ابراهیم باغبانی امروز (۱۶ اردیبهشت) در جلسه شورای راهبری سامانە «سخا»، از این سامانه به عنوان یک اقدام بنیادین برای ریشهکنی فقر یاد و اظهار کرد: آغاز شکل گیری این سامانه از سال ۱۳۹۶ بوده است که که هدف اصلی از راه اندازی این سامانه ایجاد هماهنگی و انسجام بین نهادهای مختلف در جهت شناسایی دقیق نیازمندان و ارائه خدمات موثر به آنها است.
وی افزود: باغبانی با تاکید بر این که «سخا» با وجود تغییرات دولت ها، همچنان به پیشرفت خود ادامه داده است، نقش وزارت کشور در ایجاد بستر مشارکت مردمی، وزارت رفاه در جلوگیری از موازی کاری و کمیته امداد در شناسایی دقیق نیازمندان را حائز اهمیت دانست.
باغبانی اضافه کرد: متاسفانه پس از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب، هنوز یک زیرساخت شفاف برای شناسایی نیازمندان در کشور وجود ندارد و ما اطلاعات دقیقی از وضعیت زندگی و نیازهای واقعی آنها در دست نداریم و این مسئلە ارائه خدمات صحیح و هدفمند را با چالش روبرو کرده است.
باغبانی با اشاره به ثبت نام بیش از ۷ هزار خیر در سامانه «سخا» اظهار امیدواری کرد که با استقرار کامل این سامانه، شاهد تحولی اساسی در نظام حمایت از نیازمندان باشیم.
وی همچنین بیان کرد: مسأله اصلی، کمبود منابع مالی نیست، بلکه نبود یک سامانه شفاف و علمی برای مصرف صحیح منابع است که با راه اندازی «سخا»، این مشکل برطرف خواهد شد.
این مقام مسئول بر جامعیت و فراگیری سامانه «سخا» تاکید کرد و گفت: این سامانه تنها به کمیته امداد تعلق ندارد و همه دستگاه ها و خیریه ها میتوانند با ثبت اطلاعات خود در این سامانه، در فرآیند حمایت از نیازمندان مشارکت کنند.
باغبانی تصریح کرد: در سامانە «سخا» شناسایی نیازمندان بر اساس شاخصهای استاندارد فقر خوراکی و غیرخوراکی انجام شده و هزینه های حداقلی زندگی در هر استان و شهرستان به روزرسانی میشود.
انتهای پیام
نظرات