به گزارش ایسنا، نمایشگاه کار و اشتغال در حوزه سرمایهگذاری و سکوهای تأمین مالی جمعی امروز (یکشنبه) به همت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. در این رویداد، ۴۱ شرکت دانشبنیان، صندوق پژوهش و فناوری و شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر، فرصتهای شغلی خود را به دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مدیریت، مهندسی صنایع، MBA و حسابداری معرفی کردند.
در حاشیه این رویداد، خدمات و مأموریتهای صندوقهای پژوهش و فناوری غیر دولتی در حوزههای مختلف از جمله نانو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، انرژی، صنایع خلاق، بیوتکنولوژی، ماشینسازی و پتروشیمی تشریح شد.
برخی از زمینه فعالیت این شرکتها به این شرح است:
صندوق پژوهش وفناوری غیر دولتی توسعه صادرات و فناوری شریف
صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و فناوری شریف (دانشبنیان) اولین سری از صندوقهای پژوهش و فناوری است که موفق به اخذ مجوز براساس ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه کشور(مکرر در ماده ۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه) شده است. این صندوق دارای بیش ازیک دهه فعالیت است.
«صدور انواع ضمانتنامه (شرکت در مناقصه، پیش پرداخت، حسن انجام، تعهد پرداخت)»، «اعطای تسهیلات و لیزینگ»، «اعتبارسنجی و ارزیابی تخصصی شرکتهای دانشبنیان» و «سرمایهگذاری خطر پذیر» از خدمات این صندوق به شمار میرود.
خدمات این مجموعه بر حوزههای محصولات کسب و کار مبتی بر IT، نرمافزار به عنوان خدمت (SAAS)، فناوری مالی (Fintech)، داده بزرگ(big data)، اینترنت اشیاء(IOT) خدمات، محصولات بر پایه محتوا، محتوا و رسانههای دیجیتال، نرمافزارهای موبایل، بازی و انیمیشن، خدمات و محصولات بر پایه منابع طبیعی، کشاورزی هوشمند، صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی، آب و منابع طبیعی و مدیریت پسماند میشود.
این صندوق موفق به ارزیابی و ارائه خدمات به بیش از ۷۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور شده است.
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی تجهیزات پزشکی
این صندوق با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران (۲۰درصد)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۲۰درصد) و ۱۷ سهامدار خصوصی متشکل از فعالترین و معتبرترین شرکتهای مهندسی پزشکی و سلامت در سال ۱۳۹۱ تاسیس شد.
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی تجهیزات پزشکی به منظور حمایت از شرکتهای فناور و تولیدی و پژوهشی اقدام به صدور ضمانت نامه کرده است. ضمانتنامه صادره توسط این صندوق با شرایط ارزانتری نسبت به بانکها صادر میشود. هر شرکت پس از اعلام درخواست و ارزیابی میتواند از این خدمات بهرهمند شود.
ارزشگذاری مالکیت معنوی و طرحها، توانمندسازی، مشارکت در تولید، تهیه گزارش امکانسنجی، تجاریسازی محصولات، سرمایهگذاری خطرپذیر، اعطای تسهیلات، نظارت بر طرحها و تامین سرمایه از دیگر خدمات این صندوق تعیین شده است.
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی توسعه فناوری نانو
صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری توسعه فناوری نانو یک نهاد مالی تخصصی در حوزه توسعه و تقویت کسب وکارهای مبتنی بر فناوری پیشرفته است. این صندوق بر اساس مصوبه یازدهمین جلسه کارگروه هماهنگی ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه (ماده ۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه) در سال ۱۳۹۰ تأسیس شده است.
سرمایهگذاری خطرپذیر، کمک به توسعه کسبوکارهای فناور موجود و رفع موانع بنگاهها در تجاریسازی، کارگزاری مالی و عاملیت منابع مجموعههای دولتی یا عمومی، صدور انواع ضمانتنامه شامل پیشپرداخت، حسن اجرای تعهدات و شرکت در مناقصه، راهنمای تشکیل پرونده برای دریافت خدمات مالی، ارائه انواع تسهیلات مالی مورد نیاز توسعه محصول و توسعه بازار از خدمات این صندوق است که به شرکتهای دانشبنیان و فناور ارائه میشود.
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی مواد پیشرفته و انرژی
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی مواد پیشرفته و انرژی، به عنوان یک نهاد مالی تخصصی به منظور توسعه و تقویت کسب و کارهای فناورانه فعال در حوزه مواد پیشرفته، آب و انرژی، در ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع به فعالیت کرد.
مأموریت صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی ارائه خدمات مالی و مشاورهای به شرکتهای دانشبنیان، فناور و نهادهای کارفرمایی مرتبط است.
این خدمات شامل صدور انواع ضمانتنامه، کارگزاری منابع مالی و وجوه اداره شده، ارائه تسهیلات در قالب عقود اسلامی، مشارکت خطرپذیر در طرحهای دانش بنیان و ارائه انواع خدمات مشاورهای مرتبط بوده است.
اهداف صندوق شامل حمایت از توسعه بازار محصولات دانشبنیان در حوزه مواد پیشرفته، آب و انرژی، تسهیل فرآیند تجاریسازی با ابزارهای مالی و مدیریتی، حمایت از توسعه نوآوری و کارآفرینی فناورانه، کمک به کارآفرینی سازمانی در حوزه فناوریهای پیشرفته است.
صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی
سنگ بنای صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی با توجه به نیاز بخش و پیگیریهای مستمر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طی تفاهمنامهای در سال ۹۴ بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی شکل گرفت.
پس از بررسیها و اقدامات در راستای تدوین اسناد تاسیس صندوق مجمع مؤسس صندوق با حضور ۳۱ شرکت دانشبنیان فعال در بخش کشاورزی در سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد.
این صندوق بر اساس رسالت اصلی خود خدمات مالی را به صورت تسهیلات سرمایه در گردش به آسانترین روش و با کارمزد ۴ درصد به سهامداران خود اعطا میکند.
ارائه خدمات اعتباری و ضمانتی، معرفی سهامداران به بانکها و مدلهای ارائه خدمت با توجه به نیاز سهامداران از دیگر خدمات این صندوق به شمار میرود.
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنعت ماشینسازی
صندوق صنعت ماشین سازی از ابتدای تاسیس خود (سال ۱۳۹۶) تا کنون خدمات مالی و اعتباری متعددی را به شرکتهای دانشبنیان و فناور ارائه کرده و موفق شده است در زمره ۱۰ صندوق پژوهش و فناوری برتر ازنظر خدمات مالی و اعتباری قرار گیرد.
این صندوق تلاش دارد با بهره گیری از کارشناسان حرفهای خدمات مالی و اعتباری به مشتریان خود در فرآیندی تسهیل شده و زمانی کوتاه ارائه دهد.
بر اساس ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید و آییننامه اجرایی آن و سایر قوانین مرتبط، صندوقهای پژوهش و فناوری میتوانند نسبت به ارائه خدمات مالی و اعتباری و سرمایهگذاری در حوزههای فناورانه و دانشبنیان اقدام کنند.
ارائه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی، صدور ضمانتنامه، اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیردولتی، جذب و یا هدایت منابع مالی دولتی، بانکها و مؤسسات اعتباری، سرمایهگذاری خطرپذیر و تضمین پرداخت تعهدات و اقساط از جمله خدمات این صندوق اعلام شده است.
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس
صندوق CVC پتروشیمی خلیج فارس بهعنوان یک صندوق سرمایهگذاری جسورانه (Venture Capital)، در زمینههای نوآوری و فناوریهای پیشرفته در صنعت پتروشیمی و سایر صنایع مرتبط فعالیت میکند.
این صندوق با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان تصویب شده و در راستای ارائه مشوق به فعالیتهای نوآورانه، حمایت از اقتصاد دانشبنیان و پیشگامی در حوزه نوآوری فعالیت میکند. این صندوق با هدف گذاری رشد هشت درصدی اقتصادی، نقش مهمی در تحقق اهداف تعیینشده و توسعه صنعت پتروشیمی ایفا میکند.
چشمانداز این مجموعه تبدیل شدن به یک پیشگام در حمایت از نوآوریها و توسعه پایدار در صنعت پتروشیمی و سایر صنایع مرتبط، از طریق سرمایهگذاری در شرکتهای نوآور و تکنولوژیهای پیشرفته است؛ از این رو به دنبال ایجاد یک شبکه حمایتی و توانمندسازی برای استارتاپها و شرکتهای جوان در بخشهای مختلف از جمله فناوریهای شیمیایی، انرژیهای پایدار، بازیافت و دیجیتالسازی صنایع است.
این صندوق همچنین به دنبال شراکتهای استراتژیک با کارآفرینان و صاحبان ایدههایی است که میتوانند تغییرات عمدهای در صنعت پتروشیمی و سایر صنایع ایجاد کنند و در راستای توسعه فناوریهای نوین و پایدار حرکت کنند.
صندوق CVC پتروشیمی خلیج فارس با تمرکز بر ایجاد ارزش بلندمدت، به توسعه پایدار و رشد اقتصادی ملی و منطقهای کمک خواهد کرد و بهعنوان یک موتور محرکه در گسترش نوآوریهای تکنولوژیکی در صنعت پتروشیمی و صنایع مرتبط شناخته خواهد شد.
سکوی تامین مالی جمعی
سکوی تامین مالی جمعی دانایانکراد یک سکوی سرمایهگذاری روی کسبوکارهایی است که مردم را در سود خود سهیم میکنند.
تامینمالی جمعی امروز به عنوان راهکاری برای توسعه و تامین سرمایه، برای کسبوکارهای کوچک و متوسط در دنیا مطرح شده است و میتواند راهکاری نو برای این دسته از کسبوکارها باشد. کرادفاندینگ علاوه بر تسریع روند جذب سرمایه، عامه مردم را درگیر در اقتصاد کسبوکارها میکند و برای کسبوکارها فرصت ویژهای فراهم میکند که علاوه بر جذب منابع مالی، برندینگ و مشارکت عمومی خود را نیز با حضور سرمایهگذاران مردمی تقویت کنند.
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی
سهامدارن اصلی و مؤسس صندوق، یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده داروهای بیولوژیک برای مبتلایان به بیماریهای تهدیدکننده حیات برمبنای علوم نوین بیوتکنولوژی و استانداردهای جهانی است.
حوزه مورد نظر جهت سرمایه گذاری این صندوق، حوزه بیوتکنولوژی و تولیدات دارویی است و خدمات این مجموعه به این شرح است:
* سرمایهگذاری خطرپذیر در شرکتهایی با موضوع فعالیت فناورانه و نوآورانه و طرحهای پژوهشی، فناوری و نوآورانه
* مشارکت و سرمایهگذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمندسازی مراکز نوآوری و شتابدهی و شرکتهای پژوهشی، فناوری و دانشبنیان و شرکتهای تخصصی در حوزه خدمات مالی و اعتباری مرتبط با موضوع فعالیت صندوقهای پژوهش و فناوری
*جذب و هدایت منابع مالی دولتی، بانکها و مؤسسات اعتباری مجاز و سایر شرکتها در راستای اهداف و وظایف و اختیارات صندوق
* اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت و مدیریت منابع مالی اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی در حوزه پژوهش، فناوری، نوآوری و دانشبنیان
*ایجاد، توسعه و بهرهبرداری از ابزارهای تامین مالی شامل تامین مالی جمعی
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنایع خلاق
صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنایع خلاق با توجه به نیاز روزافزون کشور در زمینه حمایت و سرمایهگذاری از توسعه صنایع و کسب و کارهای خلاقانه و نوآورانه، فناوریهای نرم و هویت ساز، شیوههای نوین کسب و کار و محصولات فناورانه تشکیل شد.
سرمایهگذاری خطرپذیر، تامین مالی، توسعه کسب و کار، شبکه و بازارسازی و خدمات مالی از جمله خدمات مالی این مجموعه به شمار میرود.
خدمات این صندوق مشمول شرکتهای فعال در حوزههای فناوریهای نرم، صنایع فرهنگی، صنایع خلاق و نوآور، فناوریهای آموزشی، کسب و کارهای نوآورانه، صنایع و خدمات زیرساخت صنایع خلاق، نرم و فرهنگی، صنایع نشر و فروش محصولات خلاق، فرهنگی و نرم میشود.
صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی
صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی بسپار شیمی سپیدان به عنوان ابزار سرمایهگذاری یکی از گروههای دانشبنیان در حوزه شیمی است که با هدف تمرکز و همافزایی در ایجاد و توسعه کسبوکارهای نوین در صنایع بالا دستی و پایین دستی و همچنین تکمیل زنجیره تامین و سبد فروش و توسعه شبکه فروش محصولات استارتاپها و کسب و کارهای نوآور و شرکتهای دانشبنیان و فناور راهاندازی شد.
این صندوق مجوز فعالیت از شرکت فرابورس ایران را کسب کرده است.
انتهای پیام
نظرات