• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404022114734
  • خبرنگار : 50130

گفت‌وگو با رئیس اتاق اصناف سنندج؛

از اشباع صنفی تا رویای شهرک‌های تخصصی/ ضرورت تحول در اصناف کردستان+ فیلم

از اشباع صنفی تا رویای شهرک‌های تخصصی/ ضرورت تحول در اصناف کردستان+ فیلم

ایسنا/کردستان کردستان با جمعیتی که سرانه واحدهای صنفی‌اش بیش از دو برابر میانگین کشوری است، با پدیده «بیکاریِ پنهان در ویترین مغازه‌ها» دست و پنجه نرم می‌کند، از اجاره‌های سرسام‌آور گرفته تا عدم تجربه کافی جوانان جویای کار، همه عواملی موثر بر بی رونقی کسب و کار در کردستان هستند.

تصور کنید خیابانی مملو از مغازه‌های هم‌صنف که نه تنها ترافیک شهری را قفل کرده‌اند، بلکه اجاره‌های سرسام‌آورشان، رمق را از کسب و کارشان گرفته است. این تصویری واقعی از وضعیت بازار سنندج است؛ شهری که به گفته رئیس اتاق اصنافش، به ازای هر ۱۴ نفر یک واحد صنفی دارد، آماری که زنگ هشداری برای اشباع و مشکلات عدیده این حوزه به شمار می‌رود.

شهاب ناصری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تشریح چالش‌های پیش روی ۱۰۰ هزار واحد صنفی استان کردستان، از اولویت اصلی سال جاری اتاق اصناف سخن می گوید و ایجاد شهرک‌های صنفی را راهکار برون رفت از این بحران می داند.

او این طرح را نه یک راهکار لوکس، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای ساماندهی بازار، کاهش اجاره‌ها و حتی گره‌گشایی از ترافیک کلافه‌کننده سنندج می‌داند.

 در ادامه، به واکاوی این طرح و دیگر دغدغه‌های رئیس اتاق اصناف مرکز استان کردستان می‌پردازیم.

شهرک‌های صنفی، مُسکنِ نجات‌بخشِ بازارِ کُردستان

شهاب ناصری در گفت و گو با ایسنا، ایجاد شهرک های صنفی را از اولویت‌های اصلی سال جاری اتاق اصناف استان ذکر و اظهار کرد: در کردستان به دلیل توپوگرافی خاص و کمبود زمین، تمامی شهرستان‌ها و به ویژه شهرستان سنندج دچار مشکل بوده و ایجاد شهرک های صنفی در استان و به ویژه سنندج چند برابر سایر استان های همجوار است.

وی، یکی از عمده ترین مشکلات بازار و اصناف در استان کردستان، را اجاره مغازه دانست و افزود که این امر طی سال های اخیرافزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر به طور میانگین به ۳۰ میلیون تومان هم می رسد.

‌به گفته ناصری، کردستان دارای ۱۰۰ هزار واحد صنفی است، یعنی به ازای هر ۱۴نفر یک واحد صنفی دارد، در حالی که میانگین سرانه کشوری به ازای هر ۳۰ نفر یک واحد صنفی است، جوانان ما با تفکر داشتن مشاغل دولتی فارغ التحصیل شده اند، اما متاسفانه بیکار هستند و به همین دلیل به سمت اصناف بازاری روی می آورند، این در حالی است که تجربه این کار را هم ندارند و با شکست مواجه می شوند، لذا تقاضا در سنندج برای ایجاد صنف زیاد بوده و مغازه هم کم است، این امر موجب افزایش اجاره ها می شود.

رییس اتاق اصناف مرکز استان کردستان، ایجاد شهرک های صنفی در زمینه های مختلف را عاملی ضروری و موثر در حوزه اصناف استان ذکر کرد و گفت: سنندج دارای بیش از ۳۰ هزا واحد صنفی است، اگر بتوانیم حدود ۴ هزار از این اصناف را بیرون بکشیم بحث عرضه، تقاضا و اجاره صنفی،هم کنترل می شود، همچنین ایجاد شهرک های صنفی می تواند بر حل مشکل ترافیک که مهم ترین عامل بی رونقی بازار در سنندج است تاثیرگذار باشد.

وی از آغاز عملیات ایجاد یک شهرک صنفی در جنب پتروشیمی سنندج به مساحت ۴۸ هکتار و ظرفیتی بالغ بر ۲۵۰۰ واحد صنفی صنوف آلاینده شامل مصالح فروشی، ضایعاتی، آهن فروشی و سایر صنوف دیگر خبر و ادامه داد: اعتراض نسبت به صنف تعمیرکاران در سنندج به دلیل پراکنده بودن این صنف در مکان های نامناسب و ایجاد مزاحمت برای شهروندان به یک معضل جدی مبدل شده است، بر همین اساس ایجاد شهرک تعمیرکاران از دیگر اولویت‌های اصلی اتاق اصناف در سال جاری است.

رییس اتاق اصناف مرکز استان کردستان، از شناسایی چند لکه در اطراف سنندج برای ایجاد شهرک های تعمیرکاران خبر داد و تصریح کرد: مسئولان دستگاه های اجرایی از جمله محیط زیست و منابع طبیعی باید برای حل مشکلات موجود تعامل بیشتری با اتاق اصناف داشته باشند.

ضرورت تعامل بیشتر دستگاه‌های اجرایی و نقش حمایتی دولت در رونق بخش خصوصی

ناصری، در ادامه به اهمیت نقش دولت بر بخش خصوصی و رونق اصناف اشاره کرد و با بیان اینکه اعتماد دولت به اتاق اصناف بازخورد مثبتی دارد، گفت: کردستان، استانی با آمار بیکاری بالا و نیروی کاری کم است، طبق آمارهای گرفته شده، واحد صنعتی کارخانه برای ایجاد شغل برای هر نفر حدود ۲ الی سه میلیارد تومان هزینه لازم دارد، در حالی که در اصناف با ۵۰۰ الی یک میلیارد تومان شغل ایجاد می شود، اما این شغل ایجاد شده باید با مشاوره نخبگان بازاری باشد. متاسفانه بسیاری از تولید کنندگان و فروشندگان ما هیچ اطلاعی از نحوه جذب سرمایه گذاری و اتصال به بازار ندارند، لذا نقش حمایتی دولت اینجا پررنگ می شود، دولت باید با اصناف تعامل ببیشتری داشته و پرداخت تسهیلات را با نظارت اتاق اصناف پرداخت کند.

وی با بیان اینکه کردستان ظرفیت های زیادی در حوزه فروش آنلاین دارد و این امر با اعتبار و حمایت اصناف می تواند موثرتر باشد، تاکید کرد: آموزش از نیازهای اساسی فروشندگان شهرهای مرزی استان است که باید به نحوی باشد که اصناف را به سمت و سوی رونق و نحوه صحیح مدیریت بازار سوق دهد.

فرصت جهانی شدن در بازارهای محلی

این مقام مسئول، فرهنگسازی برای ترویج کار در بازار و نحوه صحیح راه اندازی کسب و کار را از نیازهای ضروری جامعه ذکر کرد و ادامه داد: توصیه می کنم که جوانان باید برای کار در بازار آمادگی بیشتری داشته باشند و بدانند که بازار امروزه فقط منعطف به استان یا سنندج نیست، بلکه به یک دهکده جهانی تبدیل شده است و به راحتی می توان، با خلاقیت، برندسازی و بسته بندی های مرتب و صحیح محصولات خود را جهانی کنند.

ناصری‌ خاطرنشان کرد که انتظار می رود که دولت احترام ویژه برای اصناف و بازاریان قائل باشد، بازاریان نه تنها هیچگونه زحمتی برای دولت ندارند، بلکه به واسطه پرداخت مالیات، یاری رسان دولت هم هستند.

وی، در رابطه با تاثیر اصناف بر تنظیم بازار یادآور شد: معتقدم اصناف ایجاد کننده گرانی نبوده بلکه توزیع کننده گرانی هستند، چراکه محصولات را گران خریداری می کنند و ناچارا گران توزیع می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha