• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404022215828
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

تولید سالانه ۴۱ هزار تن انگور در کهگیلویه و بویراحمد

تولید سالانه ۴۱ هزار تن انگور در کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: میانگین تولید انگور باغات این استان سالانه بیش از ۴۱ هزار تن است.

«نیرومند صیادی» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان تولید انگور در باغات آبی استان کهگیلویه و بویراحمد ۳۱ هزار و ۹۱۳ تن و در باغات دیم این استان ۹ هزار و ۳۳۴ تن است. 

وی ادامه داد: سطح زیر کشت باغات انگور استان کهگیلویه و بویراحمد پنج هزار و ۴۰۰ هکتار بوده که از این میزان یک هزار و ۶۴۵ هکتار آبی و سه هزار و ۸۴۰ هکتار دیم هستند. 

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود بارش در این استان طی سال زراعی جاری، گفت: در حال حاضر در ابتدای سال هستیم و خسارت‌های وارد شده مشخص نیست اما قطعاً کمبود بارش‌ها بر روی کیفیت و میزان عملکرد محصولات انگور دیم تاثیر خواهد داشت. 

صیادی با بیان اینکه زمان برداشت انگور در استان کهگیلویه بویراحمد از اوایل شهریور تا نیمه اول مهر است، اظهار کرد: ارقام انگور رطبی، یاقوتی و عسکری در این استان کشت می‌شود و رقم انگور ترکمن چهار هم به تازگی در استان در حال اجراست. 

وی بیان کرد: در همه شهرستان‌ها کشت انگور داریم اما شهرستان‌های بویراحمد، دنا، گچساران و باشت بیشترین سطح زیر کشت انگور را دارند که از این بین شهرستان دنا با میانگین تولید سالانه ۱۷ هزار و ۴۷۰ تن انگور بیشترین عملکرد را داشته و شهرستان بویراحمد نیز با دو هزار و ۶۸۲ هکتار باغات انگور، بیشترین سطح زیر کشت این محصول را دارد. 

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۸۰ درصد انگور تولیدی این استان به صورت تازه خوری و ۲۰ درصد آن به صورت شیره انگور، کشمش و آب غوره مصرف می‌شود. 

صیادی خاطرنشان کرد: انگور برداشت شده از باغات استان کهگیلویه بویراحمد به استان‌های همجوار همچون اصفهان، بوشهر، خوزستان، فارس و هرمزگان صادر می‌شوند. 

وی افزود: در گذشته انگور تولید شده استان کهگیلویه و بویراحمد به کشورهایی مثل عراق صادر می‌شد اما در حال حاضر به دلیل اینکه بیشتر انگور کشت شده استان از رقم عسکری بوده و مدت زمان نگهداری آن پایین است و همین‌طور به خاطر نبود بسته بندی مناسب و حمل ونقل استاندارد، شرایط لازم  برای صادرات به خارج کشور را نداریم و محصولات یاد شده بیشتر برای مصرف داخل کشور استفاده می‌شود. 

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در صورت اجرایی کردن طرح فراز(داربستی درخت های انگور)، عملکرد باغات افزایش پیدا کرده و کیفیت انگورهای تولیدی بهتر می‌شود. همین طور اجرای این طرح عملیات داشت و برداشت را برای کشاورزان کم هزینه تر وسریع‌تر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha