فاطمه محمدبیگی در نشست همافزایی و هماندیشی بررسی مسائل زنان با حضور مشاوران بانوان دستگاههای اجرایی و برخی اعضای فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی که عصر پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به اینکه امسال کاهش رشد جمعیتی داریم و این کاهش را هشدار میدهیم، اظهار کرد: در فراکسیون زنان حدود ۳۰ جلسه برگزار کردیم و یکی از فعالترین فراکسیونها بوده است و بارسنگینی روی دوش این فراکسیون قرار دارد؛ اما حل کردن تمامی مشکلات جامعه زنان طی چهار سال غیرممکن است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تعیین سقف ۱۱۰ سکه برای مهریه اشتباه بود چون مهریه دِین شرعی و فقهی بوده و در حقیقت بهصورت توافقی تعیین میشود بنابراین نمیتوان برای آن رقم تعیین کرد.
وی اظهار کرد: نفقه، اجرتالمثل، مهریه و نداشتن نقش اقتصادی ازجمله مزایای حقوقی اسلام برای بانوان است تا آرامش ایجاد کنند وقتی این ابزار از زن گرفته شود مجبور به اشتغال میشود و اینگونه راه غرب را طی خواهیم کرد.
محمدبیگی گفت: نباید قوانین را طوری اصلاح کنیم که بازگشت به گذشته باشد؛ بنابراین مخالف تعیین سقف ۱۴ سکه برای مهریه هستیم و در این راستا چندین جلسه برگزار کردیم، ضمن اینکه مزایای قانون عائلهمندی زنان شاغل را هم در مجلس پیگیری میکنیم، بیمه زنان روستایی و خانهدار و مالیات برای مهریههای بالا توسط فراکسیون زنان در حال پیگیری است.
ممکن است قانون مهریه در مجلس رأی بیاورد
فاطمه مقصودی، نایب رئیس فراکسیون زنان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: تا قانون در جامعه اجرایی نشود عیبش مشخص نخواهد شد، قوانین بعد از اجرا اصلاح میشوند که البته اصلاح آن زمانبر است.
وی ادامه داد: در خصوص مهریه باید بگوییم که این موضوع باید در فرهنگ مردم اصلاح شود و آقایان هم بر اساس توانایی مالی در ازدواج تعهد مالی بدهند و بعد از ازدواج به تعهدات خود پایبند باشند.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما از جامعه زنان هستیم و این قشر را درک میکنیم بنابراین پیش از رأی دادن، حس همدردی داریم. در خصوص قانون مهریه چون تعداد آقایان در صحن بیشتر است احتمال دارد قانون ۱۴ سکه برای مهریه رأی بیاورد برای همین اجازه نمیدهیم این قانون وارد صحن شود.
وی با اشاره به اینکه قوانین مصوب باید اجرایی شوند و باید بر حُسن اجرای قوانین نظارت کنیم، گفت: قانون برای جنسیت نیست بلکه برای امنیت است و ما دنبال این هستیم زنان امنیت داشته باشند.
مقصودی گفت: در قانون، دین اسلام و قرآن حقوق زن مشخص است و بزرگان ما به خوبی راجع آن صحبت کردند اما گاهی قانون را به ضدقانون تبدیل میکنیم و آنقدر از آن دم میزنیم که واقعیت آن از بین میرود.
وجود خلأ در قوانین مربوط به بانوان
به گزارش ایسنا، مریم بیدخام، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: زنان، ستون اصلی سلامت، نشاط و پایداری جامعه هستند اگر بانوان در سلامت، رفاه و آرامش باشند جامعهای عاری از آسیبهای اجتماعی خواهیم داشت.
وی با اشاره به نقش زنان در جامعه ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی بانوان در عرصههای مختلف توانمند شده و خوش درخشیدند و عرصههای اقتصادی و علمی و دیگر عرصهها امورات را مدیریت کردند.
بیدخام تصریح کرد: حمایت از زنان یک ضرورت است علیرغم قوانین خوب در حوزه قانونگذاری خلأهایی وجود دارد که باید راهحلی جدی برای آنها پیدا کرد بنابراین به تصویب و اجرای قوانینی نیاز داریم که به سلامت و رفاه جامعه منجر شود.
انتهای پیام
نظرات