محمد مرادی، امروز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت در نشست مدیریت بحران، ناترازی آب و برق اظهار کرد: درخواستی که داریم این است که با همکاری و همافزایی مجموعه فرمانداریها، همکاران در شرکت آبفا، آب منطقهای و سایر نهادهای مرتبط، بتوانیم با تعامل و همراهی از این شرایط با حداقل چالش عبور کنیم. مسئلهای که در سطح استان اصفهان بهویژه بهدلیل ناترازی بین تولید و مصرف انرژی به وجود آمده، دلایل مختلفی دارد که به برخی از آنها اشاره خواهم کرد.
وی افزود: موضوع نخست، طبق اعلام سازمان هواشناسی استان و کشور این است که سال جاری زودتر از موعد وارد دوره گرمای شدید شدهایم، در نتیجه وسایل سرمایشی مانند کولرها زودتر وارد مدار مصرف شدهاند که این خود موجب افزایش شدید مصرف برق شده است.
مدیر عامل شرکت توزیع برق منطقهای استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه تعدادی از نیروگاههای حرارتی که طبق روال هر سال در فصل زمستان برای تعمیرات اساسی از مدار خارج میشدند، بیان کرد: بهدلیل مشکلاتی که در تأمین سوخت دوم نظیر گازوئیل و سایر موارد داریم این نیروگاهها نتوانستهاند بهموقع وارد مدار شوند، اکنون تعمیرات این نیروگاهها با سرعت در حال انجام است و تا اوایل خرداد به مدار بازخواهند گشت.
مرادی درباره عامل دیگر گفت: با توجه به خشکسالیهای پیدرپی که از سالهای گذشته تا سال جاری ادامه داشته است، پیشبینی شده میزان تولید برق از نیروگاههای برقآبی به حدود یکسوم برسد و از سوی دیگر رشد مصرف سالانه مشترکان خانگی، صنعتی و تجاری نیز بر شدت این ناترازی افزوده است.
وی افزود: در راستای رفع این ناترازی، برنامههایی در حال اجراست، یکی از مهمترین برنامهها، توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان است که با دستور استاندار، کارگروه ویژه و میز انرژی تشکیل شده است. نقشه راه تدوین و جلسات آن بهصورت هفتگی برگزار میشود. واگذاری زمین به سرمایهگذاران، پیشرفت پروژهها و پیگیری برنامههای اجرایی در حال انجام است، صفر کردن ناترازی در کوتاهمدت ممکن نیست، اما زیرساختها در حال تقویت است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق منطقهای استان اصفهان بیان کرد: اکنون موضوع مشترکان خانگی بهطور جدی در حال پیگیری است. سامانههای اطلاعرسانی نظیر وبسایت شرکت برق، اپلیکیشن «برق من»، سامانه «بله» و سایر بسترها برای اطلاعرسانی در خصوص برنامههای مدیریت مصرف فعال شدهاند و برنامه قطع برق روزانه با هماهنگی در حال اجراست.
مرادی ادامه داد: در حوزه صنعت، با مدل تفاهمی و توافقی پیش رفتهایم، مجموعههای صنعتی استان طبق ظرفیت تولید و نوع مصرف، موظف به کاهش بار مصرفی شدهاند و درحالحاضر یک روز در هفته بار مصرفی صنایع مدیریت میشود، اما در روزهای اخیر، افزایش ناگهانی دما در جنوب کشور و ناترازی شدید میان تولید و مصرف، شرایط را از کنترل خارج کرده است.
وی اظهار کرد: لازم است این شرایط(قطعی برق) بهصورت منظم و نظاممند مدیریت شود تا مشترکان اطلاع دقیق از برنامهها داشته باشند. موضوع تأمین آب و برق از وظایف ذاتی ماست و باید پاسخگوی مردم باشیم، از مجموعه فرمانداریها تقاضا داریم که در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق منطقهای استان اصفهان گفت: برای ادارهها، سامانه کنترل هوشمند مصرف فعال شده و موظف به کاهش ۳۰ درصدی بار در ساعات اداری و ۶۰ درصدی در ساعات غیراداری هستند، همچنین طبق مصوبه شورای برنامهریزی شهرستانها، تمامی ادارهها موظفند ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه خورشیدی تأمین کنند، همچنین داشتن برق اضطراری برای مصرف بخشهای حساس الزامی است، چراکه ممکن است شرایط غیرمترقبه و بدون هماهنگی رخ دهد.
مرادی افزود: با توجه به اینکه ماههای گرم سال را همچنان پیشرو داریم، مدیریت تراز مصرف برق بسیار حیاتی است، تلاش ما بر این است که برنامهریزیها با اطلاعرسانی دقیق و اولویتبندی انجام شود، همچنین هدف ما کاهش موارد اضطراری و حفظ پایداری شبکه برق است؛ کاهش مصرف بهویژه در بارهای سرمایشی از مهمترین اقداماتی است که در بخش خانگی و اداری باید رعایت شود، ما در مجموعه خود تمام کولرهای آبی را به موتورهای BLDC مجهز کردهایم که ۷۰ درصد مصرف برق را کاهش میدهند.
وی گفت: همراهی گشتهای ویژه برای نظارت بیشتر و اجرای دقیق برنامهها در دستور کار است. تقاضا داریم همه دستگاهها همکاری کامل را داشته باشند تا این مرحله حساس را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
انتهای پیام
نظرات