایگزین شست‌وشو با آب و صابون می‌شود؟

ایسنا/خراسان شمالی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بهداشت دست، در ساده‌ترین تعریف به معنای شستن یا ضدعفونی‌ کردن صحیح و اصولی دست‌ها در زمان‌های کلیدی است.

دکتر مریم پورآدینه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به روز جهانی بهداشت دست، اظهار کرد: شاید ساده به نظر برسد، اما شست و شوی دست‌ها یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین روش‌ها برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی است. سازمان جهانی بهداشت بارها تأکید کرده که رعایت بهداشت دست می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد، به‌ویژه در محیط‌های درمانی.

وی افزود: فهرست بیماری‌هایی که می توانند از طریق دست منتقل شوند، طولانی است. بیماری‌های گوارشی مانند اسهال ویروسی، هپاتیت آ، بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید-۱۹، بیماری‌های انگلی مثل ژیاردیازیس و حتی عفونت‌های بیمارستانی مانند ام‌آراس‌ای (نوعی باکتری مقاوم به آنتی‌بیوتیک) از جمله مواردی هستند که از طریق دست‌های آلوده منتقل می‌شوند. متأسفانه در بسیاری از موارد، افراد ناقل بدون آنکه خود علائمی داشته باشند، بیماری را از طریق تماس دست منتقل می‌کنند.  

پورآدینه ادامه داد: زمان‌هایی مثل قبل از غذا خوردن، پس از استفاده از سرویس بهداشتی، پس از تماس با فرد بیمار، قبل و بعد از تماس با زخم، یا هنگام ورود به خانه از بیرون، از جمله موقعیت‌هایی هستند که شستن دست‌ها باید جدی گرفته شود.

وی بیان کرد: در محیط‌های درمانی هم پنج لحظه کلیدی توسط سازمان جهانی بهداشت تعریف شده که شامل قبل از تماس با بیمار، قبل از انجام اقدامات تمیز، پس از تماس با مایعات بدن بیمار، پس از تماس با خود بیمار و پس از تماس با وسایل اطراف بیمار است.

 این مقام مسئول تاکید کرد: در نبود آب و صابون استفاده از محلول‌های الکلی (با حداقل ۶۰ درصد الکل) برای شست و شوی دست ها بسیار مؤثرند، اما در شرایطی که دست‌ها به‌وضوح آلوده یا چرب باشند، حتماً باید از آب و صابون استفاده کرد. هر دو روش در جای خود مؤثرند، نکته کلیدی، رعایت روش صحیح و زمان کافی برای انجام آن است.

وی تصریح کرد: بهداشت دست، نه فقط یک اقدام بهداشتی، بلکه نشانه‌ای از احترام به سلامت خود و دیگران است. اگر بخواهیم جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم، باید بهداشت دست را به یک عادت همگانی و فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha