• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404021813173
  • خبرنگار : 50673

همایش «از دریای پارس تا خلیج فارس» در قشم برگزار شد

همایش «از دریای پارس تا خلیج فارس» در قشم برگزار شد

ایسنا/هرمزگان نخستین همایش علمی «از دریای پارس تا خلیج فارس» با تاکید بر نقش حیاتی قشم در این آبراه استراتژیک، امروز در جزیره قشم آغاز به کار کرد، تا دریچه‌ای نو به سوی بازخوانی هویت تاریخی خلیج فارس گشوده شود.

نخستین همایش علمی «از دریای پارس تا خلیج فارس» با هدف بازخوانی جایگاه تاریخی، فرهنگی و تمدنی خلیج فارس و نقش کلیدی جزیره قشم در این پهنه استراتژیک، امروز (پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت)، با حضور دکتر عادل پیغامی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، جمعی از دانشگاهیان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی ایران در سالن خلیج فارس مرکز رسانه سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.

بازخوانی هویت تاریخی خلیج فارس از زبان پژوهشگران برجسته ایرانی

این همایش علمی با تمرکز بر هویت تاریخی و تمدنی خلیج فارس، بستری برای تبادل اندیشه میان صاحب‌نظران حوزه‌های باستان‌شناسی، جغرافیای سیاسی، جامعه‌شناسی و مطالعات اسنادی فراهم آورد. در این رویداد، هفت تن از استادان برجسته دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و خوارزمی، و همچنین پژوهشگران سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، تازه‌ترین یافته‌ها و دیدگاه‌های خود را درباره ریشه‌های باستانی نام خلیج فارس، اهمیت ژئواستراتژیک آن در گذر زمان، و همچنین نقش جزیره قشم در تحولات تاریخی منطقه ارائه کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، در این همایش که با استقبال علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ ایران و خلیج فارس همراه بود، پژوهشگران برجسته‌ای همچون دکتر کامیار عبدی (دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار و عمادالدین شیخ‌الحکمایی (دانشگاه تهران)، دکتر حسین ربیعی و دکتر عفت نقابی (دانشگاه خوارزمی)، دکتر مینو سلیمی (دانشگاه تهران) و دکتر مهران رضائی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران) به سخنرانی و ارائه پژوهش‌های خود پرداختند.

یکی از بخش‌های ویژه همایش، رونمایی از مجموعه‌ای از کتاب‌ها و آثار پژوهشی جدید در حوزه مطالعات جزیره قشم بود؛ آثاری که به گفته برگزارکنندگان، می‌تواند دریچه‌ای نو به فهم جایگاه این جزیره در تاریخ فرهنگی و تمدنی ایران بگشاید.

دکتر عادل پیغامی در حاشیه این نشست با تأکید بر اهمیت تولید دانش بومی در حوزه خلیج فارس و قشم، بر تداوم چنین رویدادهایی در راستای تقویت دیپلماسی فرهنگی و هویت‌سازی تاریخی منطقه تأکید کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha