به گزارش ایسنا، برندگان جوایز پولیتزر سال ۲۰۲۵ روز دوشنبه اعلام شدند و چندین جایزه به رسانههایی اهدا شد که درباره تلاش برای ترور دونالد ترامپ، نامزد وقت ریاستجمهوری آمریکا در تابستان گذشته، گزارشهایی تهیه کرده بودند. همچنین روزنامه نیویورکتایمز بیشترین جوایز را کسب کرد و ناکامی واشنگتن در افغانستان بار دیگر در کانون توجه قرار گرفت.
جوایز امسال بر اهمیت دسترسی روزنامهنگاران به افراد و نهادهای قدرتمند برای پاسخگو کردن آنها و ثبت دقیق در تاریخ تأکید داشتند. دو جایزه امسال به خبرنگاران نیویورکتایمز و کارکنان نیویورکر اهدا شد که شکستهای ارتش آمریکا در افغانستان و عراق را برجسته کرده بودند.
روزنامه والاستریت ژورنال نیز جایزه گزارش ملی برتر را برای گزارش درباره «تغییرات سیاسی و شخصی» ایلان ماسک دریافت کرد.
«آن تلنیس»، کارتونیست باسابقه واشنگتنپست هم جایزهای برای نقدهای تند و تیزش از افراد و نهادهای قدرتمند، آن هم با مهارت، خلاقیت و شجاعتی که در نهایت منجر به ترک این رسانه پس از ۱۷ سال شد، دریافت کرد. تلنیس اوایل امسال از واشنگتنپست استعفا داد و گفت یکی از کاریکاتورهایش به دلیل هدف قرار دادن جف بزوس، مالک این روزنامه منتشر نشده است؛ ادعایی که توسط سردبیر بخش دیدگاه رد شد.
به گزارش آکسیوس، گرچه چند رسانه محلی و منطقهای نیز جوایزی دریافت کردند، اما برندگان امسال عمدتاً رسانههای ملی آمریکا بودند. نیویورکتایمز با چهار جایزه در صدر قرار گرفت، پس از آن نیویورکر با سه جایزه و واشنگتنپست با دو جایزه قرار دارند.
در هنگام اعلام جوایز ۲۰۲۵، «لیزا گیبز»، رئیس مرکز پولیتزر اذعان کرد که شرایط برای روزنامهنگاری بسیار دشوار شده است.
او گفت: «صدها جایزه پولیتزر در اینجا در دوران جنگها، فجایع ملی و یک همهگیری جهانی اعلام شدهاند. با این حال در زمان حاضر کار برای رسانهها و ناشران در آمریکا بسیار دشوار شده است. علاوه بر سالها فشار مالی شدید و اخراجها، در کنار خطرات پوشش جنگها و بلایای طبیعی، خبرنگاران و نویسندگان اکنون با تهدیدهای جدیدی نظیر آزارهای حقوقی، ممنوعیت کتابها و حمله به آثار و اعتبارشان مواجه هستند.»
رئیس مرکز پولیتزر افزود: «این تلاشها برای خاموش کردن نقدها، ویرایش یا بازنویسی تاریخ است. تلاشی برای تضعیف متمم اول قانون اساسی ما که آزادی مطبوعات و بیان را تضمین میکند. با وجود همه اینها، و تا حدی به همین دلیل، امروز روز جشن است.»
در این مراسم، «اعظم احمد»، «کریستینا گلدبام» و نویسنده مهمان «متیو ایکینز» از نیویورکتایمز برای بررسی مستند و قاطع از چگونگی کاشت بذرهای شکست آمریکا در افغانستان، بهویژه از طریق حمایت از شبهنظامیان که مردم غیرنظامی را به سوی طالبان راندند، تقدیر شدند.
کمیته پولیتزر همچنین یک تقدیر ویژه از «چاک استون» که درگذشته است، به عمل آورد و به فعالیتهای پیشگامانه او در پوشش جنبش حقوق مدنی، نقش پیشتازش بهعنوان نخستین ستوننویس سیاهپوست در فیلادلفیا دیلی نیوز که بعدها در نزدیک به ۱۰۰ نشریه بازنشر شد و بنیانگذاری انجمن ملی روزنامهنگاران سیاهپوست در ۵۰ سال پیش اشاره کرد.
از دیگر رسانههایی که برنده شدند، میتوان به تیم واشنگتنپست برای پوشش فوری و روشنگرانه از تلاش برای ترور دونالد ترامپ در ۱۳ ژوئیه اشاره کرد که شامل روایتهای دقیق و تحلیلهای تند بود و گزارشهای سنتی پلیسی را با بررسیهای صوتی و تصویری ترکیب میکرد.
همچنین تیم خبرگزاری رویترز برای افشای جسورانه درباره ضعف قوانین نظارتی در آمریکا و خارج از آن که باعث شده فنتانیل به یکی از مرگبارترین مواد مخدر جهان تبدیل شود، مورد تقدیر قرار گرفت.
از دیگر برندگان جوایز پولیتزر میتوان به «دکلان والش» و کارکنان نیویورک تایمز به خاطر تحقیقات افشاگرانهشان در مورد درگیری در سودان، از جمله گزارش در مورد نفوذ خارجی و تجارت پرسود طلا که به آن دامن میزند و روایتهای تکاندهنده از نیروهای سودانی مسئول جنایات و قحطی اشاره کرد.
همچنین «مصعب ابو توهه»، شاعر فلسطینی و از نویسندگان نیویورکر، به خاطر مقالههایی در مورد قتلعام فیزیکی و عاطفی در غزه که تجربه فلسطینیان از بیش از یک سال و نیم جنگ را منتقل میکرد، جایزه پولیتزر گرفت.

«داگ میلز» از نیویورک تایمز نیز برای دنبالهای از عکسهای ترور نافرجام دونالد ترامپ، نامزد وقت ریاست جمهوری آمریکا، از جمله تصویری که گلولهای را در هوا نشان میداد، جایزه گرفت.
همچنین «مویس سامان»، همکار نیویورکر، به خاطر تصاویر سیاه و سفید و فراموشنشدنیاش از زندان صیدنایا در سوریه تقدیر شد. علاوه بر این، کارکنان نیویورکر به خاطر پادکست «در تاریکی» و تحقیق چهار ساله در مورد یکی از برجستهترین جنایات جنگی آمریکا در عراق و قتل ۲۵ غیرنظامی غیرمسلح عراقی در حدیثه، تقدیر شدند.
انتهای پیام
نظرات