رضا عطایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: عدم بارشهای مناسب و خشکسالیها سبب افت شدید آبدهی منابع تامین آب شرب در استان شده است، بر این اساس این شرکت برنامههای مطالعاتی خود را برای یافتن منابع آبی جدید در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به لزوم مدیریت آب تولید شده و منابع آبی استان گفت: مدیریت بر منابع محدود آب استان، با روش مدیریت تقاضا از سوی مردم امکان پذیر است و مادامی که مصرفکنندگان الگوهای مصرف صحیح آب را رعایت کنند از آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند خواهند بود.
به گفته عطایی، فرهنگ سازی یافتن راهکارهای علمی مصرف بهینه آب مهمترین راهکارهای برون رفت از چالشهای کم آبی خواهد بود.
وی میزان آب تولیدی از منابع سطحی را ۱۵ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۷۳۰ متر مکعب عنوان کرد و افزود: این میزان آب، از سه سد شیرین دره بجنورد، سد بیدواز اسفراین و سد بارزو در شیروان استحصال شده است.
این مقام مسئول، آب تولید شده از منابع زیرزمینی را نیز ۶۴ میلیون و ۵۸۰ هزار و ۲۷۰ مترمکعب اعلام کرد و افزود: این منابع زیرزمینی شامل ۳۸۸ حلقه چاه، ۱۷۹ دهنه چشمه، ۱۱ رشته قنات در سطح استان است.
وی ادامه داد: اکنون ۲۶ شهر و ۷۲۳ روستا در استان خراسان شمالی تحت پوشش شبکههای آبرسانی شرکت آبفا استان قرار دارند و ۳۸۸هزار و ۹۹۸ مشترک آب در استان وجود دارد.
مدیرعامل آبفای خراسان شمالی، میزان آب استحصالی این شرکت از منابع آبی موجود را بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات