• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۶:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404022115208
  • خبرنگار : 90089

/دروازه تاریخ/

عبور از دروازه تاریخ با رای سازمان ملل به جدایی بحرین از ایران

عبور از دروازه تاریخ با رای سازمان ملل به جدایی بحرین از ایران

امروز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ شمسی برابر با ۱۴ ذی القعده ۱۴۴۶ هجری و ۱۲ می ۲۰۲۵ میلادی مبداء مناسبات، اتفاقات و حوادث تاریخی مختلف است.

به گزارش ایسنا، امروز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.
 

عبور از دروازه تاریخ با رای سازمان ملل به جدایی بحرین از ایران

رای سازمان ملل به جدا شدن بحرین از ایران- ۱۳۴۹

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه شماره ۲۷۸ نظرسنجی فرستاده سازمان ملل از بخشی از مردم بحرین را که به عنوان نظر عموم مردم این کشور مطرح شده بود، مورد تأیید قرار داد و به این شیوه استان چهاردهم ایران برای همیشه از سرزمین مادری جدا شد.

فرستاده سازمان ملل به بحرین در مدت دو هفته از طریق گفت‌وگو با سران قبایل و افراد صاحب نفوذ در این کشور به این نتیجه رسید که کل مردم بحرین خواستار استقلال از سرزمین مادری هستند.

جزیره بحرین از قبل از ظهور اسلام جزو خاک کشورمان قرار داشت، اما با حمله اعراب به ایران و فروپاشیدن سلسله پادشاهی هخامنشی در ایران این بخش از خاک ایران به کنترل اعراب درآمد.

با این حال این جزیره از اوایل قرن هفتم هجری بار دیگر به ایران ضمیمه شد تا این که پس از چندین بار جابجایی قدرت در این جزیره مقامات عرب بحرین در آستانه جنگ جهانی اول در پیمانی که با دولت وقت انگلستان بستند خود را تحت‌الحمایه انگلستان کردند. با این وجود مقامات وقت ایران بر حاکمیت کشورمان بر این جزیره تأکید کردند و به مقامات انگلیس اعتراض کردند.

انگلیس به دلیل ناتوانی در اداره مستعمراتش در اواسط دهه ۱۳۴۰ تصمیم به خروج از خلیج فارس گرفت، اما قبل از خروج در توافق با محمدرضا پهلوی سرسپرده خود در ایران برای جدا کردن بحرین از ایران زمینه‌سازی کرد و خواستار برگزاری نظرسنجی از مردم این جزیره شد.

مقامات وقت انگلستان خواستار حضور فرستاده سازمان ملل به بحرین برای انجام نظرسنجی شدند و با حضور نماینده این سازمان در این جزیزه طی مدت دو هفته از طریق گفت‌وگو با سران قبایل و افراد صاحب نفوذ گزارش خود را تهیه و نظر آنان را به عنوان نظر کل مردم بحرین جلوه داد و خواستار استقلال این جزیره از سرزمین مادری شد و شورای امنیت سازمان ملل نیز همان گزارش را به تایید رساند و در مجمع عمومی این سازمان تایید کرد.

شاه مخلوع پهلوی اولین رئیس دولت و پادشاهی بود که این جدایی را به سران عرب بحرین تبریک گفت.

در تقویم شمسی مناسبت‌های دیگری چون اعدام دکتر حشمت از آزادیخواهان و دوست میرزا کوچک خان و جمعی از یارانش به دستور سردار معظم خراسانی حکمران گیلان در سال ۱۲۹۸، استقلال گمرک ایران از اتباع بلژیکی به دستور علی‌اکبر داور وزیر وقت مالیه ایران و انتصاب دکتر محمد سجادی اولین رئیس ایرانی گمرک در سال ۱۳۱۳،  درگذشت محمدحسین ادیب الدوله مدیر مدرسه دارالفنون در تهران در سال ۱۳۱۳، زلزله گرمسار و سمنان و ویران شدن ۱۵ هزار خانه در سال ۱۳۲۴، انتصاب مهندس کاظم حسیبی به معاونت وزارت دارائی و معرفی او از طرف دولت وقت ایران به عنوان قائم مقام وزیر دارائی و نماینده دولت در کمیسیون مختلط در سال ۱۳۳۰، معرفی هیات نمایندگی ایران برای خلع ید از شرکت نفت انگلیس و ایران در سال ۱۳۳۰، تصویب قانون تأسیس سازمان بنادر و کشتیرانی ایران در سال ۱۳۳۹، افتتاح نمایشگاه ۷۰۰۰ سال هنر ایران در بندر میلان ایتالیا در سال ۱۳۴۲، مبادله شدن اسناد تحدید فلات قاره بین ایران و قطر در سال ۱۳۴۹، افتتاح واحد جدید پتروشیمی شیراز در سال ۱۳۵۳، سفر پنج روزه ولیعهد اردن به تهران در سال ۱۳۵۵، گشایش کنفرانس ملت‌های مسلمان در استانبول در سال ۱۳۵۵، کنفرانس مشترک وزرای دارائی و  نفت کشورهای عضو اوپک در پاریس در سال ۱۳۵۵، سفر سایروس ونس وزیر وقت امور خارجه آمریکا برای شرکت در کنفرانس وزیران خارجه سنتو به تهران در سال ۱۳۵۶، سفر دیوید اوئن وزیر وقت امور خارجه انگلستان به تهران در سال ۱۳۵۶، رحلت عارف زاهد سید ابوالحسن حافظیان مشهدی در سال۱۳۶۰، شهادت مولوی فیض محمدحسین روحانی مبارز سیستان توسط ضدانقلاب در سال ۱۳۶۰، انفجار بمب در خیابان ناصرخسرو تهران و شهادت عابرین بی‌پناه توسط منافقین در سال ۱۳۶۴ و درگذشت پرویز شهریاری چهره‌ ماندگار ریاضی ایران در سال ۱۳۹۱ ثبت شده است.
 

عبور از دروازه تاریخ با رای سازمان ملل به جدایی بحرین از ایران


رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری

تصویب قانون مشروطه- ۱۳۲۴

پس از تغییرات اجتماعی و سیاسی و مبارزات آزادی‌خواهان ایران در ابتدای دهه ۱۲۸۰ سرانجام قانون مشروطه در ۱۴ جمادی الثانی ۱۳۲۴ مصادف با ۱۳ مرداد ۱۲۸۵ به امضای مظفرالدین شاه قاجار رسید و از آن پس زمینه تشکیل اولین دوره مجلس شورای ملی به وجود آمد.

نمایندگان این مجلس که به انتخاب شاه راهی این مجلس شدند پیش‌نویس اولین قانون اساسی مشروطه را تهیه کردند، اما به دلیل ایرادات و نقایص آن، مشروطه‌خواهان واقعی درصدد تهیه متمم قانون اساسی مشروطه برآمدند تا ضمن رفع نقایص، قدرت ملی را افزایش دهند با این حال دربار تمایل داشت قدرت سیاسی همچنان در دستان شاه باقی بماند و مجلس شورای ملی رنگ و بوی یک هیات مشورتی داشته باشد.

در نهایت متن قانون اساسی مشروطه با ۵۱ اصل تهیه و در ۱۴ ذی‌القعده ۱۳۲۴ به امضاء مظفرالدین شاه قاجار رسید.

این قانون با تشریفات خاص توسط مشیرالدوله صدراعظم، ناصر الملک همدانی وزیر مالیه، محتشم السلطنه و مشیرالملک از سیاست‌مدارانِ وقت به نخستین دوره مجلس شورای ملی برده شد و نمایندگان این مجلس استقبال کردند و آن را به تصویب رساندند.

در تقویم قمری مناسبت‌های دیگری چون درگذشت ابن سمعون واعظ مسلمان در سال ۳۸۷ و تولد مجتهد بزرگ شیعه حاج میرزا رضی ذوالنوری عالم و فقیه در سال ۱۲۹۴ ثبت است.
 

عبور از دروازه تاریخ با رای سازمان ملل به جدایی بحرین از ایران

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی شامل تقسیم برلین پایتخت آلمان به دو قسمت شرقی و غربی در سال ۱۹۴۹ و اعلام آتش‌بس میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال ۱۹۹۴ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha