به گزارش ایسنا به نقل از ایران مک بوک، احتمالاً الان تو هم با خودت میگی "آخه چرا؟ این همه وسیله USB دارم، حالا باید چیکار کنم؟"
دقیقاً همین سوال تو ذهن من هم بود. برای همین یکم تحقیق کردم و میخوام تجربهها و اطلاعاتی که به دست آوردم رو باهات به اشتراک بذارم تا تو هم بتونی این موضوع رو بهتر درک کنی و برای استفاده از مکبوک جدیدت آماده بشی.
پاسخ سریع: اپل برای باریکتر و سبکتر شدن مکبوکها، استفاده از فناوریهای سریعتر مثل USB-C، و تطابق با قوانین اتحادیه اروپا، تصمیم گرفته پورتهای USB-A سنتی را حذف و آنها را با USB-C جایگزین کنه.
نقاط قوت و ضعف USB-C جدید در مک بوک ها
خوبیهای USB-C |
بدیهای USB-C تو مکبوکها |
خیلی سریعتر اطلاعات رو جابجا میکنه. |
برای وصل کردن وسایل قدیمی (USB معمولی، HDMI و غیره) باید تبدیل یا هاب بخری که خرج داره و ممکنه یادت بره ببریش. |
برق بیشتری میده که هم مکبوک زودتر شارژ میشه هم بعضی وسیلهها رو راحتتر روشن میکنه. |
خیلی از وسیلههای قدیمی هنوز با این پورت جور در نمیان. |
مکبوک رو باریکتر و سبکتر کرده، راحتتر میشه اینور اونور ببریش. |
معمولاً تعداد پورتها کمه و اگه بخوای چند تا چیز همزمان وصل کنی، به مشکل میخوری. |
یه جورایی همهکارهست، هم شارژ میکنه، هم تصویر میده، هم اطلاعات جابجا میکنه. |
ممکنه گیج بشی که کدوم کابل و وسیله USB-C چه کارایی داره. |
از هر طرف که بزنی جا میره، دیگه لازم نیست هی بچرخونیش! |
ممکنه قیمت کابل و وسایل USB-C خوب، یکم گرونتر باشه. |
از تکنولوژیهای خفن مثل Thunderbolt هم پشتیبانی میکنه که برای کارهای سنگین خیلی خوبه. |
چرا اپل تصمیم گرفت این پورت محبوب رو کنار بذاره؟
در واقع اگر بخوایم به این سوال جواب بدیم باید ببینیم که پورت USB چه مزایایی نسبت به پورت USB-A داره:
مدرن تره
اپل همیشه سعی کرده پیشرو در استفاده از فناوریهای جدید باشه. پورت USB-C یه استاندارد مدرنتر و قدرتمندتره که مزایای زیادی نسبت به USB-A داره. این پورت کوچکتره سرعت انتقال داده بالاتری داره، میتونه برق بیشتری رو منتقل کنه و از پروتکلهای مختلفی مثل Thunderbolt 3 و 4 هم پشتیبانی میکنه. به عبارت دیگه، USB-C یه جورایی همهکاره است و میتونه جای چند پورت مختلف رو بگیره.
Thunderbolt سرعت انتقال داده فوقالعاده بالایی داره و امکان اتصال به دستگاههای حرفهای مثل مانیتورهای با رزولوشن بالا و هارد اکسترنالهای پرسرعت رو فراهم میکنه. من خودم برای کارهای ادیت ویدیو از یه هارد اکسترنال Thunderbolt استفاده میکنم و سرعت انتقال فایلها واقعاً عالیه.
طراحی باریکتری داره
اگر از طرفداران اپل باشید میدونید که علاقه زیادی به محصولات باریک داره! همونطور که استیو جابز این علاقه رو داشت. و خیلی طبیعیه که به خاطر باریک تر بودن USB-C اون رو توی مک بوک ها به کار ببره. در واقع به خاطر سبک بودن هم هست و این یه مزیت خیلی مهمه.
بر یکپارچگی و سادگی متمرکزه
اپل همیشه به دنبال سادهسازی تجربه کاربری بوده. استفاده از پورتهای USB-C به عنوان استاندارد واحد، باعث میشه که دیگه نیازی به تشخیص نوع پورت و جهت درست اتصال نداشته باشی. USB-C از هر دو طرف وصل میشه و این خیلی کار رو راحتتر میکنه.
قوانین اتحادیه اروپا اپل رو تا حدودی مجبور کرده
در واقع، یکی از دلایلی که اپل به سمت حذف پورتهای USB-A رفته، فشار قوانین و استانداردهای جدید اتحادیه اروپا هست. اتحادیه اروپا قوانینی تصویب کرده که همه دستگاهها باید از USB-C بهعنوان شارژر یگانه استفاده کنند. این فشار قانونی باعث شده اپل هم در محصولات جدیدش از USB-C استفاده کنه تا با این استانداردها هماهنگ بشه. بهطور مثال گزارشها میگن که اپل تو نسل بعدی مکمینی هم قصد داره پورتهای USB-A رو حذف و بجاش از USB-C استفاده کنه.
خب، حالا که پورت USB نداریم، چیکار کنیم؟
بیشترین مشکلی که خودم اول کار داشتم این بود میخواستم وسیله های مختلف رو به مک بوک ام وصل کنم خیلی سخت بود. اینجا بود که با تبدیل (Adapter) یا هاب (Hub) آشنا شدم. وسیله ای که متصل می کنید به مک بوکتون و از اون طرف گجت هایی که با USB قدیمی کار میکنن رو بهش وصل می کنید. من خودم یه هاب چندکاره خریدم که خیلی کارم رو راه میاندازه.
فرقشون چیه؟
تبدیل: در واقع یه طرفش پورت USB-C داره و طرف دیگهش پورت USB-A. برای اتصال یه فلش مموری یا موس و کیبورد مناسبه.
هاب: یه وسیله بزرگتر که چند تا پورت مختلف داره، از جمله USB-A، HDMI، کارتخوان و حتی پورت شارژ. اگه قصد خرید مک بوک پرو رو داری و همزمان به چند تا وسیله USB نیاز داری یا میخوای مکبوکت رو به مانیتور و سایر لوازم جانبی وصل کنی، هاب انتخاب بهتریه.
انتقادات
به طور کلی این تغییرات همیشه مورد استقبال همه کاربران قرار نمیگیره. گزارشها نشون میده که خیلی از کاربران حرفهای مک با این تغییرات خوشحال نیستن. به گفته Business Insider، تغییرات جدید اصلاً خوشایند کاربران حرفهای نبوده و برای خیلیها ممکنه سردرگمی و هزینههای اضافی به همراه داشته باشه، چون باید برای استفاده از دستگاههای قدیمیتر از آداپتور یا کابلهای مختلف استفاده کنن.
ولی به هر حال این تصمیم از طرف اپل بهنوعی ادامهدهنده سیاست قدیمی این شرکت در پیشرفت فناوریه. همونطور که سالها پیش آیمک درگاه فلاپی رو حذف کرد و به جای اون USB رو آورد، یا در سال ۲۰۰۸ درایو نوری رو کنار گذاشت. حالا هم این تغییر جدید در راستای همون سیاست پیشرفته.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات