وحیده رخشانی در گفت وگو با ایسنا، گفت: این مجموعه با هدف معرفی و حمایت از هنر رو به فراموشی سفال هلونچوکان در شهرستان قصرقند و همچنین حفظ هویت فرهنگی و بازیابی این صنعت دیرینه، به چگونگی مراحل تولید و بیان مشکلات و دغدغههای صنعتگران آن به مخاطبان میپردازد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این مستند به همت خانم بهار پورکرمی یکی از پژوهشگران حوزه صنایع دستی استان و با همکاری معاونت صنایع دستی اداره کل ساخته میشود، افزود: پخش این مستند در شبکههای سراسری و استانی هامون و بستر فضای مجازی با هدف معرفی بیش از پیش این هنر در سطوح ملی و بینالمللی از جمله اهداف ساخت این مستند است.
رخشانی اظهار کرد: این میراث کهن به تازگی به نام استان سیستان و بلوچستان ثبت ملی شده و درصدد ثبت آن در شورای جهانی صنایع دستی تحت نظارت سازمان ملل هستیم.
هلونچوکان؛ روستایی در بخش مرکزی شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان است که ساخت سفال در آن قدمتی هفت تا نه هزار ساله دارد و از جمله سفالهای منحصر بفرد کشور نیز محسوب میشود که صرفاً با دست و بدون بهرهمندی از هر نوع ابزار و چرخ سفالگری برقی صورت میگیرد و نقش سفالهای آن از آمیزش آب با سنگ و دست صنعتگر شکل میگیرد.
انتهای پیام
نظرات