• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۱۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404021813154
  • خبرنگار : 71654

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که درختان صنوبر خاطرات باستانی محیط خود را حفظ می‌کنند و در ساعات قبل از خورشیدگرفتگی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

به گزارش ایسنا، آلساندرو چیولریو (Alessandro Chiolerio) از موسسه فناوری ایتالیا و دانشگاه غرب انگلستان و سرپرست مشترک این مطالعه، در بیانیه‌ای گفت: ما اکنون جنگل را نه صرفا مجموعه‌ای از درختان، بلکه به عنوان ارکستری از گیاهان همبسته می‌بینیم.

به نقل از اسپیس، یک گروه میان‌رشته‌ای متشکل از محققانی از ایتالیا، بریتانیا، اسپانیا و استرالیا حسگرهای سفارشی ساختند و آنها را در سراسر جنگلی در کوه‌های دولومیت ایتالیا قرار دادند. با استفاده از حسگرها، این گروه پاسخ‌های زیست‌الکتریکی همزمان درختان صنوبر را ثبت کردند.

محققان دریافتند که قبل و در طول خورشیدگرفتگی، فعالیت الکتریکی درختان منفرد «به طور قابل توجهی» هماهنگ‌تر می‌شود. آنها می‌گویند این پدیده، گواهی بر این است که جنگل یک سیستم زنده واحد است.

چیولریو می‌گوید: با به‌کارگیری روش‌های تحلیلی پیشرفته از جمله معیارهای پیچیدگی و نظریه میدان کوانتومی ما یک همگام‌سازی پویای عمیق‌تر و پیش از این ناشناخته را کشف کرده‌ایم که مبتنی بر تبادلات ماده بین درختان نیست.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند درختان مسن‌تر در جنگل واکنش اولیه‌ای به خورشیدگرفتگی نشان دادند که قابل توجه‌تر بود. این نشان می‌دهد که درختان مسن خاطرات باستانی را که می‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند، در خود نگه می‌دارند. وقتی رویدادها در شرف وقوع هستند، درختان مسن «به یاد می‌آورند» و به درختان جوان‌تر اطلاع می‌دهند.

مونیکا گاگلیانو (Monica Gagliano) از دانشگاه ساوترن کراس استرالیا و یکی از سرپرستان این مطالعه، در این بیانیه گفت: اساسا، ما در حال تماشای شبکه گسترده جنگلی معروف در عمل هستیم!

گاگلیانو گفت که یافته‌ها در مورد درختان مسن‌تر به ویژه بر اهمیت حفظ این درختان تأکید دارد.

این پژوهشگر در ادامه می‌گوید: این واقعیت که درختان مسن‌تر پیش از سایرین واکنش نشان می‌دهند و به طور بالقوه هدایت‌کننده واکنش جمعی جنگل هستند گویای نقش آنها به عنوان بانک‌های حافظه رویدادهای زیست‌محیطی گذشته است.

او افزود: این کشف بر اهمیت حیاتی حفاظت از جنگل‌های مسن‌تر تاکید می‌کند، که با حفظ و انتقال دانش ارزشمند زیست‌محیطی به عنوان ستون‌های تاب‌آوری اکوسیستم عمل می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha