علیرضا قاضیخانی در نشست «بررسی ظرفیتهای گردشگری روستایی و عشایری در همدان» که در دفتر ایسنا برگزار شد، با بیان اینکه گردشگری روستایی به عنوان یکی از رکنهای اساسی گردشگری باید توجه ویژه قرار گیرد، افزود: با توسعه روستایی میتوان وضعیت معیشت و اقتصاد مردم را رشد داد و این رشد باعث توسعه کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت روستایی ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد، اظهار کرد: باوجود تمام اقدامات زیرساختی و توسعهای که سالهای گذشته در روستاها انجام شده اما متاسفانه توسعه روستاها و اقتصاد روستایی آنطور که باید محقق نشده و گاهی نتیجه عکس هم داده است.
قاضیخانی مطرح کرد: حال که توسعه روستایی تعریف شده و گردشگری به عنوان یکی از بنیادیترین موضوعات روستاها و عامل اصلی رشد اقتصاد جامعه محلی مورد توجه است، باید مسئولان را به این باور برسانیم که گردشگری چیست و چگونه باید این حوزه را مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه در دیگر کشورها گردشگری روستایی به یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی تبدیل شده است، بیان کرد: متاسفانه در کشور ما و به تبع آن در همدان تاکنون این نوع از گردشگری مغفول مانده و به جایگاه اصلی خود نرسیده است.
قاضیخانی ادامه داد: پتانسیلهای اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، آداب و رسوم روستاها و در نهایت گردشگری روستایی در همدان خاک میخورد و تاکنون نتوانستهایم از این همه ظرفیت بهره ببریم.
دهیار روستای هدف گردشگری حیدره قاضیخان با اشاره به اینکه گردشگری طفل نوپایی است و باید همه جانبه رشد کند، عنوان کرد: گردشگری روستایی نیازمند نگاه حمایت جدی است.
قاضیخانی با اشاره به اینکه برای رونق گردشگری عشایری باید به تغییر کارکرد عشایر توجه شود، اظهار کرد: همچنین مواردی مانند تخریب منابع طبیعی و محیط زیست نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی نقش برگزاری رویدادهای متنوع و مشارکت جامعه محلی را در رونق گردشگری مهم دانست و گفت: یکی از دلایل مشارکت پایین مردم این است که عموما جامعه محلی به دنبال نفع مالی هستند و اگر انتفاعی صورت نگیرد قاعدتاً مردم مقابلش میایستند.
دهیار روستای هدف گردشگری حیدره قاضیخان با بیان اینکه روستاهای هدف گردشگری همدان فقط عنوانی روی کاغد است، تصریح کرد: در حال حاضر حضور گردشگر در روستای حیدره نه تنها سودی برای اهالی ندارد بلکه مخرب است، بنابراین باید ماندگاری مسافر و مراوده مالی صورت بگیرد.
قاضیخانی با اشاره به نقش مهم سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی در روستاهای هدف گردشگری، بیان کرد: جامعه محلی توان سرمایهگذاری ندارند و اگر به دنبال رونق گردشگری در روستاها هستیم به سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی نیاز داریم.
قاضیخانی با بیان اینکه آموزشها باید برای دهیاران روستاهای هدف گردشگری باشد نه جامعه محلی، گفت: برگزاری رویدادهای متنوع در روستاها باعث کنجکاوی اهالی و در نتیجه پذیرفتن این موضوع در بافت روستا میشود که در نهایت رونق اقتصادی و گردشگری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه مدیران شهرستانها باید در زمینه گردشگری آموزش ببینند، اضافه کرد: حیدره قاضیخان برای پذیرش گردشگر، به زیرساخت نیاز دارد، همچنین اگر یک روستا یا محور روستایی به عنوان پایلوت انتخاب و به موفقیت برسد برای دیگر روستاها الگوی خوبی خواهد بود.
قاضیخانی بیان کرد: بنیاد مسکن با توجه به رسالت خود، روستاها را از واحد تولیدی به خدماتی تبدیل کرده و بدون توجه به اینکه شاخصه اصلی بعضی از روستاها بافت آن است تلاش میکند روستا را به شهر تبدیل کند و این بزرگترین آسیب به روستاها است.
انتهای پیام
نظرات