عبدالوحید فیاضی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در آیین گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از فرهنگیان شهرستان چالوس، با بیان اینکه در گذشته هفته معلم توسط مردم و اولیا بیشتر برگزار میشد که نشان دهنده عمق فهم مردم نسبت به مقام معلم بود، اظهار کرد: یک جامعه آگاه جامعهای است که برای معلمانش ارزش قائل باشد.
وی با بیان اینکه هرگاه میخواهیم یک جامعه را قضاوت کنیم باید به معیارهای دانش آن توجه کنیم که اولین آن نظام تعلیم و تربیت است، افزود: پشت هر کشور توسعه یافته در حوزه صنعت و تکنولوژی مدرسه قرار دارد.
فیاضی تصریح کرد: اما در ایران وقتی صحبت از پیشرفت میشود فکر می کنیم اگر بتوانیم به فرض پتروشیمی میانکاله را راه بیندازیم موفق بودهایم در حالیکه اینگونه نیست.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم نور و محمودآباد، گفت: آنها اگر توانستند مدارسی را در دل اروپا و آمریکا به رخ ما بکشانند پیشتر مدارسی را راه انداختند که با معلمانش توانسته بود آهنگ آبادانی را در ذهن مردمانش ترجمه کند و نهال پیشرفت را در دل یک مدرسه کوچک بکارد.
فیاضی در ادامه تاکید کرد: برای من و سایر نمایندگان شهرک صنعتی و ساختن نیروگاه مهم است و مدیران جامعه و کارگزاران حاکمیت نیز بدانند که نیروگاه و شهرکهای صنعتی برای ما مهم هستند اما مهمتر مدرسه است که به آن به غایت بیتوجهی میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه این نگاه را باید در هفته معلم در ذهن کسانی بکاریم که ما معلمان و مدرسه را باور ندارند، یادآور شد: باید مدام درباره مدرسه و معلمان حرف زد تا بلکه بتوانیم از سکوی مدرسه به درجات عالی توسعه برسیم.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس، به توجه رئیس جمهور برای ساخت مدارس جدید و بهبود وضعیت مدارس تخریبی اشاره کرد و گفت: این الفبای کار پرداختن به مدرسه است.
فیاضی در خصوص پرداختن مجلس به موضوع دادن خدمتگزار به مدارس اشاره کرد و افزود: اینکه بعد از این همه مدت به این موضوع پرداخته میشود یعنی فرسنگها از رسالت اصلی فاصله گرفتهایم.
وی با بیان اینکه متاسفانه فاصله ما و مدارس پیشرفته دنیا بسیار زیاد است، متذکر شد: حاکمیت باید متوجه تعلیم و تربیت باشد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: امروز گرفتاری و آسیبهای اجتماعی در جامعه محصول تعلیم و تربیت ناکافی و ناقص است.
فیاضی با گلایه از ارائه آمار نادرست از سوی برخی مدیران و وزارت آموزش و پرورش در خصوص تراکم جمعیت دانش آموزان در یک منطقه و نیروی انسانی به مجلس افزود: این موضوع باعث میشود بودجه آموزش و پرورش با آمار غلط که میدهند دچار محدودیت شود.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه مجلس در برابر مردم زیاد است، اظهار کرد: مجلس درباره وضعیت نیروی انسانی در این مقطع حساسیت به خرج داده است و اخیرا با حضور وزیر آموزش و پرورش مسئله مربوط به ناترازی نیروی انسانی را دنبال میکند.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی به افزایش ۳۰ هزار دانشجوی دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و ادامه داد: با ۳۰ هزار نیروی جدید با ماده ۲۸ بخشی از مشکلات مربوط به آموزش و پرورش حل خواهد شد.
فیاضی وضعیت فعلی نیروی انسانی آموزش و پرورش را نسبت به گذشته جوانتر اعلام کرد و گفت: بسیاری از مسائل و مشکلات مدارس غیر دولتیها هنوز حل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه تقویت دانشگاه فرهنگیان مسئله مهمی است، یادآور شد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که دراوایل دهه ۹۰ به تصویب رسید معیارهای مختلفی مطرح شد.
توجه به افزایش کیفیت معلمی
فیاضی خاطرنشان کرد: ما فقط دنبال افزایش حقوق معلمان نیستیم بلکه در کنار آن به دنبال افزایش کیفیت معلمی هستیم.
وی بیان کرد: دولت یک زمانی ۵۰ هزار میلیارد تومان برای نظام رتبهبندی معلمان هزینه کرده بود اما موجی از نارضایتی به دنبال داشت.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اولا در اصلاح قانون نظام رتبهبندی اشتباه شده است و اولین سند آن که استخراج شد با اصلاحات مکرری که صورت گرفت به جای اینکه به نفع معلمان باشد به ضرر آنها شد.
انتهای پیام
نظرات