• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022014389
  • خبرنگار : 71661

نگرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا از بی‌توجهی ترامپ به جلسات امنیتی

نگرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا از بی‌توجهی ترامپ به جلسات امنیتی

با گذشت بیش از چهار ماه از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، تنها ۱۲ جلسه حضوری اطلاعاتی با حضور او برگزار شده است؛ موضوعی که نگرانی جدی مقامات اطلاعاتی را درباره بی‌توجهی این رئیس‌جمهور به تهدیدات امنیتی برانگیخته است.

به گزارش ایسنا، از زمان تحلیف مجدد «دونالد ترامپ» به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده در ژانویه، او تنها در ۱۲ جلسه از جلسات ارائه «گزارش روزانه رئیس‌جمهور» که توسط مقامات اطلاعاتی برگزار می‌شود، شرکت کرده است.

به گزارش روزنامه «پالتیکو»، این تعداد به‌طرز چشمگیری کمتر از تعداد جلساتی است که او در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در این زمینه شرکت کرده بود. در آن زمان، ترامپ معمولاً دو بار در هفته با مقامات اطلاعاتی دیدار می‌کرد تا خلاصه‌ای از مهم‌ترین تهدیدات امنیت ملی را دریافت کند.

این کاهش قابل توجه در جلسات اطلاعاتی باعث نگرانی مقامات فعلی و پیشین اطلاعاتی شده است، به‌ویژه با توجه به سبک مدیریتی ترامپ که به‌جای ارزیابی دقیق قبل از اقدام، تصمیم‌گیری‌های فوری و احساسی را در اولویت قرار می‌دهد.

«مارک وارنر» سناتور دموکرات و رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا در بیانیه‌ای به پالتیکو گفت: «متأسفانه روشن است که ترامپ برای تخصص و تلاش‌های پرخطر جامعه اطلاعاتی ما ارزشی قائل نیست. این وضعیت، امنیت مردم آمریکا را در برابر تهدیداتی که باید پیش‌بینی می‌شدند، بیشتر به خطر می‌اندازد.»

این در حالی است که ترامپ هم‌زمان در تلاش برای پایان دادن به جنگ‌های غزه و اوکراین و از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران است و با چالش‌های فزاینده‌ای از سوی روسیه و چین نیز مواجه شده است.

هر رئیس‌جمهوری روش و زمان‌بندی خاص خود را برای دریافت جلسات اطلاعاتی دارد، اما آنچه در مورد ترامپ نگران‌کننده‌تر است این است که او معمولاً اسناد مکتوب را که کارشناسان اطلاعاتی با صرف ساعت‌ها کار تهیه می‌کنند، نمی‌خواند. این گزارش‌ها پنج بار در هفته به‌صورت فیزیکی یا دیجیتالی به ترامپ و مشاورانش ارائه می‌شود.

نگرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا از بی‌توجهی ترامپ به جلسات امنیتی
ترامپ در کاخ سفید

جلسات حضوری اطلاعاتی معمولاً فرصتی برای ارائه ارزیابی‌های دقیق از بحران‌های جهانی، عملیات‌های مخفیانه و وضعیت امنیت جهانی به رئیس‌جمهور هستند. اما طبق بررسی‌ها، ترامپ در سه ماه اول سال جاری، تنها ۲ جلسه حضوری در هر ماه داشته و از آوریل به بعد به روال هفتگی یک جلسه رسیده است.

یکی از تحلیلگران سابق سیا گفت: «هدف از داشتن یک سرویس اطلاعاتی با بودجه ۸۰ میلیارد دلاری این است که رئیس‌جمهور را مطلع نگه داشته و از غافلگیری‌های راهبردی جلوگیری کنیم.»

با این حال مقامات ارشد کاخ سفید اعلام کردند که ترامپ اطلاعات لازم را از طریق ارتباط مداوم با مدیران اطلاعاتی دریافت می‌کند. «دیویس اینگل» سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور به‌طور مداوم از تحولات امنیتی محرمانه مطلع می‌شود و با تیم امنیت ملی خود ارتباط منظمی دارد.»

با این حال، مقامات سابق اطلاعاتی تأکید می‌کنند که جلسات اطلاعاتی حضوری فرصت مهمی است برای شنیدن تحلیل‌های بی‌طرفانه از سوی کارشناسان باتجربه اطلاعاتی، حتی اگر این تحلیل‌ها با سیاست خارجی رئیس‌جمهور هم‌راستا نباشد.

در ادامه گزارش‌ها درباره بی‌توجهی ترامپ به جلسات روزانه اطلاعاتی، منابع اطلاعاتی و مقامات پیشین آمریکا نسبت به پیامدهای کاهش دریافت مستقیم این گزارش‌ها هشدار داده‌اند.

برخی کارشناسان اطلاعاتی ابراز تردید کرده‌اند که آیا مشاوران ارشد یا اعضای کابینه ترامپ، قادر یا مایل به انتقال واقعیت‌های تلخ و پیچیده به رئیس‌جمهور آمریکا هستند یا نه. در همین حال، طبق گزارش شبکه سی‌ان‌ان، دسترسی به محتوای گزارش روزانه رئیس‌جمهور در دولت جدید ترامپ بسیار محدود شده و دایره مقامات مطلع از این گزارش، نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری او کوچک‌تر شده است.

نگرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا از بی‌توجهی ترامپ به جلسات امنیتی
ترامپ در کاخ سفید

«لری فایفر» رئیس دفتر سابق مدیر سازمان سیا گفت: «مزیت ارائه‌دهندگان گزارش‌ها در جامعه اطلاعاتی این است که این افراد آموزش دیده‌اند تا حقایق سخت را بدون هیچ ملاحظه‌ای به رئیس‌جمهور منتقل کنند. آن‌ها اطلاعات را با دقت و بدون فیلترهای سیاسی ارائه می‌دهند.»

در دولت‌های قبلی، روسای‌جمهور رویکردهای متفاوتی در دریافت این جلسات داشته‌اند. «جورج بوش» پسر تقریباً هر روز با تحلیل‌گران اطلاعاتی ملاقات می‌کرد و شخصاً از شنیدن مستقیم اطلاعات استقبال می‌کرد. در مقابل، «باراک اوباما» بیشتر گزارش مکتوب را مطالعه می‌کرد و در طول هفته در چند جلسه اطلاعاتی شرکت می‌کرد.

در دوره «جو بایدن» به‌طور معمول یک تا دو جلسه در هفته برگزار می‌شد، اما همه می‌دانستند که او به‌طور منظم گزارش‌های مکتوب را مطالعه و درباره آن‌ها با تیم امنیت ملی و کابینه گفتگو می‌کرد.

ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، علاقه‌ای به خواندن گزارش‌های مکتوب نداشت و ترجیح می‌داد اطلاعات را به‌صورت گرافیکی، از طریق نقشه و به شکل داستانی دریافت کند. در آن زمان روابط ترامپ با جامعه اطلاعاتی تنش‌آلود بود، اما به گفته یک مقام پیشین اطلاعاتی آمریکا، جلسات اطلاعاتی او در آن زمان پرمحتوا بود و او در جلسات گوش می‌داد و تعامل داشت.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه «مایک پنس» معاون ترامپ در دوره اول از خوانندگان منظم این گزارش‌های مکتوب اطلاعاتی بود و ۶ روز در هفته این گزارش‌ها را مطالعه می‌کرد.

یک مقام پیشین دیگر از جامعه اطلاعاتی ایالات متحده تأکید کرده که روش‌های دیگری نیز برای ارائه اطلاعات به رئیس‌جمهور وجود دارد، از جمله یادداشت‌ها و مقالات مستقل که بر اساس یافته‌های جدید اطلاعاتی تهیه می‌شوند. این مقام با بیان اینکه نشست‌های اطلاعاتی حضوری تمام ماجرا نیستند، گفت مشاوران ارشد نیز می‌توانند نقش واسطه‌ای مهم را در انتقال اطلاعات به ترامپ ایفا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha