به گزارش ایسنا، فضاپیمای شکست خورده کاسموس ۴۸۲ اتحاد جماهیر شوروی پس از بیش از ۵۰ سال حضور در مدار، در روزهای آینده بر روی زمین سقوط خواهد کرد. با این حال، بازگشت آن به خانه ممکن است باعث ایجاد بارشهای شهابی مصنوعی، نشود، زیرا کاسموس ۴۸۲ متفاوت ساخته شده است و این یک کاوشگر زهره است.
به نقل از اسپیس، مارکو لانگبروک (Marco Langbroek)، ردیاب ماهواره هلندی، به تازگی در یک پست نوشت: از آنجایی که این کاوشگری است که برای عبور از جو زهره طراحی شده است، ممکن است که از ورود مجدد به جو زمین نیز جان سالم به در ببرد.
لانبروک افزود: احتمالا برخورد شدیدی را شاهد خواهیم بود. من شک دارم که سیستم استقرار چتر نجات آن پس از ۵۳ سال و با باتریهای از کار افتاده هنوز کار کند. عوامل نامشخص زیادی در مورد اینکه آیا این کاوشگر از ورود مجدد جان سالم به در خواهد برد یا خیر، وجود دارد، از جمله اینکه این یک مسیر بازگشت کم عمق و طولانی خواهد بود و سن این شی نیز حائز اهمیت است.
کاسموس ۴۸۲ بخشی از برنامه اکتشافی ونرا در اتحاد جماهیر شوروی برای کشف زهره بود. این کاوشگر در سال ۱۹۷۲ به سمت دومین سیاره از خورشید پرتاب شد اما هرگز به آنجا نرسید؛ موشک آن دچار یک ناهنجاری شد و کاسموس ۴۸۲ را در مدار بیضوی به دور زمین به گل نشاند.
نیروی جوی در طول دههها به آرامی اما کاوشگر مرده را به پایین میکشد و زمان کاسموس ۴۸۲ اکنون تقریبا به پایان رسیده است. به گفته لانگبروک، جدیدترین پیشبینیها حاکی از آن است که این فضاپیما حدود ساعت ۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی در روز شنبه (۱۱:۳۰ صبح به وقت ایران) به زمین باز خواهد گشت. با این حال، عدم قطعیت بسیاری وجود دارد و زمان اعلام شده با ۲۰.۶ ساعت خطا همراه است.
شیب مداری کاسموس ۴۸۲، ۵۲ درجه است، بنابراین ورود مجدد این فضاپیما بین عرض جغرافیایی ۵۲ درجه شمالی و ۵۲ درجه جنوبی رخ خواهد داد که درصد زیادی از سطح زمین را تشکیل میدهد. پیشبینیکنندگان در حال حاضر نمیتوانند چیز بیشتری در این مورد بگویند.
با این حال، اقیانوسها حدود ۷۰ درصد از سطح زمین را پوشاندهاند، بنابراین میتوانیم یک مورد را بگوییم و آن این است که احتمالا کاسموس ۴۸۲ در دریا سقوط خواهد کرد.
به گفته لانگبروک، کاسموس ۴۸۲ شبیه به فرودگر ونرا ۸ است که آن هم در سال ۱۹۷۲ به زهره پرتاب شد اما در واقع به سلامت به آنجا رسید. با این حساب کاسموس ۴۸۲ حدود یک متر عرض و ۴۹۵ کیلوگرم وزن دارد.
به گفته لانگبروک، کار مدلسازی نشان میدهد که کاسموس ۴۸۲ با سرعت حدود ۱۵۰ مایل در ساعت (۲۴۰ کیلومتر در ساعت) به زمین برخورد خواهد کرد، البته با فرض اینکه در حین ورود مجدد متلاشی نشود.
او نوشت: انرژی جنبشی در هنگام برخورد مشابه یک قطعه شهابسنگ ۴۰ تا ۵۵ سانتیمتری خواهد بود.
لانبروک نوشت: از آنجایی که احتمالا این کاوشگر تنها به عنوان یک شی واحد به سطح زمین خواهد رسید، خطرات ناشی از آن کمتر از خطراتی است که در اثر ورود مجدد مرحله بالایی فالکون ۹ ایجاد میشود که اشیاء چند متری را در یک منطقه وسیع پراکنده میکند.
انتهای پیام
نظرات