• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404021812795
  • خبرنگار : 50989

معاون امور دانشجویی دانشگاه قم:

نگاه سلبی و انتظامی به خوابگاه‌ها و آسیب‌های دانشجویی نداریم

نگاه سلبی و انتظامی به خوابگاه‌ها و آسیب‌های دانشجویی نداریم

ایسنا/قم معاون امور دانشجویی دانشگاه قم با بیان اینکه دانشجویان، مهم‌ترین بازوی معاونت دانشجویی در شناسایی و رفع نیازهای دانشگاه‌ هستند، گفت: برخی از آسیب‌های دانشجویی متاثر از شرایط فردی و خانوادگی دانشجویان رقم می‌خورد، ما همواره به دنبال این هستیم تا با مشاوره و کمک همکارانمان در این زمینه، از این آسیب‌ها پیشگیری کرده و یا آن‌ها را مرتفع کنیم، بنابراین در نظارت بر این آسیب‌ها نگاه انتظامی و سلبی نداریم.

امین عبدمجیری معاون امور دانشجویی دانشگاه قم در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: یکی از برنامه‌های مهم ما در معاونت دانشجویی، توسعه زیرساخت‌ها در دانشگاه قم است که امیدواریم همان روند مثبت قبل را طی کند، پالایش و پیراستگی فرایندهای اداری نیز از دیگر برنامه‌هایی است در این معاونت مدنظر ما است.

وی افزود: برخی از فرایندها در معاونت دانشجویی در بخش‌های مختلف امور کنسولی، خوابگاه‌ها و تغذیه، نیاز به پیراستگی و اصلاح دارد که قطعا به دنبال استحقاق تمامی این‌ برنامه‌ها هستیم.

معاون امور دانشجویی دانشگاه قم با تاکید بر لزوم افزایش سطح کمی و کیفی خدمات به دانشجویان، تصریح کرد: توجه به نیازهای روحی و روانی دانشجویان موضوع مهمی است که ذیل این مسئله باید پیگیری شود، به این معنا که دانشجو فقط در حل مسائل فیزیولوژیک خود با معاونت دانشجویی در ارتباط نباشد، بلکه ما بتوانیم ابعاد دیگری از مسائل مرتبط با دانشجویان را نیز مرتفع کنیم.

وی با اشاره به مسئله خوابگاه‌های دانشجویی، بیان کرد: استهلاک خوابگاه‌ها و تجهیزات آن‌ها از جمله چالش‌های مهم پیش‌روی ما در این حوزه بوده‌است که در این زمینه نیز برنامه‌هایی برای مرمت آن‌ها مدنظر داریم که امیدواریم به زودی عملیاتی شوند.

عبدمجیری عنوان کرد: خوابگاه باید به عنوان خانه دوم دانشجو شناخته و به عنوان یک خانه امنی برای آنان درنظر گرفته شود، معاونت دانشجویی در نظر دارد در این راستا با همکاری مرکز مشاوره این معاونت و همچنین معاونت فرهنگی دانشگاه، این مسئله را نیز محقق کند.

وی ادامه داد: همانطور که خانه‌ افراد محلی برای یادگیری، آموزش و تبادل تجربه است، خوابگاه نیز به عنوان خانه‌ دوم دانشجویان باید مکانی در جهت تحقق فرایند آموزش، یادگیری و تربیتشان باشد، چراکه یکی از مهم‌ترین ماموریت‌هایی که در این زمینه بر عهده ما در معاونت دانشجویی دانشگاه قم قرار داده شده است، همین مسئله است.

دانشجویان مهم‌ترین بازوی معاونت دانشجویی در شناسایی و رفع نیازهای دانشگاه 

عبدمجیری در رابطه با تغییر الگوی مدیریت خوابگاه‌ها به حالت هیات امنایی و خودگردان، بیان کرد: هم‌اکنون برنامه‌ای برای تغییر الگوی مدیریت خوابگاه نداریم و اگر هم قرار باشد چنین تغییر الگویی اتفاق بیفتد، باید تجربه‌ دیگران در این زمینه دیده شده و بررسی شود.

وی ادامه داد: نظر ما این است که با افزایش و گسترش ارتباط با دانشجویان و همچنین استفاده از نظرات و تجربیات اساتید این دانشجویان به عنوان معلمان دلسوز قشر جوان، بتوانیم بهترین نوع مدیریت را ارائه و از نظرات دانشجویان در رابطه با مدیریت خوابگاه‌ها استفاده کنیم.

معاون امور دانشجویی دانشگاه قم گفت: اگر بتوانیم دانشجویان فعال و مطالبه‌گر دانشگاه‌ را که پیگیر امور مختلف دانشجویی هستند، در قالب شورای صنفی و یا همکاری‌های فردی، کنار خود داشته ‌باشیم، در روند مدیریت بخش‌های مختلف از جمله خوابگاه‌ها و حل مسائل مربوط به آن موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

وی افزود: استفاده از تجربیات و نظرات اساتید دانشگاه‌ها و کارمندان با تجربه‌ای که بیشترین ارتباط را با قشر دانشجو داشته‌اند در این زمینه موثر بوده و نوعی تحول را در مدیریت بخش‌های مختلف مربوط به امور دانشجویی رقم می‌زند.

عبدمجیری با اشاره به تغییر ترکیب جمعیتی ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه قم، عنوان کرد: جمعیت ساکن خوابگاه‌ دانشگاه قم بیشتر مربوط به شهرها و استان‌های همجوار است و تعداد دانشجویان از شهرستان‌هایی با مسافت دورتر نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته‌است، در میان جمعیت خوابگاه‌ها شاید بتوان گفت بیشترین آمار دانشجویان خوابگاهی مربوط به استان تهران است.

نگاه سلبی و انتظامی به خوابگاه‌ها و آسیب‌های دانشجویی نداریم

وی در رابطه با مسئله نظارت بر خوابگاه‌های دانشجویی گفت: نگاه ما در نظارت و تامین امنیت دانشجویان نگاه سلبی نیست، در بسیاری از موارد خود دانشجویان از ما مطالباتی در خصوص رعایت حقوق فردی از طرف دیگر دانشجویان، تامین آرامش و مسائلی از این قبیل را دارند.

عبدمجیری تصریح کرد: برخی از آسیب‌های دانشجویی متاثر از شرایط فردی و خانوادگی دانشجویان رقم می‌خورد، ما همواره به دنبال این هستیم تا با مشاوره و کمک همکارانمان در این زمینه، از این آسیب‌ها پیشگیری کرده و یا آن‌ها را مرتفع کنیم.

وی افزود: بنابراین در نظارت بر این آسیب‌ها نگاه انتظامی و سلبی نداریم، تمام تلاش ما تا به امروز این بوده است که خوابگاه‌ها محل امن و آزاد دانشجویی همچون خانه‌ی دانشجویان در نظرگرفته شود و ما پدرانه و مادرانه مراقب و حامی فرزندانی هستیم که در دستان ما امانت هستند.

معاون امور دانشجویی دانشگاه قم تاکید کرد: در بسیاری از موارد بودجه‌های تعریف شده و یارانه‌هایی که از سمت وزارتخانه به خوابگاه‌ها اختصاص داده می‌شود کفاف اداره امور خوابگاه را نمی‌دهد، ضمن اینکه خوابگاه‌ها نباید صرفا محلی برای استراحت دانشجویان باشد، چه بسا که در بسیاری موارد خود دانشجویان علاقه دارند تا از آموزش‌های مختلفی در خوابگاه‌ها بهره‌مند شود.

هزینه‌کردهای خوابگاه‌ها در تداوم مباحث تربیتی و آموزشی محیط دانشگاه است

وی ادامه داد: هزینه‌کردهایی که در محیط خوابگاه برای ما اتفاق می‌افتد، در تداوم مباحث فرهنگی، تربیتی و آموزشی است که در محیط دانشگاه رقم می‌خورد.

عبدمجیری عنوان کرد: بسیاری از پویایی‌ها و موفقیت‌های دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها ناشی از پویایی خوابگاه‌ها و دانشجویان خوابگاهی است، چراکه علاوه بر اینکه زمان بیشتری را در دانشگاه سپری می‌کنند، ارتباطات اجتماعی و بین‌فرهنگی و بین‌رشته‌ای گسترده‌تری با دانشجویان دیگر دارند، دانشجویان بومی و خوابگاهی ممکن است تنها با همکلاسی یا هم‌رشته‌ای خود ارتباط داشته باشند.

معاون امور دانشجویی دانشگاه قم تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اعلام کنیم که دانشگاه قم صدرصد در حوزه خوابگاه‌ها به حد ایده‌آل خود رسیده‌است، اما می‌توانیم بگوییم که در حد امکانات یا فراتر از آن تلاش کرده‌ایم حتی در بسیاری از موارد از هزینه‌های بخش‌های دیگر کم کرده‌ و آن را به سمت خوابگاه‌ها هدایت کرده‌ایم.

وی افزود: بازخورد بسیاری از مسئولین در بازدید از خوابگاه‌ها نشان‌دهنده این موضوع است که ما باتوجه به امکانات دانشگاه قم نسبت به دانشگاه‌های دیگر در این زمینه در حد مطلوب قرار گرفته‌ایم.

نیازمند اعلام نظرات و ایده‌های تمامی دانشجویان دغدغه‌مند هستیم

عبدمجیری اعلام کرد: معاونت دانشجویی، یک معاونتی است که با نیازهایی غیر از نیازهای آموزشی و پژوهشی رسمی دانشجویان در ارتباط است، بنابراین ممکن است فرایندهای اداری و مشغله‌های فراوانی که این معاونت دارد موجب شود تا نیاز بیشتری به همکاری دانشجویان در اعلام نیازها و مشکلات و مسائل دانشجویی داشته باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: از همه دانشجویان تقاضا داریم تا با افزایش ارتباط خود با معاونت دانشجویی و اعلام نظرات و ایده‌های خود، ما را در این معاونت یاری کنند، چراکه یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت ما در این معاونت، ارتباط سازنده با بدنه دانشجویی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha