علی محمد مصباحینیا سهشنبه ۱۶ اردیبهشت در سمپوزیوم افقهای نوین در رشتههای فنی و مهندسی کشور که در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد، اظهارکرد: پردیس هوش مصنوعی ایران با هدف توسعه زیست بوم فنآور و نوآور در حوزه هوش مصنوعی و با هدف حل مسائل و چالشهای اساسی کشور با راهکارهایی مبتنی برهوش مصنوعی تشکیل شده است تا با همکاری دانشگاهها، صنایع کشور و ایجاد مراکز نوآوری تخصصی در دانشگاهها بتواند ایدهها را به محصولات و قابلیتهای برترساز فنآوری ونوآوری در سطح کشور تبدیل کند.
وی افزود: امروز با دانشگاه نوشیروانی بابل انعقاد تفاهم نامهای برای ایجاد مرکز نوآوری تخصصی در حوزه هوش مصنوعی داشتیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاه نوشیروانی تبدیل ایده به محصول داشته باشیم.
مصباحینیا ادامه داد: همچنین درصددیم راهکارهای فناورانه را در راستای حل نیازها و چالشهای استان مازندران در حوزههای سلامت، انرژی، صنعتی و در حوزههای خودرویی با راهکاری مبتنی برهوش مصنوعی داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت حوزه فنآوری و نوآوری در کشور گفت: بسیاری از کشورهایی که از نظر اقتصادی و فرهنگی برتر بودند چون در حوزه نوآوری غفلت داشتند نزول کردند و کشورهایی که به نوآوری توجه ویژه کردند جزو کشورهای برتر شدند.
رئیس پردیس هوش مصنوعی ایران یادآور شد: امروزه کشورهای توسعه یافته با استفاده از نوآوری و خلق اولیها از طریق رصد و آینده پژوهی و آیندهنگری چشم انداز ۲۰ ساله کشور را همه جانبه در زنجیره ارزشی میبینند و روی آن کار میکنند.
وی ادامه داد: این کشورها روی هوش فن آورانه سرمایه گذاری کرده و متناسب آن جامعه خود را می سازند.
مصباحینیا با اشاره به اینکه کشور ما نوآور نبوده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم در نوآوری کارکنیم ابتدا باید نوآوری اداری در کشور داشته باشیم و فرایند اداری ما نوآور باشد ما نمی توانیم با ابزارها، سیاستگذاری قرن بیستم قرن ۲۱ را اداره کنیم.
وی با بیان اینکه پردیس هوش مصنوعی با هدف توسعه زیست بوم فنآوری در سطح کشور با حضور تعدادی از نخبگان دانشگاهی شکل گرفت، اظهار کرد: دانشگاهها تا سال ۱۴۰۲ یک میلیون دانشجوی تحقیقات تکمیلی داشتند، نسل پنجم و ششم دانشگاه خوب حرکت کردند ولی در توسعه و تجاری سازی عقب افتادیم.
مصباحینیا با بیان اینکه نمی توان با مدیریت سنتی کشور صنعتی را مدیریت کرد، ادامه داد: ما در پردیس متناسب با چالش های جامعه نیازها و مسائل را بررسی و در دانشگاه ها پیاده می کنیم وبه دنبال سرمایه گذاری صحیح برای حل چالش های کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه باید همگرایی فن آوررا در هوش مصنوعی داشته باشم خاطرنشان کرد: باید از مطالعات، مقالات برای حل چالش ها به سمت نوآوری فنآورانه در کشور حرکت کنیم و این با تغییر رویکرد امکان پذیر است.
رئیس پردیس هوش مصنوعی ایران با اشاره به اینکه نگاه ما باید به ۱۵ سال آینده باشد نه حال، گفت: این وظیفه دانشگاههاست نباید دنبالهرو دنیا باشیم.
مصباحینیا اضافه کرد: عمده پایاننامهها برپایه مهاجرت نوشته میشود، یادآور شد: در پردیس به موضوعات مرتبط با چالشهای جامعه در حوزه، بانکها، خودرو، سلامت، انرژی کار و از پایان نامهها در همه مقاطع حمایت میکنیم.
وی گفت: تا انتهای برنامه پنجساله باید به ۳۰ هزار مرکز دانشبنیان برسیم که در حال حاضر ۹ هزار مرکز در کشور فعال است.
فنداسیون هوش مصنوعی در مجلس شکل گرفت
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز در این کنفرانس با تبریک روز معلم اظهار کرد: شهر هوشمند نخستین بار در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل راه اندازی شد که نشان میدهد این دانشگاه ۵۰ سال جلوتر از جامعه فکر میکند.
حسن حسننتاج با اشاره به اینکه ارتباط خوبی بین دانشگاهها وصنعت در کشور وجود ندارد، افزود: دهه اخیر تا حدودی شاهد بهبود این وضعیت هستیم.
وی با اعلام این خبر که نخستین پست دیجیتالی فوق توزیع برق در بابل به سبب وجود دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل راهاندازی شد، بیان کرد: نخستین مرکز پردیس هوش مصنوعی مازندران در بابل راه اندازی میشود.
فرماندار ویژه شهرستان بابل نیز با تبریک روز معلم به خصایص ارزشمند معلمین و اساتید در پیشرفت علم و دانش در همه حوزهها اشاره و تصریح کرد: امروزه فناوری مرز بین خیال و واقعیت را بسیار کمرنگ کرده است و بسیاری از آرزوهای بشر را به واقعیت تبدیل کرده است.
سید مصطفی میرتبار یادآور شد: ارتباط بین رشتهای و سرمایهگذاری در حوزه فنآوری جدید و خلاقیت رمز موفقیت است.
انتهای پیام
نظرات