ابوالفتح لشگری در گفتوگو با ایسنا از کلات به عنوان شهرستان تاریخ و طبیعت نام برد و افزود: باید از پتانسیلهای کلات در راستای شناساندن بهتر ظرفیتهای شهرستان به سرمایهگذاران بیش از این استفاده شود.
وی صنایعدستی شهرستان را یکی از این پتانسیلها دانست و اظهار کرد: برای معرفی بهتر صنایعدستی کلات به گردشگرانی که از نقاط مختلف ایران وارد منطقه میشوند نمایشگاه صنایعدستی در کنار مسجد جامع به عنوان یک اثر تاریخی منحصر به فرد برپا شده است.
سرپرست فرمانداری شهرستان کلات با بیان اینکه این نمایشگاه علاوه بر معرفی صنایعدستی، فرهنگ و آداب و رسوم منطقه را به خوبی معرفی و تبلیغ میکند، خاطرنشان کرد: اخیراً در دیدار با سرکنسول جمهوری ترکیه، پیشنهاد خواهرخواندگی شهر کلات و قونیه نیز داده شده است.
وی افزود: البته برخی شهرهای دیگر مانند ارزنجان ، حوراسان و ایغدیر هم هستند که از شهردار کلات خواسته شده مکاتبات لازم را در این خصوص داشته باشند، شهر حوراسان همان خراسان با مرز بازرگان حدود ۲۵۰ کیلومتر فاصله دارد.
لشگری با اشاره به اینکه اجداد این شهر از خراسان بودند و دلیل نامگذاری این شهر هم به همین دلیل است، افزود: شهر ارزنجان هم به نوعی به شهر کلات سنخیت دارد.
وی گفت: اگر به تاریخ شهر ارزنجان در ترکیه توجه داشته باشیم، ایل افشار یکی از مهمترین قبایل قزلباش پس از حرکت به سمت تبریز، حکومت صفوی را در شهر ارزنجان تشکیل دادند.
سرپرست فرمانداری شهرستان کلات با بیان اینکه شهر ایغدیر همانند کلات است و در شمال شرق ترکیه قرار دارد، اظهار کرد: شهر ایغدیر همانند کلات از تنوع طبیعی، تاریخی و تنوع قومی برخوردار است.
وی تصریح کرد: شهر ایغدیر در نزدیکی مرز ترکیه با ارمنستان قرار دارد و بیشتر اهالی آن شیعه مذهب و زبانشان ترکی آذربایجانی است، ضمن اینکه در اطراف روستاها افرادی هستند که به زبان کرمانجی صحبت میکنند.
لشگری با اشاره به اینکه در مجموع پیشنهاد خواهرخواندگی سه شهر ترکیه را با کلات دادهایم و در این خصوص از شهردار خواسته شده تا اقدامات و نامه نگاریهای لازم را انجام دهند، خاطرنشان کرد: امیدواریم هر چه زودتر پیگیریها به نتیجه برسد، البته اگر هم به نتیجه نرسیم با توجه به طبیعت بکری که هزار مسجد دارد موضوع خواهرخواندگی لاین را مطرح خواهیم کرد.
ماندگار کردن گردشگر در کلات در گرو معرفی درست ظرفیتها
وی با اشاره به اینکه با معرفی درست ظرفیتها و پتانسیلها باید گردشگر را در کلات ماندگار کنیم، اظهار کرد: با پیگیریهایی که در گذشته انجام شده سوزن بافی شهر لاین، ابریشمبافی شهر زاوین و گلیمبافی روستای اقداش ثبت ملی شدهاند و این ظرفیت بسیار خوبی برای شهرستان است.
لشگری همچنین از برگزاری جلساتی با سرمایهگذاران در مشهد خبر داد و گفت: تلاش میشود شهرک صنعتی جدید کلات را در بخش هزار مسجد ایجاد کنیم و صنایعی که محصولات اولیه آنها در خود شهرستان تولید میشود را در این منطقه راهاندازی کنیم که بستهبندی آب، پنلهای خورشیدی، کارخانه خوراک دام، صنایع لبنی، گیاهان دارویی و... میتواند از جمله این صنایع باشند.
را مهمترین زیرساخت برای جذب سرمایهگذار و گردشگر
وی در ادامه راه را مهمترین زیرساخت برای جذب سرمایهگذار و گردشگر دانست و افزود: بدون شک اگر از راه مناسب برخوردار نباشیم حضور گردشگران در شهرستان ادامهدار نخواهد بود.
لشگری با بیان اینکه با پیگیریهای نمایندگان شهرستان تاکنون حدود ۱۱۲ میلیارد تومان برای ارتقاء جاده مشهد-کلات اختصاص یافته است، اظهار کرد: برای اینکه مجتمع اداری شهرستان پس از سالها نیمهکاره ماندن به سرانجام برسد مکاتباتی انجام شده تا مکان برای احداث هتل به سرمایهگذاران واگذار شود و از سویی ما نیز مبلغ دریافت شده را برای جاده هزینه کنیم.
نهایی شدن جاده کلات به مشهد طی یک برنامه هفتساله
وی با اشاره به اینکه امسال هم جاده کلات به مشهد ۲۲۰ میلیارد تومان برای ارتقاء ردیف اعتبار دارد، افزود: طی برنامه هفتساله پروژه جاده کلات به مشهد باید نهایی شود که این مبلغ برای رفع نقاط حادثهخیز قلعهنو، دو طرف تونل گوجگی و مجتمع بینراهی بیشه است.
وی در ادامه از در دست تهیه بودن طرح جامع گردشگری کلات خبر داد و گفت: در اعتبارات امسال هم برای مرمت مسجد جامع مبلغی اختصاص خواهد یافت.
برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی با هدف تبادل فرهنگی با کشورهای همسایه
لشگری با اعلام اینکه برای حضور بهتر گردشگران در حال فراهم آوردن زیرساختها هستیم، از حضور دیپلماتهای سایر کشورها در شهرستان خبر داد و افزود: تلاش ما با برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی تبادل فرهنگی با کشورهای همسایه است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ارتباط بین کشورها برقرار شود علاوه بر اینکه محصولات تولیدی در منطقه به گردشگران عرضه میشود میتوان بازارهای صادراتی را هم داشته باشیم.
سرپرست فرمانداری شهرستان کلات با بیان اینکه نمایشگاههای صنایعدستی تأثیر بسیاری در تبادل فرهنگی بین ایران با سایر کشورها دارد، اظهار کرد: با معرفی درست پتانسیلهای شهرستان میتوان گردشگران سایر کشورها را هم جذب کرد و ارزآوری خوبی را برای کشور داشت.
چالشهای سرمایهگذاران
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه بیشتر نقاط گردشگری کلات در مناطق چهارگانه محیطزیست قرار دارد سرمایهگذاران برای گرفتن استعلامهای محیطزیستی با چالشهای جدی مواجه هستند.
لشگری افزود: گرچه یکی از شرکتها سالهاست در حوزه گردشگری تملک زمین انجام داده و تاکنون بیش از ۱.۵ میلیارد تومان هزینه کرده اما اکنون که میخواهد وارد فاز عملیاتی شود گرفتار استعلامهای محیطزیست است، امیدواریم شرایط برای سرمایهگذاران تسهیل شود.
وی اظهار کرد: علیرغم ظرفیتهایی که کلات در حوزه گردشگری دارد اما بروکراسیهای اداری به مانعی برای سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری در منطقه تبدیل شده است که در همین راستا طی دو هفته گذشته جلساتی با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی برگزار و برای تسهیل در سرمایهگذاری تأکیدات بسیاری شد.
سرپرست فرمانداری شهرستان کلات با بیان اینکه هرچند پلههای آبشار قرهسو به دلیل سیلاب از بین رفته بود اما اکنون مجدد در حال احداث و نصب آنها هستند، بیان کرد: شهرستان کلات علاوه بر جاذبههای طبیعی و تاریخی پتانسیلهای فراوان دیگری هم دارد که نیازمند توجه است.
انتهای پیام
نظرات