• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022114704
  • خبرنگار : 90057

نیویورک‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جایگزین کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین شود

نیویورک‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جایگزین کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین شود

نیویورک تایمز نوشت حامیان اروپایی اوکراین فاقد ظرفیت تولیدی لازم برای جایگزینی تسلیحات آمریکایی کی‌یف هستند. اصرار ترامپ مبنی بر اینکه ایالات متحده کمتر برای تأمین امنیت اروپا تلاش کند، به این معنی است که متحدان، که برای مسلح کردن خود تقلا می‌کنند، کمتر می‌توانند به اوکراین کمک کنند.

به گزارش ایسنا، از زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با وعده قطع حمایت کشورش از اوکراین به قدرت رسید، رهبران اروپایی نگران بوده‌اند که نتوانند سلاح‌های مورد نیاز اوکراین را تأمین کنند. تا اینجا، به نظر می‌رسد که حق با آنها بوده است. 

نیویورک تایمز در بررسی این مساله نوشته است: ائتلاف کشورهای اروپایی حامی اوکراین، از زمانی که ترامپ به روشنی اعلام کرد که اروپا باید بار بیشتری را برای امنیت اوکراین و خودش به دوش بکشد، برای رساندن تجهیزات به میدان‌های نبرد خود با مشکل مواجه شده است. این یکی از دلایلی است که پارلمان اوکراین روز پنجشنبه با اکثریت قاطع، توافقی را برای اعطای سهمی از درآمد آینده منابع طبیعی، از جمله مواد معدنی، به ایالات متحده تصویب کرد. اگرچه این توافق فاقد ضمانت امنیتی است، اما امکان ادامه ارسال سلاح‌های آمریکایی و سایر کمک‌های نظامی را فراهم می‌کند. 

نیویورک‌تایمز: حامیان اروپایی اوکراین نمی‌توانند جایگزینی برای کمک‌های نظامی آمریکا شوند
سربازان اوکراینی در دونتسک

«یهور چرنوف»، معاون رئیس کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات پارلمان اوکراین، گفت: «این به ما امید می‌دهد.» چرنِف در مصاحبه‌ای پس از رأی‌گیری، گفت که نیروهای اوکراینی با کمبود موشک‌های دوربرد، توپخانه و مهم‌تر از همه، سیستم‌های دفاع هوایی بالستیک مواجه هستند - که طبق تحلیل موسسه کیل برای اقتصاد جهانی، اکثر آنها در ایالات متحده تولید می‌شوند. تا تابستان، کمک‌های نظامی تصویب شده در دولت بایدن تمام خواهد شد و به نظر می‌رسد ترامپ تمایلی به تمدید آن ندارد. 

ترامپ پس از دیدار با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین در ماه گذشته در رم، گفت: «او به من گفت که به سلاح‌های بیشتری نیاز دارد، اما سه سال است که این را می‌گوید.» (دولت ترامپ به اوکراین اجازه داده است که مقداری سلاح سبک را مستقیماً از تولیدکنندگان آمریکایی خریداری کند، اما نه با کمک دولت ایالات متحده.) 

متحدان در اروپا روی هم رفته حدود نیمی از ۱۳۰ میلیارد دلار تخمینی حمایت نظامی ارائه شده به اوکراین را از زمان حمله روسیه در سال ۲۰۲۲ پرداخت کرده‌اند. بقیه را ایالات متحده فرستاده است. روز جمعه، یک مقام کنگره گفت که ایالات متحده انتقال ۱۲۵ راکت توپخانه دوربرد و ۱۰۰ موشک دفاع هوایی پاتریوت از آلمان به اوکراین را تأیید کرده است. این سلاح‌های بسیار مورد نیاز در ایالات متحده ساخته می‌شوند و بدون تأیید دولت آمریکا نمی‌توانند صادر شوند - حتی اگر کشور دیگری مالک آنها باشد. 

در حالی که به نظر می‌رسد رهبران و سرمایه‌گذاران اروپایی مایل به تزریق پول بیشتر به تولید سلاح هستند، مدیران و کارشناسان صنعت پیش‌بینی می‌کنند که یک دهه طول می‌کشد تا خطوط مونتاژ به سرعت لازم برسند. چرنف می‌گوید: «اروپا در تلاش است تا کمکی را که از ایالات متحده از دست داده‌ایم، جایگزین کند، اما متأسفانه آنها ظرفیت انجام این کار را ندارند. بین تصمیم و کمک واقعی زمان لازم است.» اگرچه ترامپ در روزهای اخیر همسویی بیشتری با اوکراین نشان داده است، از جمله روز پنجشنبه که روسیه را در صورت امتناع از موافقت با آتش‌بس طولانی تهدید به تحریم کرد، اما بی‌اعتنایی گسترده‌تر او به ۸۰ سال حمایت آمریکا از اروپا، کشورهای متحد آنجا را بر آن داشته است تا در مورد امنیت خود تجدید نظر کنند. متحدان بیم آن دارند که ترامپ نیروهای بازدارنده روسیه، مانند نیروهای آمریکایی و چتر هسته‌ای آمریکا را از اروپا خارج کند. 

تمرکز بر حفاظت از خود، آنچه را که سایر کشورهای اروپایی ممکن است به اوکراین داده باشند، تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. متیو ساویل، مدیر علوم نظامی در موسسه سلطنتی خدمات متحد، یک گروه تحلیلی وابسته به ارتش بریتانیا، گفت: «آنها با مشکل دوگانه‌ای مواجه هستند: مجبورند خود را مسلح کنند و به اوکراین سلاح برسانند، و ظرفیت صنعتی به اندازه کافی بزرگ نیست که هر دو کار را انجام دهد.» او گفت که اروپا می‌تواند بیشتر آنچه را که ایالات متحده به صورت سلاح به اوکراین ارائه داده است، «در میان‌مدت تا بلندمدت، اگر اراده داشته باشد، و من مطمئن نیستم که اراده‌ای داشته باشد» جایگزین کند که به گفته ساویل در کوتاه مدت این امر ممکن نیست.

این سلاح‌ها فقط مسئله مرگ و زندگی برای سربازان اوکراین نیستند. بدون تدارکات کافی، اوکراین در صورت مجبور شدن به عقب‌نشینی می‌تواند قلمرو خود را از دست بدهد. توافق آتش‌بس که ترامپ سعی در ایجاد آن دارد، درگیری را در جای خود متوقف می‌کند. این به روسیه اجازه می‌دهد هر زمینی را که در این مدت به دست آورده است، حفظ کند. مطمئناً، جریان سلاح به اوکراین از اروپا حتی اگر تحویل‌های آمریکایی متوقف شود، ادامه خواهد یافت. آلمان اخیراً بیش از ۶۰ خودروی زرهی مقاوم در برابر مین، حدود ۵۰ هزار گلوله توپخانه و مهمات پدافند هوایی، از جمله یک رهگیر IRIS-T که می‌تواند موشک‌های کروز را سرنگون کند، به اوکراین ارسال کرده است. برخی از پهپادهایی که بریتانیا و نروژ ماه گذشته به عنوان بخشی از یک بسته امنیتی ۶۰۰ میلیون دلاری اعلام کردند، از آن زمان به اوکراین رسیده‌اند. استونی در حال ارسال ۱۰ هزار گلوله توپخانه است. 

اما بسیاری از کمک‌های نظامی اروپا که ماه گذشته در مقر ناتو وعده داده شد، به تعهداتی برای تولید یا تهیه سلاح در سال‌های آینده، نه فوراً، تبدیل شده است. اوکراین ممکن است برای مدتی به سلاح‌های آمریکایی نیاز داشته باشد. 

بخشی از حمایت مالی اروپا به صنعت دفاعی اوکراین کمک خواهد کرد. چرنف گفت که حدود ۸۰۰ شرکت در اوکراین سلاح تولید می‌کنند. او تخمین زد که اوکراین می‌تواند در سال‌های آینده ۳۵ میلیارد دلار سلاح تولید کند، اما برای رسیدن به این هدف به حداقل ۱۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری از سوی متحدان نیاز دارد. روز شنبه، دانمارک اعلام کرد که حدود ۹۳۰ میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده روسیه را برای حمایت از صنعت دفاعی اوکراین به نمایندگی از صندوق اتحادیه اروپا ارسال خواهد کرد. ساویل گفت، اوکراین در حال حاضر سالانه میلیون‌ها پهپاد، از جمله کامیکازه‌های ارزان قیمت، برای صرفه‌جویی در تامین گلوله‌های توپخانه خود تولید می‌کند. به طور مشابه، یک مقام اطلاعاتی غربی که از نزدیک جنگ را رصد می‌کند، گفت که نیروهای اوکراین با استفاده از رهگیرهای کم‌هزینه‌تر برای مقابله با تهدیدات کوچک‌تر، در جیره‌بندی موشک‌های دفاع هوایی پاتریوت خود بهتر شده‌اند. ساویل گفت: «آنها موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک بیشتر و انواع سلاح‌های دیگر را می‌خواهند، اما فعلاً باید این شکاف را پر کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha