• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022215813
  • خبرنگار : 50105

/۱۲ مه؛ روز جهانی پرستاری/

پرستاران؛ صدایی برای رهبری، ارائه کیفیت و تضمین برابری

پرستاران؛ صدایی برای رهبری، ارائه کیفیت و تضمین برابری

ایسنا/خراسان رضوی روز جهانی پرستار، هر ساله در ۱۲ مه، جشن گرفته می‌شود و رویدادی جهانی برای قدردانی از فداکاری، خدمت و مشارکت‌های حیاتی پرستاران در نظر گرفته شده است.

پرستاران، پایه و اساس سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی هستند و همیشه مراقبت‌های دلسوزانه، مداوم و جامع آنان در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، خانه‌ها و مناطق آسیب‌دیده از بلایا، ارائه می‌شود.

این روز، سالگرد تولد فلورانس نایتینگل (پیشگام پرستاری مدرن) است. نایتینگل که با نام «بانوی چراغ به دست» شناخته می‌شود، در طول جنگ کریمه، مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرد و پایه و اساس پرستاری را به‌عنوان یک رشته حرفه‌ای بنا نهاد. میراث وی همچنان الهام‌بخش پرستاران بوده و ۱۲ مه را به روزی نمادین برای تامل در تکامل و تاثیر این حرفه تبدیل کرده است.

مسئولیت‌های پرستاران، بسیار فراتر از مراقبت در کنار تخت بیمار است. آنان به‌عنوان مدافع، مربی، محقق و گاهی اوقات تنها ارائه‌دهندگان خدمات درمانی قابل دسترسی در مناطق روستایی و محروم عمل می‌کنند. بزرگداشت این روز نه فقط ادای احترام به میراث آنان است، بلکه بر نیاز به سرمایه‌گذاری، حمایت و احترام به حرفه پرستاری در بحبوحه مسائل بهداشت جهانی نیز تاکید دارد.

ریشه‌های روز جهانی پرستاران به سال ۱۹۵۳ برمی‌گردد، اگرچه در آن زمان به رسمیت شناخته نشد اما شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) این ابتکار را در سال ۱۹۶۵ پذیرفت و به‌طور بزرگداشت این روز را اعلام کرد.

چرا روز جهانی پرستار را جشن می‌گیریم؟

گرامیداشت روز جهانی پرستار در جامعه امروز اهمیت بسزایی دارد. هدف اصلی آن قدردانی از شجاعت، مهارت و فداکاری پرستارانی است که اغلب تحت فشار شدید کار می‌کنند و از آسایش شخصی خود به خاطر رفاه دیگران دست می‌کشند. این روز فراتر از قدردانی صرف و به‌عنوان فراخوانی برای برجسته کردن چالش‌های سیستمی مانند کمبود نیروی کار، دستمزد ناکافی و شرایط کاری ناامن، به رسمیت شناختن مشارکت پرستاران در سیاست‌های بهداشت عمومی، پیشگیری از بیماری‌ها و واکنش به شرایط اضطراری، تشویق رشد حرفه‌ای و آموزش در نیروی کار پرستاری و انگیزه دادن به نسل آینده برای دنبال کردن پرستاری با نشان دادن اهمیت و هدف آن است.

اهمیت روز جهانی پرستار

اهمیت این روز در موارد ذیل نهفته است:

قدردانی از خدمات آنان؛ این روز یادآوری قدرتمندی برای تجلیل از تعهد و خدمات خستگی‌ناپذیر پرستاران در سراسر جهان است.

حمایت از سیاست‌ها؛ این روز همچنین توجه را به نیاز به شرایط کاری بهتر، آموزش و اصلاحات سیاستی که از حرفه پرستاری حمایت می‌کند، جلب می‌کند.

آگاهی عمومی؛ این روز جوامع را در مورد نقش چندوجهی پرستاران - از مراقبت‌های بالینی گرفته تا واکنش‌های اضطراری، حمایت از سلامت روان، اطلاع‌رسانی به جامعه و موارد دیگر - آموزش می‌دهد.

الهام‌بخشی برای آینده؛ جوانان را ترغیب می‌کند تا پرستاری را به‌عنوان یک مسیر شغلی معنادار و ارزشمند در نظر بگیرند.

موضوع سال ۲۰۲۵، پرستاران نیز صدایی برای رهبری، ارائه کیفیت و تضمین برابری اعلام شده است و سالانه، شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) موضوعی را تعیین می‌کند که با موانع فعلی مراقبت‌های بهداشتی و اولویت‌های پرستاری مطابقت دارد.

اهداف و مقاصد روز جهانی پرستار

اهداف کلی روز جهانی پرستار متنوع هستند و هم به رسمیت شناختن نمادین و هم به اصلاحات عملی می‌پردازند. این اهداف شامل تجلیل و به رسمیت شناختن نقش ضروری پرستاران در ارائه خدمات درمانی و افزایش درک عمومی از مشکلاتی مانند حجم کار، خستگی عاطفی و تهدیدات محل کار که جامعه پرستاری با آن مواجه است.

مبارزه برای حقوق عادلانه، شرایط کاری ایمن و پیشرفت شغلی موجود

تقویت برابری جنسیتی؛ پرستاری از نظر تاریخی یک حوزه تحت سلطه زنان بوده است که علیرغم اهمیت آن، کم ارزش تلقی می‌شود.

ایجاد انگیزه در دولت‌های ملی و سازمان‌های بهداشتی برای سرمایه‌گذاری منابع بیشتر در آموزش، استخدام و حفظ پرستاران؛ برای حفظ سیستم بهداشت جهانی قوی، به ویژه در مواقع اضطراری بهداشتی مانند بیماری‌های همه‌گیر، بلایای طبیعی و درگیری‌های مسلحانه ضروری است.

اهمیت پرستار در دنیای امروز

در دنیایی که با چالش‌های پیچیده و فزاینده سلامت از شیوع بیماری‌های عفونی گرفته تا بحران‌های سلامت روان و افزایش جمعیت سالمند دست وپنجه نرم می‌کند، پرستاران اغلب به‌عنوان اولین نقطه تماس برای مراقبت و آخرین دفاع برای بهبودی بیمار عمل می‌کنند. مسئولیت‌های آنان به سرعت در حال تغییر است و شامل مراقبت‌های بالینی، تغییرات فناوری (به‌عنوان مثال، پزشکی از راه دور)، مشارکت جامعه، آموزش سلامت و تحقیقات می‌شود. با این وجود، این حرفه در زمینه‌های متعددی فاقد حمایت کافی است.

بیش از ۸۰ درصد از نیروی کار پرستاری در سراسر جهان فقط در نیمی از کشورهای جهان مستقر هستند. تعداد زیادی از پرستاران استرس مزمن، خستگی و خشونت در محل کار را تحمل می‌کنند. جهان با کمبود حدود ۶ میلیون پرستار مواجه است، بحرانی که هم بیمارستان‌های شهری و هم کلینیک‌های روستایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. روز جهانی پرستاران این نابرابری‌ها را برجسته می‌کند و از اصلاحات موثر بلندمدت حمایت می‌کند.

اهمیت روز جهانی پرستار

پرستاران، ستون فقرات مراقبت از بیمار و سلامت عمومی هستند و این روز ویژه، تعهد بی‌دریغ، دلسوزی و کمک‌های اساسی آنان به سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان را گرامی می‌دارد. روز جهانی پرستار علاوه بر ترویج بهبود شرایط کاری و حمایت، توجه را به مشکلاتی که پرستاران با آن مواجه هستند، مانند استرس در محل کار، کمبود نیروی کار، فرسودگی شغلی و بودجه ناکافی، جلب می‌کند.

برای اطمینان از اینکه پرستاران احترام و منابعی را که حقشان بوده است، دریافت می‌کنند، این روز فرصتی را برای حمایت از تغییرات سیاست در آموزش پرستاری، استخدام، حقوق و شرایط کاری فراهم می‌کند. این روز پرستاران را به اتحاد، همکاری و به اشتراک گذاشتن دانش برای بهبود سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان تشویق می‌کند.

سایت پیس هاسپیتال گزارش کرد، روز جهانی پرستار، نقش‌های متنوع و فراوانی را که پرستاران در مراقبت‌های بهداشتی معاصر ایفا می‌کنند، از مراقبت‌های بالینی گرفته تا رهبری، تحقیق و آموزش، گرامی می‌دارد. این جشن، پرستاران را توانمند می‌سازد تا با تشویق جامعه به قدردانی و تشکر از خدمات فداکارانه آنها، ماموریت خود را که ارائه مراقبت‌های دلسوزانه و ماهرانه به دیگران است، انجام دهند.

کلام آخر

سایت ان جیوفید گزارش کرد، روز جهانی پرستار فراتر از یک مناسبت یادبود صرف است. این روز، شجاعت، شفقت و خوش‌بینی را گرامی می‌دارد. این روز یادآوری می‌کند که قدرت واقعی سیستم مراقبت‌های بهداشتی نه فقط در زیرساخت‌های آن، بلکه در دستان متخصصان فداکاری است که خستگی‌ناپذیر به آن خدمت می‌کنند. پرستاران به پزشکی، زندگی و به علم احساس می‌بخشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha