• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022215919
  • خبرنگار : 50592

مدیر آموزش همگانی آب و فاضلاب استان:

کولرهای آبی در یزد ۲۰ درصد آب را می‎بلعند

کولرهای آبی در یزد ۲۰ درصد آب را می‎بلعند

ایسنا/یزد مدیر آموزش همگانی آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به این که در حدود پنج ماه از سال ۲۰ درصد از کل مصرف آب استان صرف کولرهای آبی می‌شود، گفت: برای کاهش مصرف آب در کولرهای آبی، سرویس کامل سالانه آن‌ها توسط فرد فنی و متخصص تاکید می‌شود.

ضیا زینی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به بحران بزرگ آبی پیش آمده برای استان در ایام عید نوروز به دنبال تعرض به خط انتقال آب به یزد، اظهار کرد: این خط انتقال حدود ۶۰ درصد آب شرب مورد نیاز مردم استان یزد را تأمین می‌کند لذا به دنبال این تخریب و تعرض، از تمام ظرفیت‌های آبی استان مانند چاه‌های اضطراری، تانکرهای سیار و سایر منابع ممکن برای پیشگیری از بحرانی شدن تامین آب مردم استفاده شد.

وی افزود: در سال‌های اخیر به‌ویژه از آغاز سال آبی جاری، میزان بارندگی استان در مقایسه با سال‌های قبل به ‌طور محسوسی کاهش یافته که این موضوع موجب افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی شده است.

زینی با اشاره به این که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد باقیمانده نیاز آب شرب استان نیز از طریق چاه‌های داخل استان تأمین می‌شود، گفت: کاهش نزولات جوی باعث شده سطح آب این چاه‌ها که به طور معمول نیز از کیفیت پایینی برخوردارند، دچار افت و کاهش کیفیت بیشتری شود.

وی یکی دیگر از مسائل مرتبط با این حوزه در فصل گرما را افزایش استفاده از کولرهای آبی ذکر و تصریح کرد: کولرهای آبی حدود پنج ماه از سال در استان یزد فعال هستند و طی همین مدت حدود ۲۰ درصد از کل مصرف آب استان را مصرف می‎کنند.

زینی ضمن تاکید بر این که برای کاهش مصرف آب در کولرهای آبی، سرویس کامل سالانه آن‌ها توسط فرد فنی و متخصص توصیه می‌شود، عنوان کرد: این سرویس کولرها شامل بررسی سیم‌کشی، موتور، پمپ آب، پوشال‌ها و تسمه‌هاست.

به گفته وی، پوشال‌ها باید هر سال یا دستکم هر دو سال یک‌بار تعویض شوند چرا که به‌دلیل سختی بالای آب در استان، املاح در پوشال‌ها جمع شده و باعث کاهش کارایی خنک‌کنندگی کولر می‌شوند.

مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی آبفای استان استفاده از کولرهای سلولزی را به دلیل یکنواختی خش آب در پوشال دارای راندمان خنک‌کنندگی بیشتری  نسبت به کولرهای معمولی خواند و گفت: این کولرها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد خنک‌کنندگی بیشتر دارند.

وی با بیان این که در بازار کولرهایی هم به نام «سلولزی» وجود دارند که فقط پوشال آن‌ها عوض شده و بدنه فلزی مشابه کولرهای معمولی دارند، افزود: این نوع کولر از نظر عملکرد تفاوت چندانی با کولرهای پوشالی ندارند در حالی که کولرهای سلولزی واقعی بدنه‌ای از جنس پلاستیک فشرده و ضدزنگ با عملکرد بهتری نسبت به کولرهای پوشالی هستند.

زینی در پایان نیز یکی از باورهای غلط رایج در بین برخی از مردم را استفاده هم‌زمان از کولر آبی و کولر گازی خواند و گفت: به جز مصرف بالای آب و برق این دو سیستم خنک‌کننده به ویژه، هنگام استفاده همزمان، با توجه به این که عملکرد این دو سیستم متفاوت است. استفاده هم‌زمان از آنها موجب ایجاد اختلال در عملکردشان و باعث فشار بیش‌ از حد به کمپرسور کولر گازی و در نتیجه خرابی زودرس و تحمیل هزینه‎های بالای تعمیر می‎شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha