الهام فرامرزی کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز در گفتوگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی آسم و آلرژی اظهار کرد: بیماریهای تنفسی مانند آسم و آلرژی به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی رو به افزایش در سراسر جهان، تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی افراد دارند. به همین دلیل روز جهانی آسم و آلرژی هر ساله برای آگاهیرسانی درباره راهکارهای مقابله با این بیماریها برگزار میشود.
وی افزود: روز جهانی آسم و آلرژی فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی، ترویج آموزش و تشویق به اقدامات پیشگیرانه در مقابله با این بیماریها است. این روز توسط انجمن جهانی آسم و آلرژی (GINA) و سازمانهای مرتبط دیگر به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی معرفی شد و هدف از آن، افزایش آگاهی عمومی، ترویج پژوهشهای علمی و ایجاد سیاستهای بهداشتی مناسب است.
فرامرزی گفت: امسال «افزایش آگاهی عمومی و دسترسی به داروهای استنشاقی آسم» به عنوان شعار جهانی این روز انتخاب شده است.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین مطالعه کشوری، شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان ایرانی ۱۱ درصد و در بالغان حدود ۹ درصد است.
کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که باعث التهاب و تنگی راههای هوایی میشود. آلرژی نیز واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن در برابر مواد معمولا بیضرر است که میتواند منجر به علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش چشمها و در موارد شدید، نارسایی تنفسی شود.
عوامل موثر در بروز آسم و آلرژی
وی با بیان اینکه عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی در بروز این بیماریها نقش دارند، اضافه کرد: عوامل محیطی مانند قرارگیری در معرض مواد آلرژن، آلودگی هوا و دود سیگار و عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی ابتلا به آلرژی یا آسم موجب بروز این دو بیماری در افراد میشوند.
علائم شایع آسم و آلرژی
فرامرزی گفت: سرفه مداوم به ویژه شبها و صبحها، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، خسخس و صدای صفیر هنگام تنفس، آبریزش بینی، عطسه، و خارش چشمها، احساس خستگی و کاهش عملکرد روزمره بیشترین علائم آسم و آلرژی در مبتلایان هستند.
راهکارهای مدیریت آسم و آلرژی
وی بیان کرد: کاهش مواجهه با آلرژنها و دارودرمانی تحت نظر پزشک نخستین راههای مدیریت آسم و آلرژی است.
کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: همچنین آموزش بیمار و خانواده در مورد شیوه استفاده صحیح از داروها و شناسایی علائم هشداردهنده باید مد نظر قرار گیرد. پرهیز از عوامل محرک مانند سیگار، آلودگی هوا و استرس نیز برای این بیماران ضروری است.
وی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی و دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران که به عنوان شعار امسال روز جهانی آسم هم انتخاب شده است، افزود: دولتها و سازمانهای سلامت باید با ارائه آموزشهای بهداشتی، اطلاعرسانی در رسانهها و فراهم کردن امکانات تشخیص و درمان رایگان یا کمهزینه، نقش مهمی در کنترل این بیماریها ایفا کنند.
فرامرزی گفت: همچنین مدارس و محلهای کاری باید با اجرای برنامههای آموزش و پیشگیری، به شناسایی و کنترل عوامل محرک آسم و آلرژی کمک کنند.
وی افزود: در مجموع، با همکاری جامعه، پزشکان و سیاستمداران باید تلاش شود گامهای موثری برای کاهش شیوع و شدت آسم و آلرژی برداشت و کیفیت زندگی میلیونها نفر را بهبود بخشید.
انتهای پیام
نظرات