• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404022114847
  • خبرنگار : 50295

معاون ‌بهزیستی استان زنجان تاکید کرد

توانمندسازی افراد دارای معلولیت با توسعه بوم‌گردی روستایی

توانمندسازی افراد دارای معلولیت با توسعه بوم‌گردی روستایی
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان معاون امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان با تاکید بر اینکه یکی از اهداف بهزیستی بازتوانی افراد دارای معلولیت ساکن در روستا است، گفت: ایجاد مشاغل روستایی پایدار و منطبق با محیط زندگی فرد چون صنایع دستی منطقه‌ای، تولید محصولات روستایی، دامداری، بسترسازی برای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و ... در روستاها، آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی بسیاری برای افراد دارای معلولیت شناسایی شده در روستاها را در پی خواهد داشت.

شهرام رجبی امروز (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت) در دوره آموزشی ویژه تسهیلگران و کارشناسان برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (cbr)‌، افزود: شناسایی مالکین و اقامتگاه‌های بومی روستایی دارای شرایط جذب گردشگر توسط تسهیلگران با همکاری دهیاران و بخشداران همراه با برگزاری جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی روستا می تواند علاوه بر درگیرکردن جامعه محلی در فعالیت‌های گردشگری، منبع درآمدی را نیز برای آنها فراهم کند.

وی ادامه داد: حمایت از بانوان دارای معلولیت روستایی می‌تواند علاوه بر تقویت بنیه‌های اقتصادی آنها نقش مهمی در تولید، ترویج و تبادلات فرهنگی در حوزه صنایع دستی بومی و محلی استان ایجاد کند.

او افزود: در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای معلولان شناسایی شده در روستاها، تسهیلگران باید با ایجاد انگیزه و تشویق آنان به شرکت در دوره‌های رایگان جهاد کشاورزی زمینه مهارت آموزی و سپس توانمندسازی این افراد را فراهم سازند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه تسهیلگران باید در گسترش و تقویت صندوق‌های خرد محلی نیز کوشا باشند، تصریح کرد: آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای کلید توانمندسازی شغلی افراد دارای معلولیت است و به این منظور تربیت نیروی کاردان و کارآفرین ماهر در جامعه معلولان و به کارگیری آنها در بازار کار از محورهای اساسی توانمندسازی افراد دارای معلولیت و اشتغال‌زایی آنها به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: ارتقاء کیفی و کمی خدمات CBR، تقویت و گسترش شوراهای توانبخشی مبتنی بر جامعه استان، شهرستان و روستا به منظور افزایش همکاری‌های بین‌بخشی، گسترش و تقویت صندوق‌های خرد محلی، گسترش مناسب‌سازی منازل، محل کار و مدارس افراد دارای معلولیت و معابر و اماکن عمومی روستاها با همکاری دهیاران، اجرای برنامه ورزش و بازی‌های فراگیر و بومی محلی همراه با برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی روستا از برنامه‌های پیش‌رو برای توسعه توانبخشی مبتنی بر جامعه در مناطق روستایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha