به گزارش ایسنا به نقل از آموزشگاه فن آموزان ، در خیلی از دستگاه ها مانند پکیج ایران رادیاتور در زمان افت فشار با خطای 4070 مواجه می شوید، در دستگاه های بوتان نیز خطا بصورت نشانگر چشمک زن سبز رنگ نیم ثانیه ای نمایش داده میشود. همچنین ممکن است در دستگاههای متفاوت این خطاها را بصورت های متفاوت دیگری نیز ببینید.
دلایل و خطرات افت فشار پکیج و روش رفع مشکل
اکنون به دلایل بروز این خطا می پردازیم. در پکیج ها دو نوع مدار داریم: مدار مصرفی و مدار گرمایشی. هر زمانی که در هر قسمتی از دستگاه نشتی وجود داشته باشد و مدار گرمایشی از فشار بیفتد، این احتمال وجود دارد که خطای افت فشار رخ داده باشد.
مدار گرمایشی پکیج به دلایل زیادی می تواند تخلیه شود، بار پکیج کم شود و در نتیجه فشار موجود بر روی مانومتر هم کم شود. بطور کلی میزان فشار پکیج باید روی 1 تا 1.5 بار تنظیم شود. بنابراین عقربه مانومتر هم در حالت نرمال باید بین 1 و 1.5 قرار گرفته باشد. مانومتر از طریق لوله ای که در پشت آن قرار گرفته است به مدار گرمایشی متصل میشود و فشار را بر روی نمایشگر نشان میدهد.
دلایل ایجاد افت فشار
بطور کلی می توان گفت وجود نشتی در قسمتی از سیستم مدار بسته گرمایشی علت بروز افت فشار در دستگاه است. در واقع افت فشار به یکی از علت های توضیح داده شده در زیر می تواند مرتبط باشد:
1. ممکن است لوله ها یا فست کانکشن های پکیج در قسمت هایی که مهره قرار دارد نشتی داشته باشند. در این پکیج که در تصویر می بینید، هر دو لوله گرمایشی از نوع فست کانکشن هستند و امکان نشتی دادن آن ها وجود دارد. این نشتی های ریز به مرور زمان باعث می شود که افت فشار داشته باشیم.
2. یکی از دلایل دیگر شیر پرکن پکیج است. اگر شیر پرکن دستگاه خراب باشد و فشار مصرفی آن واحد مسکونی یا اداری پایین باشد، میتواند افت فشار اتفاق بیفتد.
3. اگر منبع انبساط هم خراب باشد ما شاهد افت فشار در دستگاه خواهیم بود.
4. یکی دیگر از دلایل افت فشار از وجود مشکل در اتو ایرونت پکیج (Auto Airvent) است. اگر اتو ایرونت خراب باشد و از مدار مقداری آب خارج شود، باعث می شود که افت فشار داشته باشیم.
5. این ایراد ممکن است به لوله کشی ها هم ارتباط داشته باشد. اگر رادیاتور را هواگیری کنید و از رادیاتور ها مقداری آب و یا هوا خارج شود چون جایگزینی به آن ها داده نشده است یعنی شیر پرکن باز نشده است، پس دستگاه دچار افت فشار می شود.
چگونه افت فشار پکیج را درست کنیم
برای رفع مشکل افت فشار پکیج، شیر پرکن را باز کنید، فشار را بر روی یک تا یک و نیم بار تنظیم کنید و دستگاه را ریست کنید. اگر مشکل بااین کار برطرف نشد باید با یک تعمیرکار حرفه ای تماس بگیرید تا بصورت حضوری مشکل فات فشار پکیج را برطرف کند.
اگر مایل هستید که با همه قطعات بکار رفته در پکیج و آبگرمکن آشنا شوید و وظایف آنها را بدانید و بصورت عملی عیب یابی و تعمیرات تخصصی این دستگاهها را یاد بگیرید، می توانید در دوره های آموزش تعمیرات پکیج آموزشگاه فن آموزان شرکت کنید. ما در کارگاه فن آموزان تعمیرات بیش از 20 مدل از انواع مدل ها و برندهای پکیج های دیواری تک مبدل، دومبدل، چگالشی و زمینی را در برندهای مختلف به شما آموزش میدهیم.
خطرات افت فشار پکیج
- افت فشار پکیج، عملکرد ناکارآمد دستگاه پکیج را بهمراه دارد که به کاهش گرمایش، مصرف بیشتر انرژی و افزایش هزینه های تعمیراتی منجر می شود.
- افت فشار پکیج ممکن است به خاموش شدن ناگهانی پکیج منجر شود که بخصوص در فصول سرد سال مشکل ایجاد می کند.
- فشار پایین دستگاه پکیج به قطعات داخلی آن صدمه می زند و به مرور عمر مفید پکیج را کم می کند.
- نشتی گاز یا مونوکسید کربن به دلیل افت فشار پکیج، خطرات جانی به همراه دارد.
- این نکته را در نظر داشته باشید که فشار پایین پکیج به خود دستگاه آسیبی نمیزند.
عملکرد هر یک از قطعات داخلی پکیج
قطعات بکار رفته پکیج شامل کلید امنیتی فشار دود، کلید حرارتی، سنسور دمای آبگرم مصرفی، منبع انبساط، شیرگاز، برد الکترل، مجموعه هیدرولیک رفت، مجموعه پمپ و هیدرولیک برگشت، مبدل آبگرم مصرفی، شیر سه طرفه، عایق های سرامیکی، مبدل اصلی، فن و... است، که هر کدام بصورت جداگانه وظیفه مربوط به خود را انجام می دهند.
مهمترین قطعات پکیج و وظیفه آنها را در ادامه مطلب قرار دادیم:
- برد پکیج: برد پکیج مانند مغز دستگاه عمل می کند و وظیفه آن این است که ورودی و خروجی های دستگاه را تجزیه و تحلیل کند.
- وریستور: وریستور یک مقاومت وابسته به ولتاژ است، یعنی با کم و زیاد شدن ولتاژ مقدار مقاومت آن تغییر می کند.
- ترمیستور: یک مقاومت حساس به درجه حرارت از جنس نیمه هادی است. که دو نوع مختلف دارد 1_ترمیستور با ضریب حرارتی مثبت ، 2_ترمیستور با ضریب حرارتی منفی.
- کلید جریان: این قطع در مسیر آب ورودی قرار دارد و همانند یک کلید باعث قطع و وصل جریان الکتریکی می شود.
- برد جرقه: وظیفه چندین برابر کردن ولتاژ ورودی و انتقال آن به مشعل را بر عهده دارد.
- شیر سه طرفه: این قطع کار تغییر مسیر عبور آبگرم از مدار شوفاژ به مدار آبگرم مصرفی را انجام میدهد.
- پمپ خطی: این پمپ برای جبران افت فشار مدار گرمایش و گردش آبگرم در مسیر بسته گرمایش استفاده می شود.
- شیر پرکن پکیج: برای آب گرم سیستم بکار می رود. این شیر بین پکیج حرارتی و لوله آب سرد ورودی به پکیج قرار دارد.
- گیج دما و فشار: همان فشار سنج یا دماسنج است که بر روی بدنه پکیج نصب شده است.
- شیر اطمینان: این شیر حساس به دما و فشار است و برای زمانی استفاده می شود که فشار کاری سیستم از (3 بار) بیشتر شود.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات