سیدمهدی حسینی سه شنبه ۱۶ اردیبهشت در ششمین مجمع سلامت شهرستان که با شعار «صیانت از سلامت مردان و جوانی جمعیت با کاهش حوادث ترافیکی» در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، بر لزوم آسیبشناسی حوادث رانندگی و اجرای راهکارهای پیشگیرانه تاکید کرد و با اشاره به نقش عوامل انسانی، جادهای و نظارتی، پنج پنل کلیدی برای کاهش تصادفات معرفی کرد و خواستار جهش بزرگ در راستای تحقق شعار «نه به تصادفات» شد.
وی با بیان اینکه حوادث رانندگی نه تنها جان انسانها را تهدید میکند، بلکه ضربات سنگینی به رشد و توسعه خانوادهها و کشور وارد میآورد، افزود: هر حادثه منجر به فوت یا مصدومیت، بویژه برای سرپرست خانوار، میتواند به بروز آسیبهای اجتماعی نظیر مشکلات اقتصادی و تغییر سرنوشت فرزندان منجر شود. این حوادث مسیر زندگی خانوادهها را تغییر داده و نگرانیهای گستردهای ایجاد میکند.
فرماندار ساوه با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد تصادفات به عوامل انسانی بازمیگردد، افزود: این آمار نشاندهنده ضرورت تمرکز بر فرهنگسازی و آموزش، به عنوان پنل نخست در کاهش تصادفات است. آموزش رانندگان و ارتقای فرهنگ رانندگی میتواند به طور قابل توجهی از وقوع حوادث جلوگیری کند. علاوه بر این، نقاط حادثهخیز و عوامل جادهای نیز نقش مهمی در تصادفات دارند و متولیان امر باید با پایش و رصد مستمر، تا پایان سال اقدامات لازم را برای رفع این نقاط انجام دهند.
وی گفت: آگاهیبخشی، فرهنگ و رسانه، پنل دوم است چراکه اطلاعرسانی گسترده درباره خطرات جادهای و تأثیرات آن بر خانوادهها ضرورت دارد.
حسینی به نظارت و پایش مستمر به عنوان پنل بعدی اشاره کرد و با تاکید بر لزوم ارزیابی عملکرد نهادهای مسئول برای اطمینان از اجرای صحیح برنامهها، بر رفع نقاط حادثهخیز نیز تاکید کرد و افزود: شناسایی و اصلاح زیرساختهای جادهای ناایمن یکی از عوامل کاهش تصادفات است و ایجاد یک حرکت جهادی و عملی برای کاهش چشمگیر حوادث، موجب تحقق شعار نه به تصادفات میشود.
حسینی ایجاد جهش بزرگ برای کاهش تصادفات را ضروری دانست و گفت: باور به تأثیرات مخرب تصادفات بر جامعه باید در اولویت قرار گیرد. این امر نیازمند همکاری همهجانبه نهادها، رسانهها و شهروندان است تا با اجرای دقیق پنلهای پیشنهادی، ایمنی جادهها افزایش یابد و جان مردم حفظ شود.
وی خاطر نشان کرد: با تمرکز بر آموزش، اصلاح زیرساختها، آگاهیبخشی و نظارت مستمر، میتوان گامی بزرگ در راستای حفظ جان انسانها و کاهش آسیبهای اجتماعی برداشت. تحقق این هدف نیازمند عزم جدی و مشارکت همگانی است تا شعار «نه به تصادفات» از یک ایده به واقعیت تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات