«شام آخر»، تلاقی طبیعت و معماری از نگاه هنرجویان هنرستان سمپاد سعدی
بهناز اکبرزاده، یکی از هنرآموزان و نمایشگاهگردان نمایشگاه گروهی عکاسی «شام آخر» در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: با توجه به برگزاری چندین نمایشگاه قبلی توسط هنرستان، تصمیم گرفتیم با همراهی هنرجویان پایه دوازدهم رشته فتوگرافیک یکبار دیگر فضایی برای عرضه آثارشان ایجاد کنیم که تا این لحظه، بازتاب بسیار مثبتی از سوی بازدیدکنندگان دریافت کردهایم.
وی افزود: هدف از این نمایشگاه، نمایش ظرفیت بالای هنری دانشآموزان بود؛ برخی آثار در سطحی ارائه شدند که میتوان آنها را همتراز با کارهای دانشجویی دانست. این نمایشگاه آخرین تجربه رسمی دانشآموزان سال آخر است و امیدوارم در آینده شاهد درخشش بیشتر آنان باشیم.
اکبرزاده درباره روند انتخاب آثار گفت: با حجم زیادی از آثار مواجه بودیم که در نهایت با نظر داورانی از جمله آقایان مهدی فاضل، امین ابراهیمی، فرشید دلارامی و محمدرضا سهرابیمهر، حدود ۱۲۰ اثر برای نمایش نهایی برگزیده شدند.
نشاط سیفی دیگر نمایشگاهگردان، در ادامه گفت: موضوع آثار بر مبنای سرفصلهای درسی یعنی عکاسی طبیعت و مستند بوده اما به دلیل کیفیت بالا، نمایش آنها در محیطی عمومی و حرفهایتر را ضروری دانستیم. از طرفی با برگزاری اردوهای علمی به شهرهای دیگر و بازدید از اماکن تاریخی، دامنه تجربیات هنرجویان را گسترش دادیم.
این نمایشگاه تا ۲۳ اردیبهشتماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۰ در نگارخانه اشراق حوزه هنری خراسان رضوی در حال برگزاری است.
«پرواز خطوط»، تجربه دانشجویان الزهرا از نقاشی آکادمیک
سپیده بنازاده، استاد گروه گرافیک و نمایشگاهگردان نمایشگاه آثار نقاشی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) گفت: نمایشگاه «پرواز خطوط» نمایشگاه خروجی ژوژمان درس هندسه و مرایا در ترم اول است. وقتی دیدیم دانشجویان علاقهمند به نمایش آثار خود در سطحی وسیعتر هستند و کیفیت کارها نیز قابل توجه بود، تصمیم گرفتیم آنها را در نگارخانهای عمومی به نمایش بگذاریم.
وی با تأکید بر تأثیر روانی نمایش عمومی آثار افزود: این تجربه علاوه بر ایجاد انگیزه، موجب شکلگیری رزومه و افزایش اعتماد به نفس دانشجویان میشود. آثار توسط جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولان فرهنگسرای جهاد دانشگاهی بررسی و تأیید شدند.
بنازاده درباره تکنیکهای مورد استفاده گفت: آثار با تکنیک راپیید (برای تصاویر سیاه و سفید) و آبرنگ اجرا شدهاند که ترکیب آنها باعث ارائه بافتهای بصری غنیتری در نمایش پرسپکتیو شده است.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ اثر در ابعاد A۲ و A۳ برای بازدید عموم در این گالری به نمایش درآمدهاند. هدف، تقویت درک زیباییشناختی دانشجویان و نخستین گام در مسیر حرفهای آنهاست.
نمایشگاه تا ۲۴ اردیبهشتماه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در نگارخانه فردوسی فرهنگسرای جهاد دانشگاهی میزبان علاقهمندان است.
«بیطرف»؛ نگاه مستقل دانشجویان مؤسسه فردوس به طبیعت بیجان
سهیلا دیزگلی، مدرس نقاشی و مسئول برگزاری نمایشگاه گروهی «بیطرف» اظهار کرد: این نمایشگاه با هدف تقویت روحیه و خلاقیت دانشجویان ترم اول رشته نقاشی برگزار شده است. تمرکز آثار بر شناخت رنگهای سیاه و سفید و خاکستری بوده و تلاش کردیم در فضای نمایشگاهی، تجربهای عمیقتر از آموزش رسمی ارائه دهیم.
وی افزود: این نمایشگاه نخستینبار زمستان گذشته برگزار شد اما با استقبال خوب دانشجویان، بار دیگر در اردیبهشتماه بازگشایی شد تا دانشجویان تازهوارد نیز امکان مشاهده آن را داشته باشند.
دیزگلی در مورد شیوه اجرا گفت: ابعاد بزرگ آثار مانند ۱۲۰ در ۱۸۰ و ۲۰۰ در ۱۵۰ سانتیمتر چالشی بزرگ برای دانشجویان ترم اول بود، اما با نظارت دقیق بر مراحل اجرا، توانستیم به نتایج قابل قبولی برسیم. تکنیکهای مورد استفاده نیز شامل رنگ روغن و آکریلیک بوده است. تمام تابلوها با موضوع طبیعت بیجان و به انتخاب دانشجویان خلق شدهاند.
وی تأکید کرد: اگر هنرجو فقط در تلاش باشد شبیه استادش کار کند، خلاقیتش آسیب میبیند. ما سعی کردیم با ایجاد فضایی آزاد، به رشد استقلال فکری دانشجویان کمک کنیم. خوشبختانه این رویکرد با استقبال خوبی از سوی اساتید و دانشجویان مواجه شده است. در این نمایشگاه ۱۰ اثر برای فروش نیز عرضه شدهاند که یکی از آنها تاکنون با قیمت ۱۰ میلیون تومان فروخته شده است.
نمایشگاه تا ۲۵ اردیبهشتماه از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در نگارخانه موسسه آموزش عالی فردوس در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات