• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404022014423
  • خبرنگار : 71498

تحقق رشد ۸ درصدی بدون سرمایه‌گذاری سالانه ۱۵۰ میلیارد دلاری ممکن نیست

تحقق رشد ۸ درصدی بدون سرمایه‌گذاری سالانه ۱۵۰ میلیارد دلاری ممکن نیست

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به هدف‌گذاری رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه هفتم توسعه تأکید کرد: تحقق این هدف بدون سرمایه‌گذاری گسترده در زیرساخت‌ها ممکن نیست و کشور برای رسیدن به این رشد، سالانه به دست‌کم ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

به گزارش ایسنا،‌ پیام باقری، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به الزامات تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: اگر بنا را بر تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت قرار دهیم و به آن هدف‌گذاری اصلی که در این برنامه برای رشد اقتصادی در نظر گرفته شده، یعنی رشد هشت درصدی توجه کنیم، طبیعتاً اولین چیزی که در این مسیر به چشم می‌آید و اهمیت پیدا می‌کند، موضوع سرمایه‌گذاری است.

وی با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری لازم به دلیل کمبود منابع محقق نشده است، افزود: سرمایه‌گذاری در سنوات گذشته به میزان لازم انجام نشده و این کمبود منابع یکی از دلایل اصلی ناترازی‌هایی است که امروز در حوزه انرژی چه در گاز، چه در برق و سایر حامل‌های انرژی با آن مواجه هستیم. در واقع، منابع لازم برای توسعه زیرساخت‌ها به اندازه کافی تأمین نشده‌اند.

باقری با اشاره به تحلیل‌های اقتصادی ادامه داد: برآوردهای ما نشان می‌دهد که اگر بخواهیم رشد هشت درصدی را محقق کنیم، باید به طور متوسط سالانه حداقل ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف کشور انجام شود تا این هدف قابل دستیابی باشد.

او با بیان اینکه فراهم کردن ابزارهای سرمایه‌گذاری، شرط لازم برای جذب سرمایه‌گذار است، گفت: اولین چیزی که مورد توجه سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد، این است که نسبت به اصل سرمایه و همچنین عواید و فواید حاصل از سرمایه‌گذاری‌اش اطمینان حاصل کند. در غیر این صورت، سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد در بخش‌های غیرمولد سرمایه‌گذاری کند و وارد بخش مولد اقتصاد نشود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه بر اهمیت و نقش انجمن‌هایی مانند اپک برای ایجاد فضای تعامل میان بخش خصوصی و دولت تأکید کرد و گفت: وجود انجمن‌ها، سندیکاها و تقویت روابط بخش خصوصی با بدنه دولت، برای تحقق شعار سال و نیز در راستای رویکرد دولت که همواره بر مساعد کردن فضا برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تأکید دارد، ضروری است.

او همچنین با اشاره به نقش مهم تشکل‌های اقتصادی گفت: به نظر من انجمن‌ها و تشکل‌های اقتصادی، نقشی برجسته دارند؛ هم به عنوان تنظیم‌گر، هم به عنوان مطالبه‌گر. البته مطالبه‌گری زمانی معنا پیدا می‌کند که ما خوراک لازم، پیشنهادات مشخص و راهکارهای عملیاتی را روی میز بگذاریم. مطالبه‌گری صرف و بدون پشتوانه کارآمد نیست.

باقری در پایان گفت: بخش خصوصی باید راهکارهای دقیق و گره‌گشا برای حل مشکلات اقتصاد کشور ارائه دهد. اتاق بازرگانی ایران و تشکل‌های زیرمجموعه‌اش از جمله انجمن‌های باسابقه‌ای چون اپک، می‌توانند در سه حوزه مهم تنظیم‌گری، مطالبه‌گری مبتنی بر پیشنهادهای اجرایی و تجمیع ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد نقش ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha