• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022014219
  • خبرنگار : 50664

کشاورزی دانش‌بنیان؛ ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار

کشاورزی دانش‌بنیان؛ ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزی دانش‌بنیان آینده کشاورزی کشور است و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و کشاورزی دقیق ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار است.

سعید ظریف نشاط در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اولویت‌های کاری این مرکز، اظهار کرد: امروز کشاورزی کشور با چالش‌هایی جدی همچون تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آب و خاک، افت بهره‌وری و تهدید امنیت غذایی روبه رو است و پاسخ به این چالش‌ها، تنها در گرو پژوهش‌هایی است که ریشه در واقعیت‌های میدان و نیازهای عملی دارد.

ظریف نشاط با اشاره به قدمت ۷۰ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی در تحقیق و آموزش گفت: باید از تحقیقات نظری فاصله گرفته و تمرکز خود را بر پروژه‌های کاربردی و مسئله محور معطوف کنیم، تحقیقاتی که نه تنها تولید دانش می‌کنند، بلکه در حل مسائل واقعی کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی ایفای نقش می‌کنند. به‌عبارت دیگر مرکز تحقیقات بیش از هر زمان دیگر نیازمند رویکردی نوین، دانش‌بنیان و مسئله محور است.

کشاورزی دانش‌بنیان؛ ضرورتی انکارناپذیر برای توسعه پایدار

سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به سند دانش‌بنیان امنیت غذایی گفت: بر اساس این سند تا سال ۱۴۱۱ کل تولیدات کشاورزی ۱۶۰ میلیون تن، ضریب نفوذ مکانیزاسیون از حدود ۲ به ۳ اسب بخار در هکتار، میزان ضایعات محصولات کشاورزی از ۳۰ به ۱۵ درصد، میزان کشاورزی حفاظتی از ۱۳ به ۶۰ درصد و بهره‌وری آب به عنوان مهم‌ترین مؤلفه کشاورزی کشور از ۱/۸ به ۲/۶ کیلوگرم بر متر مکعب و مصرف آب از حدود ۸۰ به ۵۰ میلیارد متر مکعب هدف گذاری شده است.

وی ادامه داد: رسیدن به این مهم جز از طریق کشاورزی دانش‌بنیان و تقویت شرکت‌های فناور و نوآور در حوزه کشاورزی امکان‌پذیر نخواهد بود.

ظریف نشاط با بیان اینکه توسعه تحقیقات کاربردی و مسئله محور، تقویت ارتباط با بهره‌برداران و ذینفعان، همکاری در گسترش و تقویت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و ارتقای بهره‌وری منابع انسانی از اولویت‌های کاری این مرکز است، گفت: بر این باوریم که توسعه پایدار بخش کشاورزی و منابع طبیعی جز با مشارکت فعال و همفکری بهره‌برداران، تولیدکنندگان، تشکل‌ها و سایر ذینفعان امکان‌پذیر نخواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha