• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021611072
  • خبرنگار : 50663

استاد دانشگاه فردوسی مشهد:

معلم؛ الگویی همیشگی برای شاگردان خود است

معلم؛ الگویی همیشگی برای شاگردان خود است

ایسنا/خراسان رضوی استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: معلم‌ها و استادان دانشگاه در هر مقطعی که باشند، ازابتدایی گرفته تا دکتری، الگو و سرمشق دانش‌آموزان و دانشجویان خود هستند و با تمام رفتار و گفتارهای خود بر فرزندان مادی و معنوی خود اثر می‌گذارند.

محمد کافی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: معلمی فقط درس دادن در کلاس نیست، بلکه هر کسی که تلاش می‌کند تا دانش و تجربه خود را به نسل بعد از خود منتقل کند را می‌توان معلم خطاب کرد؛ البته آن روزی که ما آن را به عنوان روز معلم پاس می‌داریم، روزی است که یکی از بزرگ‌ترین معلم‌های این سرزمین به شهادت رسیده و همه تلاش می‌کنیم تا راه ایشان را ادامه دهیم.

وی با یادآوری خاطرات معلمان خود ادامه داد: من اگر بخواهم از معلم‌های خودم نام ببرم باید از دوران ابتدایی شروع کنم که خاطرات بسیار شیرینی از آن‌ها به جا مانده است؛ مثلا در دوران ابتدایی معلمی داشتیم به نام عبدالله عربی که هنوز هم با ایشان در ارتباط هستم؛ ایشان علی رغم همه سخت‌گیری‌هایی که هم در کلاس درس و هم در زندگی روزمره تمام رفتار و سکنات ما را زیر ذره‌بین خود داشتند، نقش بسیار پررنگی در ذهن ما داشتند و من همیشه در هر مناسبتی، به ویژه در روز معلم، از ایشان احوال‌پرسی و تقدیر و تشکر می‌کنم.

این استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بارها فکر می‌کنم تفاوت کسانی که مراحل مختلف تحصیلی و علمی را طی کرده‌ با افرادی که این مسیر را طی نکرده‌اند، همین زحمت‌ها و تلاش‌های فراوانی است که معلمان و استادانمان برای پرورش ما کشیده‌اند؛ آن وقت برایم مشخص می‌شود که تک تک رفتارهای معلمان و اساتیدم، حتی آن رفتارهایی که قصد نداشتند آن را به ما منتقل بکنند، چقدر در اخلاق و رفتار ما و حتی در آینده ما موثر بوده و نتیجه‌های فراوانی داشته است. من یقین دارم که معلم‌ها و اساتید، در هر مقطعی که باشند سرمشق و الگوی دانش‌آموزان و دانشجویان خود هستند و رفتارها و گفتارهایشان تاثیر ویژه و پررنگی دارد.

محمد کافی افزود: من خوشبختانه در دوران دانشگاه اساتید بسیار فرهیخته‌ای داشتم که از هر جهت الگو و سرمشق من بودند. من باور دارم که انسان تمام اخلاقیات خوب را فقط از یک استاد و معلم یاد نمی‌گیرد؛ چراکه هر استاد درس خاصی به انسان می‌دهد؛ مثلا ممکن است من از یک استاد سخت‌کوشی را فرا گرفته باشم و از استادی دیگر ایثار و فداکاری را، البته دانش‌آموز و دانشجوی خوب کسی است که تلاش کند تا بهترین‌ها را از بهترین استادان فرا بگیرد و تلاش کند تا این مزایا و رفتارهای خوب را یک‌جا در خودش جمع کند، معلم خوب‌تر هم کسی است که بتواند این‌ها را به خوبی منتقل کند.

وی تاکید کرد: من به واسطه رشته تحصیلی‌ام سفرها و بازیدهای علمی‌ای که با اساتیدم رفته‌ام بسیار از کلاس درس برایم ارزشمندتر بوده است. من اساتید فرهیخته و بسیار باارزشی داشتم که درس‌های مختلفی مانند سخت‌کوشی، ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی برای جوانان این مرز و بوم را از آنها یاد گرفته‌ام که دوست دارم از آن‌ها نام ببرم، اساتیدی مانند علیرضا کوچکی، حمید رحیمیان و محمدحسن راشدی محصل که بعدها نیز افتخار همکاری با این عزیزان را داشته‌ام.

رئیس اسبق دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از ماموریت‌ها و مسئولیت‌های معلمان این است که محیط و موسسه آموزشی خود را به شکلی مطلوب مدیریت کنند؛ یکی از افتخارات من این است که تلاش کردم تا در طول هشت سال خدمت و مسئولیتم در مدیریت دانشگاه فردوسی، بستری مناسب برای دانشجویان در جهت یادگیری علم و دانش و همچنین محیط آرام و مناسبی برای استادان و انجام تحقیق و آموزش فراهم کنم و این مسئولیت باعث افتخار من بوده است که در خدمت قشر فرهیخته و دانشجو باشم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha