• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404022114795
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل حفاظت محیط زیست خبر داد

خوزستان ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده/ ۱۳ گونه، در خطر انقراض

خوزستان ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده/ ۱۳ گونه، در خطر انقراض
ماهی‌خورک سینه سفید در زیستگاه تالاب هورالعظیم

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه استان خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است، از در خطر انقراض بودن ۱۳ گونه از این پرندگان خبر داد.

محمدجواد اشرفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر اظهار کرد: همه ساله در دومین شنبه ماه می و دومین شنبه ماه اکتبر به دلیل ماهیت چرخه‌ای مهاجرت پرندگان در دو نیمکره شمالی و جنوبی زمین، روز جهانی پرندگان مهاجر، گرامی داشته می‌شود. امسال شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر "فضاهای مشترک؛ ایجاد شهرها و جوامع دوست‌دار پرندگان" تعیین شده است.

وی افزود: خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است که به صورت بومی و مهاجر در زیستگاه‌های آن حضور دارند و پرندگان مهاجر، عمده پرندگان موجود در خوزستان را تشکیل می‌دهند که به صورت دو گروه عمده مهاجران زمستان‌گذر و مهاجران تابستانه وارد استان می‌شوند.

پرندگان مهاجر زمستان‌گذر خوزستان از کجا می‌آیند؟ 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: گونه‌های پرندگان مهاجر زمستان‌گذر همه ساله از اوایل پاییز از مناطق شمالی ایران و همسایگان شمالی به منظور سپری کردن بخشی از فرآیند زیستی خود وارد خوزستان می‌شوند. این گونه‌ها با توجه به سرمای طاقت‌فرسای مناطق شمالی، زیستگاه‌های استان خوزستان را مطلوب و مناسب تشخیص می‌دهند و زیستگاه‌های خوزستان پذیرای آن‌ها هستند؛ در بین این پرندگان، انواع غازها، مرغابی‌ها، قوها، حواصیل‌ها، آبچلیک‌ها، پاشلک‌ها و عمده پرندگان آبزی و کنارآبزی را می‌توان مشاهده کرد.

وی بیان کرد: برخی از این گونه‌ها در فهرست‌های حفاظتی سازمان‌های بین‌المللی و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان با عنوان‌های «در خطر انقراض»، «آسیب‌پذیر» و «حمایت‌شده» قرار دارند. 

خوزستان، ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده/ ۱۳ گونه، در خطر انقراض
جوجه‌آوری فلامینگوها در تالاب بین‌المللی شادگان 

اشرفی گفت: ۱۳ گونه از پرندگان استان خوزستان، در خطر انقراض هستند که از این میان می‌توان به عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک سرسفید، اردک تاجدار، اردک مرمری، پلیکان پا خاکستری، گیلان‌شاه خالدار، غول حواصیل و خروس کولی اجتماعی اشاره کرد.

وی افزود: پرندگان مهاجر زمستان‌گذر، همه ساله و همزمان با سطح کشور و کشورهای دیگر سرشماری می‌شوند. در استان خوزستان در چند سال اخیر سالانه بیش از ۱۲۰ هزار پرنده شمارش شده است.  

مهاجران تابستانه در خوزستان گرم چه می‌کنند؟ 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: دیگر گروه پرندگان مهاجر استان خوزستان، مهاجران تابستانه هستند. گونه‌های مهاجر تابستان بیشتر برای جوجه‌آوری، زیستگاه‌های خوزستان را مناسب تشخیص می‌دهند و از مناطق شرقی و غربی وارد استان می‌شوند؛ پرندگان وابسته به مناطق تالابی و دریایی و پرندگان وابسته به مناطق جنگلی شرق و شمال استان خوزستان و حاشیه رودخانه‌های دز و کرخه برخی از این پرندگان هستند.

وی ادامه داد: گونه‌های سلیم‌های خرچنگ‌خوار، پرستوهای دریایی، کفچه نوک‌ها، فلامینگوها، کاکایی‌ها، چرخ ریسک‌ها، گنجشک‌های رودخانه‌ای و گلو زرد، میوه‌خورها و لیکوها برخی از پرندگان تابستانه هستند که به صورت کلونی‌های بزرگ و کوچک زادآوری می‌کنند. 

خوزستان، ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده/ ۱۳ گونه، در خطر انقراض
حواصیل در زیستگاه تالاب هورالعظیم 

اشرفی گفت: برخی از گونه‌های جوجه‌آور استان خوزستان، در دهه اخیر شمارش و با حلقه‌های مخصوص پرندگان، علامت‌گذاری شده‌اند.

وی بیان کرد: سلیم خرچنگ‌خوار بزرگترین کلونی جوجه‌آور دنیا را در جزایر خور موسی تشکیل داده است و اقدام به زادآوری می‌کند و این، نشان از ارزش‌های زیستی بالای استان خوزستان دارد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha