محمد کرمیانفر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طی چند سال گذشته خوشه صنعتی فرش دستباف در این استان ایجاد شد اما هم اکنون این خوشه دچار رکود شده و تلاش برای احیای آن در حال انجام است.
وی گفت: کار اصلی خوشه فرشی که در سالهای گذشته در این استان ایجاد شد امر صادرات فرش دستباف تولیدی بود اما با اعمال تحریمها صادرات فرش با رکود شدید مواجه و در نتیجه فعالیت خوشه نیز به شدت کمرنگ شد.
کرمیان فر افزود: ما از احیای دوباره این خوشه به دنبال آن هستیم تا تعاونی و تشکیلهای فرش فعال شوند، این مراکز مواد اولیه را با قیمت مناسبتر در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند تا قیمت تمام شده فرش دستباف تولیدی در مقایسه با فرش های کشورهای پاکستان و افغانستان، قابل رقابت شود و در نهایت صادرات این محصول انجام شود.
وی ادامه داد: حضور در نمایشگاههای مختلف برای معرفی فرشهای دستباف خراسان شمالی از دیگر اهداف راه اندازی مجدد این خوشه است.
این مقام مسئول تصریح کرد: خراسان شمالی دارای ۱۱۶ تعاونی فرش است که فقط ۱۰ تعاونی فعال، ۴۴ تعاونی نیمه فعال و مابقی نیز غیرفعال است.
وی در ادامه از تولید ۵۰۰۰ متر فرش دستبافت طی هر ماه در این استان خبر داد و گفت: از این مساحت ۲۰۰ متر مربع فرش ابریشم، ۳۰۰ متر مربع کرک و ابریشم و ۲۰۰۰ متر مربع درشت بافت است.
به گفته کرمیان فر در این استان ۲۷ هزار بافنده فعال وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات