علی جوکار امروز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) در جلسه ساماندهی امور جوانان با موضوع ازدواج و جوانی جمعیت، اظهار کرد: طی سال گذشته، ۱۹ هزار و ۳۴۷ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهش ۸.۴ درصدی را نشان میدهد.
وی، با اشاره به وضعیت کشوری افزود: در همین بازه زمانی، ۹۷۹ هزار و ۹۲۹ مورد ولادت در کشور به ثبت رسیده که نسبت به سال پیش از آن، ۷.۴ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل ثبتاحوال استان، با تفکیک آمار ولادتهای شهری و روستایی ادامه داد: از مجموع ولادتهای ثبتشده در کردستان، ۱۴ هزار و ۲۰۸ مورد مربوط به مناطق شهری و ۵ هزار و ۱۳۹ مورد در مناطق روستایی ثبت شده است. همچنین از این تعداد، ۱۰ هزار و ۳۲ نوزاد پسر و ۹ هزار و ۳۱۵ نوزاد دختر بودهاند.
وی، نسبت جنسی ولادت در استان را ۱۰۷ پسر به ازای ۱۰۰ دختر اعلام کرد و افزود: این نسبت با میانگین کشوری تطابق دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین میانگین سنی مادران در استان مربوط به شهرستان سنندج و کمترین آن در شهرستان بانه بوده است، گفت: بخش عمدهای از ولادتها مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال است که دوره طلایی باروری زنان محسوب میشود.
جوکار در ادامه به آمار ازدواج در سال ۱۴۰۳ پرداخت و اظهار کرد: در این سال، ۱۳ هزار و ۴۷۹ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با سال گذشته، افزایش ۶.۶ درصدی را نشان میدهد و بیشترین ازدواج مربوط به شهرستان کامیاران و کمترین آن را مربوط به شهرستان سروآباد است.
مدیرکل ثبتاحوال کردستان با بیان اینکه افزایش ازدواج یکی از نشانههای مثبت تحولات جمعیتی است، گفت: در کنار آمار ازدواج، باید به دنبال برنامههایی برای پایداری زندگی مشترک نیز بود تا از افزایش آمار طلاق جلوگیری شود.
وی با تأکید بر نقش دادههای آماری ثبتاحوال در تصمیمسازیهای کلان حوزه جوانان و جمعیت، خاطرنشان کرد: بهرهگیری صحیح از این اطلاعات میتواند مسیر سیاستگذاریهای آینده را روشنتر و دقیقتر کند.
انتهای پیام
نظرات