محمد تقدیسی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه خراسان شمالی در مسیر عبور پرندگان مهاجر قرار دارند، اظهار کرد: تعدادی از پرندگان فقط چند روزی را برای استراحت این استان را انتخاب کرده و تعدادی از پرندگان مهاجر مدتی را به عنوان زیستگاه خود انتخاب و در آبگیرهای استان زیست میکنند.
وی گفت: خشکسالیها موجب کم آب و خشک شدن منابع آبی سطحی شده که این امر بر روی زیست پرندگان تاثیرگذار است و برای فراهم کردن شرایط زندگی آنها باید حق آبه محیط زیستی پرداخت شود.
تقدیسی افزود: در سرشماری زمستان سال گذشته حدود ۵۰۰۰ پرنده مهاجر در آبگیرهای استان سرشماری شدهاند.
به گفته وی، تعداد گونههایی که خراسان شمالی را برای زندگی خود انتخاب کرده اند حدود ۲۵ گونه بوده که تعداد پرندگان مهاجر سرشماری شده در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ روند کاهشی داشته اما در تعداد گونهها تغییری وجود نداشته است.
این مقام مسئول بیان کرد: به علت بروز سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه هر سال تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرضهای جنوبی مهاجرت میکنند که یکی از این مناطق ایران است.
وی افزود: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی یکی از مکانهایی است که در فصل پاییز و زمستان میزبان این پرندگان است.
تقدیسی ادامه داد: تعدادی از این پرندهها زمستان گذران هستند و تمام طول دوره سرما را در این استان سپری میکنند و بعد از پایان دوره سرما وقتی شرایط برای ادامه حیات مهیا شد به سرزمین اصلی خود باز میگردند.
وی بیان کرد: تعدادی از این پرندهها عبوریاند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاههای این استان سپری میکنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمینهای دیگر مهاجرت میکنند.
انتهای پیام
نظرات