«نیرومند صیادی» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان تولید انگور در باغات آبی استان کهگیلویه و بویراحمد ۳۱ هزار و ۹۱۳ تن و در باغات دیم این استان ۹ هزار و ۳۳۴ تن است.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت باغات انگور استان کهگیلویه و بویراحمد پنج هزار و ۴۰۰ هکتار بوده که از این میزان یک هزار و ۶۴۵ هکتار آبی و سه هزار و ۸۴۰ هکتار دیم هستند.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود بارش در این استان طی سال زراعی جاری، گفت: در حال حاضر در ابتدای سال هستیم و خسارتهای وارد شده مشخص نیست اما قطعاً کمبود بارشها بر روی کیفیت و میزان عملکرد محصولات انگور دیم تاثیر خواهد داشت.
صیادی با بیان اینکه زمان برداشت انگور در استان کهگیلویه بویراحمد از اوایل شهریور تا نیمه اول مهر است، اظهار کرد: ارقام انگور رطبی، یاقوتی و عسکری در این استان کشت میشود و رقم انگور ترکمن چهار هم به تازگی در استان در حال اجراست.
وی بیان کرد: در همه شهرستانها کشت انگور داریم اما شهرستانهای بویراحمد، دنا، گچساران و باشت بیشترین سطح زیر کشت انگور را دارند که از این بین شهرستان دنا با میانگین تولید سالانه ۱۷ هزار و ۴۷۰ تن انگور بیشترین عملکرد را داشته و شهرستان بویراحمد نیز با دو هزار و ۶۸۲ هکتار باغات انگور، بیشترین سطح زیر کشت این محصول را دارد.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۸۰ درصد انگور تولیدی این استان به صورت تازه خوری و ۲۰ درصد آن به صورت شیره انگور، کشمش و آب غوره مصرف میشود.
صیادی خاطرنشان کرد: انگور برداشت شده از باغات استان کهگیلویه بویراحمد به استانهای همجوار همچون اصفهان، بوشهر، خوزستان، فارس و هرمزگان صادر میشوند.
وی افزود: در گذشته انگور تولید شده استان کهگیلویه و بویراحمد به کشورهایی مثل عراق صادر میشد اما در حال حاضر به دلیل اینکه بیشتر انگور کشت شده استان از رقم عسکری بوده و مدت زمان نگهداری آن پایین است و همینطور به خاطر نبود بسته بندی مناسب و حمل ونقل استاندارد، شرایط لازم برای صادرات به خارج کشور را نداریم و محصولات یاد شده بیشتر برای مصرف داخل کشور استفاده میشود.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در صورت اجرایی کردن طرح فراز(داربستی درخت های انگور)، عملکرد باغات افزایش پیدا کرده و کیفیت انگورهای تولیدی بهتر میشود. همین طور اجرای این طرح عملیات داشت و برداشت را برای کشاورزان کم هزینه تر وسریعتر میکند.
انتهای پیام
نظرات