• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404021611411
  • خبرنگار : 50232

/روز جهانی آسم و آلرژی/

با آسم و آلرژی چه باید کرد؟

با آسم و آلرژی چه باید کرد؟

ایسنا/خوزستان آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن غیرواگیر است که به عنوان یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیا و همچنین کشور ما محسوب می‌شود و به همین دلیل، GINA اولین سه‌شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.

الهام فرامرزی کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی آسم و آلرژی اظهار کرد: بیماری‌های تنفسی مانند آسم و آلرژی به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی رو به افزایش در سراسر جهان، تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی افراد دارند. به همین دلیل روز جهانی آسم و آلرژی هر ساله برای آگاهی‌رسانی درباره راهکارهای مقابله با این بیماری‌ها برگزار می‌شود.

وی افزود: روز جهانی آسم و آلرژی فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی، ترویج آموزش و تشویق به اقدامات پیشگیرانه در مقابله با این بیماری‌ها است. این روز توسط انجمن جهانی آسم و آلرژی (GINA) و سازمان‌های مرتبط دیگر به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی معرفی شد و هدف از آن، افزایش آگاهی عمومی، ترویج پژوهش‌های علمی و ایجاد سیاست‌های بهداشتی مناسب است.  

فرامرزی گفت: امسال «افزایش آگاهی عمومی و دسترسی به داروهای استنشاقی آسم» به عنوان شعار جهانی این روز انتخاب شده است.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین مطالعه کشوری، شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان ایرانی ۱۱ درصد و در بالغان حدود ۹ درصد است.

کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که باعث التهاب و تنگی راه‌های هوایی می‌شود. آلرژی نیز واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن در برابر مواد معمولا بی‌ضرر است که می‌تواند منجر به علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم‌ها و در موارد شدید، نارسایی تنفسی شود.  

عوامل موثر در بروز آسم و آلرژی

وی با بیان اینکه عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی در بروز این بیماری‌ها نقش دارند، اضافه کرد: عوامل محیطی مانند قرارگیری در معرض مواد آلرژن، آلودگی هوا و دود سیگار و عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی ابتلا به آلرژی یا آسم موجب بروز این دو بیماری در افراد می‌شوند. 

با آسم و آلرژی چه باید کرد؟

علائم شایع آسم و آلرژی

فرامرزی گفت: سرفه مداوم به ویژه شب‌ها و صبح‌ها، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، خس‌خس و صدای صفیر هنگام تنفس، آبریزش بینی، عطسه، و خارش چشم‌ها، احساس خستگی و کاهش عملکرد روزمره بیشترین علائم آسم و آلرژی در مبتلایان هستند.

راهکارهای مدیریت آسم و آلرژی

وی بیان کرد: کاهش مواجهه با آلرژن‌ها و دارودرمانی تحت نظر پزشک نخستین راه‌های مدیریت آسم و آلرژی است. 

کارشناس برنامه آسم و آلرژی مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: همچنین آموزش بیمار و خانواده در مورد شیوه استفاده صحیح از داروها و شناسایی علائم هشداردهنده باید مد نظر قرار گیرد. پرهیز از عوامل محرک مانند سیگار، آلودگی هوا و استرس نیز برای این بیماران ضروری است.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی و دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران که به عنوان شعار امسال روز جهانی آسم هم انتخاب شده است، افزود: دولت‌ها و سازمان‌های سلامت باید با ارائه آموزش‌های بهداشتی، اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها و فراهم کردن امکانات تشخیص و درمان رایگان یا کم‌هزینه، نقش مهمی در کنترل این بیماری‌ها ایفا کنند.

فرامرزی گفت: همچنین مدارس و محل‌های کاری باید با اجرای برنامه‌های آموزش و پیشگیری، به شناسایی و کنترل عوامل محرک آسم و آلرژی کمک کنند.

وی افزود: در مجموع، با همکاری جامعه، پزشکان و سیاست‌مداران باید تلاش شود گام‌های موثری برای کاهش شیوع و شدت آسم و آلرژی برداشت و کیفیت زندگی میلیون‌ها نفر را بهبود بخشید. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha