دکتر سید محسن مداح، متخصص تغذیه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر خلاف تصور عموم جامعه، روغن ها خیلی هم برای سلامتی مضر نیستند، اظهار کرد: غذاهای صرفا پختنی و بدون روغن مثل مصرف حجم زیادی از حبوبات، می تواند برای سلامتی مسئله ساز باشد و اضافه وزن و حتی کبد چرب ایجاد کند.
وی خوردن غذاهای پختنی و حذف روغن ها را راه حل مناسب در بیماری کبد چرب و چربی خون ندانست و افزود: دست کم ۲۵ درصد نیاز انرژی روزانه بدن ما باید از روغن ها تامین شود، اما نکته مهم، نوع روغن است و دوری از چربی حیوانی مثلا در لبنیات پرچرب و چربی پنهان در خوراکیهای صنعتی اهمیت دارد.
این متخصص تغذیه، با اشاره به تصفیه روغن ها در کارخانه، ادامه داد: روغن ها ۶ مرحله تصفیه می شوند که این تصفیه به پاکسازی آلودگیهای دانه روغنی کمک می کند. برای روغن زیتون نیز بهتر است که از روغن تصفیه شده کارخانه ای استفاده کنیم.
دکتر مداح تاکید کرد؛ در حالی که روغن زیتون یکی از خوشنام ترین روغن هاست، ولی انرژی همه روغن ها از جمله زیتون و کنجد و ذرت و آفتابگردان و... مانند یکدیگر است و اگر به سالاد خودمان روغن زیتون اضافه می کنیم، مانند اضافه کردن سایر روغن هاست و انرژی یکسانی دارد. به عبارت دیگر، همه روغن ها از نظر کنترل وزن و محتوی انرژی برابرند.
وی خاطرنشان کرد: همه روغن های گیاهی فاقد کلسترول هستند، زیرا کلسترول یک ماده حیوانی است و فقط در منابع حیوانی و روغن هایی که از حیوانات گرفته می شود، وجود دارد.
این رژیم درمانگر، با بیان اینکه چربی های ترانس روغن های گیاهی در کارخانه کنترل می شود، افزود: استفاده از حرارت خیلی بالا در فرایند طبخ، می تواند منجر به تبدیل اسیدهای چرب سالم روغن به اسید چرب ترانس شود.
وی با اشاره به وجود اسیدهای چرب ترانس پنهان در مواد غذایی مختلف، تاکید کرد: بسیاری از خوراکی ها مانند بیسکوئیت و کیک و...، دارای روغن هایی هستند که بخشی از آنها تبدیل به ترانس شده، لذا باید مصرف خوراکی های متفرقه و تنقلات و فست فودها و... را محدود کنیم.
مداح با بیان اینکه بیشتر روغن های گیاهی در حرارت کم برای طبخ خیلی شبیه هماند، گفت: برای سرخ کردن مواد غذایی در حرارت بالا، بهتر است از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده کنیم.
این متخصص تغذیه، با اشاره به باور غلط برخی از افراد درباره مفید بودن مصرف چربیهای حیوانی به جای روغن های گیاهی، خاطرنشان کرد: این باور از نظر علمی مورد تایید نیست و می تواند زمینه ساز مشکلات قلبی و عروقی شود.
انتهای پیام
نظرات