مهدی ایمانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: گل محمدی یک گیاه هیبرید است که از دو گونه بسیار خوب به عمل آمده و به روش جنسی نمیتوان آن را تکثیر کرد. محققان در مرکز تحقیقات کشاورزی این استان هر سال روی گونههای پربرگ، پراسانس و گونههای با اسانسهای متفاوتتر، مقاوم به کم آبی و خشکسالی تحقیق کرده تا بهترین گونه را شناسایی، سپس قلمه زده و بعد از آن برای استفاده کشاورزان عرضه میکند.
وی افزود: ایران در حوزه تولید و کشت و کار گل محمدی نسبت به سایر کشورها منحصر به فرد نیست و مانند آن ها عمل میکند، اما در حوزه فرآوری و اسانس گیری نسبت به سایر کشورها منحصر به فردتر عمل میکنیم. اسانس گل محمدی که در ایران تولید میشود باکیفیت تر از سایر کشورهاست.
صفدر صفدری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز برداشت گل محمدی از گلستانهای استان اظهار کرد: مساحت گلستانهای گل محمدی در این استان ۱۳۶ هکتار است که بیشترین مساحت آن در اسفراین است.
وی گفت: در گذشته، بیشترین مساحت گل محمدی در شهرستان فاروج بود که به علت وجود مشکلاتی همچون برداشت دستی محصول، باغها خراب و تبدیل به مزارع گندم، جو و زعفران شدهاند.
صفدری افزود: در حال حاضر صنایع فرآوری گل محمدی به اندازه کافی در استان وجود دارد و حتی این واحدها با کمبود گل مواجه هستند و گاهی گل را از سایر استانها وارد می کنند. علاوه بر آن، بهدنبال اعطای تسهیلات به یکی از سرمایه گذاران در شهرستان راز و جرگلان برای راه اندازی واحد تولیدی گلاب تام است.
وی ادامه داد: قطع برق چاه های کشاورزی یکی از معضلات حوزه کشاورزی در سال جاری بوده که موجب بروز خسارت بر میزان تولید شده است.
به گفته این مقام مسئول، پیش بینی میشود امسال ۱۳۵ تن گل محمدی از گلستانهای استان برداشت شود.
انتهای پیام
نظرات